Up2Date, 12 maart 2017: waar halen we de tijd vandaan?!

Up2Date, 12 maart 2017: waar halen we de tijd vandaan?!

Wauw. Wat een week. We hebben amper tijd om niet te gamen. Er komt ineens zoveel uit, we moeten gewoon door! Wat hebben we het slecht. Knipoog. Als we terugkijken op de laatste weken zagen we releases van For Honor, Halo Wars 2, Horizon: Zero Dawn, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Ghost Recon: Wildlands en LEGO Worlds! En dan hebben we ook nog eens de release van de Switch! We kunnen dus wel stellen dat je deze week nieuws hebt gemist. Je was te druk. Daarom zet ik al het belangrijkste voor je op een rij.

Nintendo breekt records
Want gesproken over die Switch, die doet het stiekem best wel goed. Het is de bestverkopende nieuwe Nintendo console in de VS. Ooit. Jawel, de Switch verkocht in de eerste twee dagen beter dan ‘recordhouder’ Wii uit 2006. Dit heeft Nintendo bevestigd tegenover Nick Wingfield van de New York Times. De Wii is wel nog steeds de meest succesvolle console die Nintendo ooit in de markt gezet heeft. Met ruim 101 miljoen verscheepte exemplaren stond de console bij menig speler onder de tv. Het is des te opvallender dat de Switch zo goed verkoopt aangezien ‘ie niet tijdens de befaamde feestdagen is uitgebracht. Het kan te maken hebben met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze game doet het ook bijzonder goed. Sterker nog, het is de best verkopende launchgame uit de geschiedenis van Nintendo, hiermee stoot de game Super Mario 64 van de troon. Het spel staat inmiddels op Metacritic en GameRankings in de top 5 best beoordeelde games aller tijden. Dit met een gemiddelde van een 9.8. Het spel is wel recordhouder. De game kreeg tot op heden 42 keer de perfecte score. Geen andere game deed dit eerder.

Oude raids keren terug in Destiny
Jeetje, wat was ik snel klaar met Destiny. Waar ik jaren conducteur in de hype-train was rondom de game, kon het spel me niet langer boeien dan een maand. Ja, ik weet dat de overige content de game flink wat leuker en beter heeft gemaakt, maar bij mij was de schade gedaan. Nu, vlak voor de reveal van Destiny 2, belooft Bungie middels Age of Triumph oude raids terug te brengen naar de game. Uiteraard helemaal aangepast aan jouw veel krachtigere Guardian.

No Man’s Sky krijgt buggy
Hier kunnen grappen gemaakt worden over de originele staat waarin No Man’s Sky verscheen. De buggy game wist de hype niet waar te maken en werd door vele gamers uitgekotst. Dit wegens hoge beloftes en lage waarheden. Binnenkort krijgt de game een update. Deze update voegt een buggy toe, waardoor het makkelijker moet zijn om een planeet te verkennen. De informatie is gevonden op Steam, over een PlayStation 4-versie van deze buggy is niks bekend. Het zou echter heel raar zijn als de spelers aldaar niet ook met het gevaarte de planeten mogen gaan verkennen.

Middle-earth: Shadow of War onthult eerste gameplay-video
Ik heb na het kijken van de eerste gameplay van Middle-earth: Shadow of War meteen mijn iTunes gestart en de complete soundtracks van de drie Lord of the Rings-films opnieuw aangezet. Ik was eigenlijk vergeten hoe veel liefde ik voor deze franchise heb. De wereld van Tolkien blijft aanspreken en de beelden van Shadow of War ogen heerlijk. In deze video maken de kijkers kennis met de volgende generatie van het innovatieve Nemesis-systeem, met extra Nemesis-vestigingen, waarin spelers verschillende strategieën moeten toepassen om dynamische bolwerken te veroveren en hun eigen Ork-leger moeten vormen. In deze video moeten Talion en Celebrimbor, die als de Bright Lord terugkeert, een aanval op een vesting in de bergvallei van Seregost leiden en deze veroveren van een van Saurons Overlords. Om hierin te slagen maken ze gebruik van de kracht van de nieuwe ring om volgelingen in te huren tijdens veldslagen. Dit is een nieuwe manier waarmee spelers gloednieuwe verhalen over trouw, verraad en wraak kunnen samenstellen. Hoe kun je dit niet tof vinden? FOR FRODO!!!!!!

SD-kaarten Nintendo Switch niet uitwisselbaar
We wisten al even dat save files niet over te zetten zijn naar een andere Nintendo Switch. Dit weigert Nintendo. Zelfs wanneer je het via de cartridge of een SD-kaart doet. Nu blijkt dat Nintendo meer beperkingen in de Switch heeft zitten. De SD-kaarten kunnen namelijk niet gedeeld worden. Tenzij je de complete Switch-data er vanaf gooit. Polygon probeerde de SD-kaart van een Switch in een andere Switch te stoppen, maar bij het opstarten kwam een vervelend bericht in beeld.

The microSD card is being used by another Nintendo Switch console or was used on this console before it was initialised. Delete the Nintendo Switch data on the microSD card to use it on this console.

Save data, screenshots, and other data not related to Nintendo Switch won’t be deleted. You can remove the microSD card if you don’t want to use it on this console.

Grappig aan dit bericht is dat er duidelijk staat dat save data gedelete moet worden. Momenteel is het nog niet mogelijk om je save data op een SD-kaart op te slaan, de kaart kan puur gebruikt worden voor games en screenshots. Mogelijk gaat dit in de toekomst dus veranderen.

Helden en schurken in video Injustice 2
Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment hebben een nieuwe Injustice 2-trailer onthuld. Deze trailer is gericht op het escalerende conflict tussen Batmans verzet en het regime van Superman. De spelers zien hoe de gemaskerde misdaadbestrijder en zijn onwaarschijnlijke bondgenoten de strijd voeren tegen allerlei bedreigingen in Shattered Alliances Part 2. Bij de woorden ‘regime’ en ‘Superman’ lopen de kriebels weer over m’n rug. Hele positieve kriebels. Het verhaal achter Injustice 1 was fantastisch (ik raad je ten zeerste de comics van de game aan!) en het ziet er naar uit dat dit ook in het vervolg helemaal goed gaat zitten.

Op GameParty hadden we deze week de nodige content voor je klaar staan. Uiteraard hadden we een toffe ‘4-way stream’ rondom Ghost Recon: Wildlife, maar daar bleef het niet bij. Zo begon de week goed met de recensie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game die bijna een perfecte score krijgt van Eefje. Bijna! Persoonlijk keek ik naar games waar ik best een spin-off van zou willen zien en bedacht ik me hoe impactvol Xbox Game Pass kan zijn. Niet alleen voor gamers, maar voor de gehele industrie. Interessante materie, al zeg ik het zelf. Harmen liet weten dat ‘ie nog steeds Angry Birds speelt en qua video hadden we een vlog rondom Ghost Recon: Wildlands en keerde Auke even terug om de Nacon Revolution Pro Controller met je te bespreken.

En nu terug naar je console! Er ligt een stapel games op je te wachten. Want maart is het nieuwe november. De titels zijn hier. Snel weg zien te werken, de E3 is alweer in aanzicht. Help! -slik-.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.