Up2Date, 1 mei 2016: Gestolen games?!

Up2Date, 1 mei 2016: Gestolen games?!

Het is weer zondag, en dat betekent een nieuwe Up2Date! Een wekelijkse shot nieuws voor het geval je niet elke dag het internet kan afstruinen naar gamenieuwtjes, maar gewoon gemakkelijk een opsomming wilt van de meest bijzondere of opmerkelijke nieuwtjes van afgelopen week. Wij zijn er voor je en ditmaal gaan wij het hebben over de Nintendo NX, de nieuwe Call of Duty, de PlayStation 4, PlayStation Plus, Uncharted 4 en natuurlijk Games with Gold. We beginnen bij de nieuwe console, namelijk: Nintendo NX.

Nintendo NX verschijnt in maart 2017
Het is officieel bevestigd door Nintendo dat de Nintendo NX in maart 2017 gaat uitkomen. De nieuwe console van Nintendo gaat het stokje overnemen van de Wii U, die helaas nooit het succes is geweest dat Nintendo had gehoopt. Desalniettemin heeft die console dijken van games. Misschien niet al te veel, maar wel ontzettende goede games. We krijgen nog een nieuwe Zelda op de Wii U, echter komt deze game tegelijkertijd ook op de NX. De nieuwe console zal later dit jaar onthuld worden. Niet op de E3, maar dus wel later dit jaar. Misschien wel op Gamescom, of Nintendo geeft natuurlijk een eigen, losstaande persconferentie in de vorm van een Nintendo Direct. De tijd zal het leren. Wat wel al bekend is, is dat de nieuwe Legend of Zelda te spelen zal zijn op de E3. Als Nintendo nu ook nog een goede conferentie weet te geven, dan ben ik al snel een tevreden man.
PlayStation 4 gaat lekker
Doorgaande op het consolenieuws wil ik het even hebben over de PlayStation 4. Niet de nieuwe PlayStation 4 Neo die eraan zit te komen, maar de traditionele PlayStation 4 die we ondertussen allemaal kennen en blijkbaar ook massaal kopen. Sony heeft namelijk bekend gemaakt dat zij bijna 18 miljoen exemplaren wereldwijd hebben verkocht in alleen al dit fiscale jaar. De console verkoopt dus ontzettend goed. De omzet van de gehele afdeling van Sony die gewijd is aan de console en het netwerk eromheen is mede hierdoor met twaalf procent gestegen. Dat is erg goed nieuws voor Sony, aangezien we hier spreken van een omzet van miljarden euro’s. De reden waarom we allemaal dol zijn op de PlayStation? Dat zullen er meerdere zijn, maar over een van de redenen die ik in het volgende nieuwtje ga geven, kunnen we discussiëren.

De PlayStation Plus- en Games with Gold-games voor mei
Als eerste PlayStation Plus, de service die al sinds de PlayStation 3 bestaat en wat toen ook een mooie toevoeging was op het online gamen. Sinds de PlayStation 4 is de service verplicht als je online wilt gaan en is de focus met betrekking tot de Instang Games Collection voor een groot deel naar indies verschoven. Volgens sommigen een goede actie, volgens anderen, misschien zelfs velen, een rotstreek. Zelf ben ik niet elke maand te spreken over de games van Plus, maar deze maand ben ik redelijk in mijn nopjes. We gaan namelijk aan de slag met Tropico 5 en Table Top Racing voor de PlayStation 4. Voor de PlayStation 3 zijn er Bionic Commando Rearmed 2 en LocoRoco Cocoreccho!. De PlayStation Vita krijgt Switch Galaxy Ultra en de PSP-titel God of War: Ghost of Sparta. Switch Galaxy Ultra is niet alleen op de Vita, maar ook op de PS4 te spelen. Een mooie lijst, maar Sony moet het wel opnemen tegen Games with Gold en zij hebben deze maand het volgende in de aanbieding: op Xbox One kan je aan de slag met Defense Grid 2 en Costume Quest 2, op de Xbox 360 kan je aan de slag met GRID 2 en Peggle. Wat is volgens jou deze maand de betere lijst?

Eerste trailer Call of Duty: Infinite Warfare
Naast al deze oudere, maar leuke games, komen er ook nieuwe games aan, met daarbij de volgende nieuwe aankondiging: Call of Duty: Infinite Warfare. Een passende titel, aangezien het lijkt alsof die games oneindig uit de grond gestampt worden. Zelf vind ik het overigens redelijk amusante games, waar ik mij online best goed mee kan vermaken. In ieder geval komt de game eraan met misschien wel een geremasterde versie van Modern Warfare. Bekijk hieronder de trailer!

https://youtu.be/7PxVxDwFRM0

Day one-patch voor Uncharted 4
Daarnaast komt Uncharted 4 eraan; een game waar ik persoonlijk ontzettend naar uitkijk. Er is echter minder leuk nieuws met betrekking tot Uncharted 4. Het eerste is dat de game een flinke day one patch krijgt. Die behelst 5GB en dat lijkt helaas steeds vaker een trend te worden. De patch lijkt vooral een aantal leuke extra’s te bevatten, wat het minder erg maakt, maar het blijft natuurlijk 5GB. Dat gezegd hebbende: dit was niet het slechte nieuws waar het mij om gaat. Dat is namelijk dat er exemplaren van Uncharted 4 zijn gestolen. Hierdoor zijn er al exemplaren van de game in omloop en wordt er naar alle waarschijnlijkheid een godsvermogen om gevraagd. Er wordt opgeroepen om deze exemplaren vooral niet te kopen. Het is altijd jammer als er iets gestolen wordt, vooral als het kan betekenen dat er spoilers van de game uit kunnen komen. De game komt in ieder geval officieel uit op 10 mei en dat is al om de hoek. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in! Jij ook?

Dan tot slot de artikelen die afgelopen week op GameParty verschenen: Bas ging aan de slag met de multiplayerbeta van Gears of War 4, Robin zette nog even een aantal goede games op de radar die mogelijk aan je aandacht ontglipt zijn en zelf vertelde ik waarom ik Battlefield 4 weer opgepakt heb.

Lieve mensen dat was weer je wekelijkse dosis nieuws. Check vooral GameParty regelmatig voor de laatste nieuwtjes en features en laat vooral ook eens een berichtje achter, dat is altijd leuk! Mocht je het te druk daarvoor hebben, dan zeg ik: tot volgende week. Geniet nog van je vrije zondag.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.