Up2Date, 12 juli 2015

Up2Date, 12 juli 2015

Hoera, het is zomer! We hebben er al een klein hittegolfje of twee op zitten en ik heb eindelijk nog eens een excuus om ongegeneerd mijn benen aan de wereld te showen (alsof ik dat nodig heb) en ijskoude Bellini te drinken. Keerzijde van die medaille is dat ook de gamesindustrie officieel in standje zomer gegaan is en dat merk je wel aan deze Up2Date. De komkommertijd is aangebroken, jongens en meisjes; wanneer begint Gamescom eigenlijk? Deze week zet ik alvast eventjes de nieuwtjes die in het oog sprongen in de verf.

Until Dawn multiplayer is niet te spelen met 12 man
Yup, je weet pas helemaal dat het zomer is als één of andere clownsneus een gerucht kan lanceren dat collectief door alle games-sites wordt opgepikt. Nee, Until Dawn heeft geen multiplayer voor twaalf gamers op het schijfje staan, hoe kan het dat ook? De game is een Heavy Rain-achtige interactieve filmervaring, hoe zou een multiplayer überhaupt kunnen werken voor een ‘spel’ als dit? Om het snelst de QTE’s indrukken? Straks gaat er nog iemand beweren dat de nieuwe FIFA vrouwen gaat bevatten… oh wacht.

Destiny: The Taken King krijgt exclusieve PS4-bundel
Waarom had de PlayStation 4 niet dit soort vette limited edition-consoles toen ik het ding kocht? Het is een vraag die velen onder jullie ongetwijfeld al gesteld hebben. Om de nieuwe uitbreiding van Destiny te vieren krijgt de console een heuse Destiny make-over die er behoorlijk stoer uit ziet. Niet half zo stoer als die Batman PlayStation 4, maar toch een heel stuk vetter dan die ordinaire zwarte die nu wel erg gewoontjes onder mijn tv me aan staat te staren.

Disney Infinity 3.0 vanaf 27 augustus te koop
Ook Disney blijft dit jaar haar versie van het Skylanders-fenomeen pushen en zet zelfs als eerste dit jaar de rush naar de kinderkamer in met de release van Disney Infinity 3 op 27 augustus. Grootste vernieuwingen dit jaar zijn een extra verhaallijn waarin spelers hun diverse figuren kunnen gebruiken in een gevecht tegen slechterik Syndrome die de verschillende Disney werelden wil domineren. Met Jack Sparrow een robbertje gaan knokken in het New York van Marvel dus, you savvy? Ook geinig lijkt de Toy Box Speedway die je laat racen op circuits gebaseerd op Agrabah, Frozen en Halloween Town, maar de allergrootste trekpleister is uiteraard de toevoeging van Star Wars aan de mengelmoes. Disney, Marvel en de galaxy van heeel ver weg in één pakketje? Klinkt niet verkeerd.

Trailer voor Batgirl: A Matter of Family
Dit wordt een gevaarlijke, is het niet? Ik bedoel, laat ons eerlijk zijn hierover. De Batman-games van Rocksteady zijn steeds heerlijk uitgewerkte fantasieën die je echt het gevoel geven de kracht van Bats onder je vingertoppen te hebben. Maar de DLC die voor de games wordt uitgebracht? Tot nu toe heeft die niet de beste reputatie. En toch, misschien kan Batgirl de banvloek wat breken en ontdekken we collectief dat die Season Pass van 39,99 euro niet het belachelijke voorstel is dat we dachten. Het verhaallijntje fungeert uiteraard als prequel die verhaalt hoe Barbara Gordon vroeger als Batgirl de trouwe kontschoppende sidekick van Bruce Wayne was. In deze verhaallijn dient ze samen met maatje Robin haar vader, beter bekend als commissioner Gordon, uit de onhygiënische klauwen van de Joker te redden die hem gegijzeld houdt in het verlaten amusementspark Seagate. Het gekende recept van knokken en puzzeltjes wordt ook hier weer toegepast, maar omdat meisjes uiteraard stukken minder sterk zijn dan een gespierde gast van honderd kilo zal Babs het toch meer van haar lenigheid en bijzondere hackvaardigheden moeten hebben om Joker te slim af te zijn. Tot hij haar op het einde in een rolstoel knalt uiteraard. In elk geval wordt het hopen dat ontwikkelaar WB Games (van Origins) een leuk stukje gameplay weet af te leveren die eindelijk eens wat substantieels toevoegt aan de hoofdgame. In dat geval wordt het zelfs uitkijken naar de verdere DLC die Rocksteady het komende half jaar af gaat leveren.
Nieuwe uitbreidingen voor The Witcher 3 samen even uitgebreid als The Witcher 2
Ik ben nog steeds aan het tollen van enthousiasme als ik aan The Witcher 3 denk, dus het idee van verdere verhaallijnen in die heerlijk uitgewerkte sprookjeswereld van Geralt of Rivia spreekt me wel aan. Dat de Polen van CD Projekt Red geen half werk leveren en in de hedendaagse industrie een als een ietwat atypische ontwikkelaar worden beschouwd, mag duidelijk zijn wanneer je hoort dat beide uitbreidingen voor de game samen zouden afklokken op dertig uur aan nieuwe gameplay. Dertig uur voor twee stukken DLC? Ik vraag me stiekem af hoe vaak je de Batgirl-dlc van het nieuwtje hier boven zal kunnen uitspelen in die tijd. De nieuwe uitbreidingen zouden samen bijna evenveel content moeten bevatten als dat The Witcher 2 deed, maar dat dus met alle sterktes van The Witcher 3 op zak. Het enige nadeel is dat het nog even wachten is op de uitbreidingen die respectievelijk dit najaar en in het voorjaar van 2016 gepland staan, maar dat heb je dan ook met dit soort veelomvattende DLC; die krijg je echt een maandje na de release niet afgeleverd.

Op vlak van reviews zit de industrie uiteraard wat in een dipje, maar gelukkig vielen er zowaar twee features te lezen in de afgelopen week. Eerst was er uiteraard het vaste afspraakje om te belichten welke PlayStation Plus games zeker het spelen waard zijn (hint: Rocket League!) en leverde Max een leuke feature af waarin de tien best verkochte gamereeksen in de spotlights gezet worden. Tenslotte leverde Bas ook de review van Batman: Arkham Knight én voor het Harley Quin story pack, het cadeautje dat spelers kregen die Arkham Knight voorbestelden.

De aankomende week zit je, komkommers of niet, weer netjes gebeiteld hier op GameParty. Maandag mag je weer een leuke column van Bas verwachten waar ik nu nog niks over ga verklappen en verder blijf je op je vertrouwde webstek uiteraard voorzien van het beste nieuws dat er te rapen valt.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.