Up2Date, 12 februari 2017: Vier de liefde!

Up2Date, 12 februari 2017: Vier de liefde!

Net als je denkt dat de lente bijna voor de deur staat, krijg je ineens toch nog sneeuw op je donder! Het was deze week een behoorlijk koude week. Gelukkig kun je je volgende week warmen aan je geliefde tijdens valentijnsdag. Of dat nu je vriend/vriendin is of je PC/console, dat mag je lekker zelf weten! Nu mag je je in ieder geval richten op een gloednieuwe Up2Date. Ik loop je door het heetste nieuws van de afgelopen week heen.

1-2-Switch kent 28 minigames
Oké, dit mag dan misschien niet het heetste nieuws zijn van de week, ik vind het zeker wel een opvallend nieuwtje. Een nieuwtje waar ik misschien ook wel heel erg boos van werd. Terwijl ik dit nieuws aan het schrijven was, ging er slechts een gedachte door mijn hoofd heen: ‘Leert Nintendo het dan nooit?’ Het lijkt misschien een behoorlijk aantal, 28 minigames. Maar als deze minigames onder meer bestaan uit het scheren van een personage, een koe melken en het in slaap wiegen van een baby, dan krijg ik toch echt een nare smaak in mijn mond. Ik weet namelijk voor 99 procent zeker dat 1-2-Switch zo’n game gaat worden die je een paar keer gaat spelen, en daarna lekker stof laat happen in je kast. Een game die in de categorie Nintendo Land, Wii Sports of Wii Play valt. Met dat verschil, dat 1-2-Switch een full-priced game is. En niet gratis bij je console of bij een controller komt. Ik weet niet waar Nintendo het lef vandaan haalt, maar ik ben het er in ieder geval niet mee eens dat dit een full-priced game is.

Project CARS 2 officieel aangekondigd
We wisten al dat Project CARS 2 er aan zat te komen en ook de eerste trailer was een aantal dagen geleden al gelekt. Toch kregen we het afgelopen week nog even helemaal duidelijk: eind 2017 komt Project CARS 2 onze kant op! En om even eerlijk te zijn, daar heb ik behoorlijk veel zin in! De eerste Project CARS was echt een prima game. Toch waren er wel een aantal kritiekpuntjes. Zo waren er behoorlijk wat bugs, die overigens later wel uit de game werden gehaald door middel van een patch. Ook viel het aantal auto’s een beetje tegen. In het nieuwe deel krijgen we in ieder geval de beschikking over 170 verschillende wagens. Ook zijn er meer locaties dan ooit, gaan we ook off-road en krijgen we een geheel nieuw weersysteem te maken. Laat maar komen dat tweede deel!
Vier Valentijnsdag met Pokémon Go
Speelt iemand nog Pokémon Go? Ik had de game in ieder geval al een tijdje niet meer gespeeld, maar nadat ik dit nieuwtje las ben ik toch even een kijkje weer wezen nemen. Het is ook zeker een goed moment om eens terug te keren in Pokémon Go. Tot en met 15 februari krijg je namelijk dubbele snoepjes. Bovendien zijn die enorm schattige roze Pokémon ook nog eens meer te vinden in de game. Voor je het weet heb je eindelijk die Wigglytuff te pakken.

FIFA op Switch zal gebaseerd zijn op FIFA 18
Goed nieuws voor fans van FIFA die een Nintendo Switch willen gaan halen. Zij krijgen namelijk een speciale versie van FIFA 18 op hun Nintendo Switch. Hoewel, goed nieuws? Het zal hier gaan om een ‘custom versie’ van FIFA 18. Dat klinkt mij persoonlijk al weer in de oren als een mindere versie van FIFA. Zoals we dat ook kregen op de Wii. Een iets uitgeklede versie, met motion controls. Ik ben erg benieuwd naar wat deze custom versie nu precies gaat inhouden. Ik ben zelf een FIFA-fan, en ik zou toch graag een ‘normale’ versie van de game willen. Een versie die je ook zou kunnen spelen op de PlayStation 4 of de Xbox One. Daar lijkt het nu (helaas) nog niet op.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is klaar
Als er een game is waar ik zeer benieuwd naar ben, dan is het wel de nieuwe Legend of Zelda. Dit is de game die de lancering van de Nintendo Switch kan maken of breken. Als de nieuwe Zelda echt zo ontzettend goed is, dan is het Nintendo haast vergeven dat er voor de rest geen echte launch-games zijn. Echte Nintendo-fans kopen hiervoor een Nintendo Switch. De game is nu in ieder geval klaar. Ik ben heel erg benieuwd!
Het was geen drukke week qua releases. Maar we hebben toch een review voor je. Bas dook namelijk in een flipperkast! En niet zo maar een flipperkast, hij reviewde de kast van Rogue One voor Pinball FX 2 en Zen Pinball 2. Ik dook zelf in de geschiedenis van LEGO-games, terwijl Eefje Spec Ops: The Line weer eens uit de kast trok!

Dat was het weer voor volgende week. Ik hoop je volgende week weer te begroeten op GameParty, en alvast een knusse Valentijnsdag!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.