Up2Date, 18 februari 2018: Van alles wat!

Up2Date, 18 februari 2018: Van alles wat!

Sunday, funday, zoals het oude gezegde ons wijs probeert te maken. En fun is ‘ie zeker! Want een Up2Date, het wekelijkse artikel waarin we je helemaal op de hoogte brengen van alle belangrijke dingen uit de gaming wereld, is altijd een feestje waard. En laat die nu altijd op zondag verschijnen. Handig ook, zo op het einde van de week. Let’s go!

Sea of Thieves krijgt microtransacties, puur cosmetisch, geen loot boxen
Tijdens de launch zal Sea of Thieves geen microtransacties kennen, maar deze gaan in de eerste grote content update wel toegevoegd worden, zo’n drie maanden later. Rare geeft nu aan dat het hier gaat om cosmetische opties en dat er geen loot boxen aanwezig gaan zijn. We moeten denken aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aapje te krijgen die op je schouder met je mee gaat reizen. Of een kat voor op je boot. Fun fact; als jij zo’n katje koopt kunnen je overige reizigers er ook mee spelen.

TMNT naar Injustice 2
De Turtles, wie is er niet groot mee geworden? Ze zijn tof, dat is geen mening maar een feit. Ja, dat durf ik gewoon te stellen. Ook de ontwikkelaars achter Injustice 2 denken er zo over en daarom zijn de vier geschilde padden nu speelbaar in Injustice 2. En dat is tof. Al vind ik het stiekem een beetje afbreuk doen aan het DC-gebeuren.

Grand Theft Auto V gaat nog steeds enorm goed
Vijftien miljoen exemplaren. Zoveel werden er verkocht van GTA V in 2017. Jawel, 4 jaar na de release van de game wisten er nog steeds vijftien miljoen versies verkocht te worden. Om dit in contrast te zetten, nieuwe games zoals Battlefront 2 wisten 7 miljoen edities te verkopen en Super Mario Odyssey was goed voor 9 miljoen. Daar ging GTA V dus overheen. Vier jaar na de launch. In totaal is de game nu zo’n 90 miljoen keer verkocht. Daarnaast was afgelopen december de meest druk bezochte maand ooit in GTA Online. We zijn dan ook benieuwd of Red Dead Redemption 2 hier afbreuk aan gaat doen later dit jaar.

Trailer Kingdom Hearts 3 toont Monsters Inc.
Kingdom Hearts 3 is nog steeds een game die in ontwikkeling is. Al vele, vele jaren lijkt de game er aan te komen. Maar er zijn nieuwe details. Op D23, een Disney Expo, is een nieuwe trailer vrijgegeven waarin we zien dat Monsters Inc. toegevoegd gaat worden, wat naast Toy Story zorgt voor een extra vleugje Pixar in de game. Ook toont de trailer dat de game dit jaar nog moet verschijnen.

LEGO Marvel Super Heroes 2 krijgt Black Panther DLC
De film draait inmiddels in de bioscopen, dus weet je dat je de game er ook bij kunt spelen. Black Panther krijgt echter geen grote alleenstaande game, maar verschijnt als DLC voor LEGO Marvel Super Heroes 2. In het koninkrijk van Wakanda neem je de legendarische superheld uit Wakanda en zijn zus Shuri mee op een gevaarlijke missie naar de donkerste diepten van hun geboorteland. Onderweg nemen ze het op tegen gemuteerde wezens en het wrede leger van aartsvijand Erik Killmonger. Nieuwe speelbare personages Black Panther (Vibranium-pak), Okoye, Nakia, Erik Killmonger (Black Panther), Ulysses Klaue en Everett K. Ross, worden aan de lijst van meer dan 200 superhelden en superschurken van het basisspel toegevoegd.

Johan Cruyff komt naar PES2018
Want beelden zeggen meer dan woorden, dus check die trailer gewoon even.

Afgelopen week was het vrij rustig op GameParty. We hadden een review in de vorm van UFC 3. Grondrollen was nog nooit zo realistisch. Harmen deed zijn betoog over de smartphone games van Nintendo en waarom het bedrijf ze niet meer nodig heeft. Daarnaast gaf hij aan dat hij nog steeds Piczle Lines DX speelt.

Volgende week hebben we meer voor je. Denk aan de review van Kingdom Come: Deliverance en Fe bijvoorbeeld. Maar zover is het nog niet. We zien je aan de andere kant.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.