Up2Date, 11 november 2018: Stel je verlanglijstje maar op!

Up2Date, 11 november 2018: Stel je verlanglijstje maar op!

Waar we vorige week nog een beetje in de Halloween-sfeer zaten, is dat nu toch echt wel voorbij. Winkels hebben al hun Halloween-zooi de deur uit gedaan, het vizier gaat nu vol op de feestdagen. Met Kerst en Sinterklaas voor de deur is het ook tijd om onze verlanglijstjes op te gaan stellen. Wordt het Red Dead Redempion 2, Battlefield V of toch Super Smash Bros. Ultimate? Aan jou de keuze! Hoe dan ook, we zijn behoorlijk op weg wat betreft de toptitels van dit jaar. Toch is er ook deze week voldoende nieuws om over na te praten. Ik zet het beste nieues van de afgelopen week dan ook voor jullie op een rijtje.

DLC voor Super Smash Bros. Ultimate staat vast, bepaald door Nintendo
Vorige week hadden we de laatste Nintendo Direct over de nieuwe Smash Bros. Deze Direct maakte een hoop los, ook binnen de community. Voorafgaand aan de Direct was de community namelijk behoorlijk verdeeld op één punt: was de ‘Grinch-leak’ (zo werd dit lek genoemd, omdat er op de beelden ook materiaal van de nieuwe Grinch-film te zien was) nu echt of nep. Want als hij nep was, dan was het toch echt wel een verdomd goede neppe leak. En als deze leak echt was, dan was het feest losgebarsten: dat zou betekenen dat er een hoop favorieten naar de game zouden komen, waaronder Banjo-Kazooie en Geno.

Maar, als je de Direct van vorige week hebt gevolgd weet je dat het dus allemaal niet waar is. In plaats van de favorieten (waar ook Shadow, Isaac en de Chorus Kids bij zouden horen) kregen we Ken en Inceneroar. Als ‘klap op de vuurpijl’ werd ook Piranha Plant als karakter onthuld. Koop je de game voor januari 2019 dan kun je deze DLC gratis downloaden. Maar daarmee is het nog niet gedaan qua DLC voor Smash Ultimate. Er zullen namelijk na de release (naast Piranha Plant) nog vijf andere nieuwe karakters verschijnen als DLC. En dat zijn allemaal nieuwe karakters: immers zitten alle oude karakters nu in Ultimate. Ook heeft Nintendo laten weten dat er geen ‘echo’ karakters tot de DLC zullen behoren, dit zijn klonen van andere karakters. Deze week heeft Sakurai laten weten dat alle vijf de DLC-karakters bepaald zijn. Niet door hem overigens, maar door Nintendo. Sakurai heeft de community ook verzocht om het een beetje geschaafd en on-topic te houden, en te stoppen met massaal te verzoeken om bepaalde karakters in Smash Ultimate. Dat heeft immers geen zin meer, nu alle karakters al bepaald zijn. Dat is eigenlijk ook gewoon een nette manier om te zeggen: hou jullie mond en laat mij mijn werk doen. Smash Ultimate verschijnt op 7 december.
Sunset Overdrive duikt op op Steam
Soms is het ongelofelijk hoe hard de kraan met sommige geruchten openstaat. Bij de PC-versie van Sunset Overdrive is dat ook wel heel erg het geval. Dikke kans namelijk dat als je dit leest er namelijk een PC-versie van de game is aangekondigd op het X018-evenement (wat nog moet plaatsvinden op het moment van schrijven). De geruchten gaan namelijk al maanden en er zijn steeds meer aanwijzingen die duiden op een PC-versie opgedoken. Zo dook de game deze week op op Steam, en werden ook de achievements voor de PC gelekt. Gek hoe die dingen kunnen gaan in de game-industrie.

Fortnite haalt 8,3 miljoen gelijktijdige spelers
Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie niet zo veel had met Fortnite. De Battle Royale gameplay kon mij in eerste instantie niet zo bekoren, en sowieso heb ik een beetje een (ongefundeerde) afkeer tegen free-to-play games. In mijn ogen is het al snel pay to win in dat soort games. Nu moet ik ook eerlijk zijn: in Fortnite is dat niet het geval. En toen ik Fortnite wat meer de kans gaf, en de game ook op mijn Nintendo Switch te spelen viel, ging ik om. Tegenwoordig speel ik best vaak een potje Fortnite, zonder dat ik er tot nu toe geld in heb gestoken.

Ik ben kennelijk niet de enige die zo nu en dan een potje Fortnite speelt. De cijfers van Fortnite worden alsmaar beter en beter. Zo werd deze week bekend dat Fortnite maar liefst 8,3 miljoen gelijktijdige spelers heeft getrokken op het hoogtepunt. Dat terwijl het laatst bekende record uit februari op iets meer dan 3 miljoen gelijktijdige spelers stond. Het is eigenlijk niet te geloven hoe populair de game is. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe lang deze populariteit blijft aanhouden.

https://www.youtube.com/watch?v=HEVGGBkCo_Y

Het kan goed zijn dat het verhaal van Fortnite je een beetje bekend voorkomt. Mijn collega Harmen hield namelijk ongeveer net zo’n verhaal in de ik speel nog steeds van deze week. Bas was deze week ook druk: hij keek naar de BlizzCon en schreef ondertussen ook nog een review van de LEGO Harry Potter Collection. Eefje schreef een review (en geen recept voor een appeltaart) van My hero Academia: One’s Justice.

Dat was het weer voor deze week, ik hoop je graag volgende week weer terug te zien op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.