Up2Date, 14 januari 2017: wat vliegt de tijd!

Up2Date, 14 januari 2017: wat vliegt de tijd!

Zag je dat? Dat ding dat daar voorbij je vloog. Gewoon ineens, zoef, voorbij je hoofd. Net langs je, het raakte je zowat. Dat is de tijd. Want jeetje, wat vliegt ‘ie. We zijn gewoon alweer twee weken in 2018! Het jaar is nog jong, maar de ogen zijn open en de schattige geeuwtjes van de 2018-baby zijn een feit. De tweede zondag van het jaar, de tweede Up2Date staat voor je klaar…

Ga vanaf 16 februari op avontuur in de magische, open wereld van Fe
Electronic Arts heeft aangekondigd dat de EA Originals-titel Fe wereldwijd gelanceerd wordt op 16 februari, voor Xbox One, PlayStation 4, Origin voor PC en Nintendo Switch. Fe, ontwikkeld door de bekroonde Zweedse studio Zoink Games, is een fantasievolle platform-game in een open wereld, waarin we een avontuur zonder gesproken tekst gaan beleven en door beelden en geluiden de geheimen van het bos ontdekken. In Fe raken spelers betoverd door de natuurlijke omgeving, terwijl ze geheimen ontdekken, missies voltooien en de betoverende wezens van het woud ontdekken. Spelers klimmen, zweven en graven om de open wereld te ontdekken, op zoek naar planten en dieren die ze moeten redden van de ‘Silent Ones’, de kwaadaardige machines die het woud bedreigen. Omdat spelers zo’n ongekende vrijheid hebben om deze fantastische wereld te ontdekken, worden ze echt één met Fe, en zullen ze deze wereld nooit meer willen verlaten. Het doet me persoonlijk enorm aan Ori denken. Door de stijl, de opzet. Als de game half zo goed is als Ori, is dat geen slecht iets.

Enchantress vecht zich een weg naar Injustice 2
Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment verwelkomen de nieuwste aanvulling op de personagelijst van Injustice 2: de krachtige tovenares Enchantress. Enchantress is beschikbaar voor spelers die in het bezit zijn van de Injustice 2 Ultimate Edition, het Injustice 2 Ultimate Pack of Fighter Pack #3. Spelers kunnen dan nu de donkere krachten van Enchantress gebruiken om vijanden te onderwerpen. Vanaf 16 januari is Enchantress afzonderlijk verkrijgbaar via de PlayStation Store, Xbox Store, Steam en Microsoft Store. Hoewel Suicide Squad me best een vieze nasmaak rondom Enchantress gaf, ga ik haar toch maar eens proberen gok ik zo.
Halo komt nog steeds naar tv. Ja, echt waar!
Showtime CEO David Nevins heeft laten weten dat de tv-show rondom Halo nog steeds zeer actief in ontwikkeling is. Hij gaf aan dat er zelfs al scripts klaar zijn en dat er hard aan gewerkt wordt. Interessant is dat Nevins dit nieuws in 2015 ook naar buiten bracht. President of programming Gary Levine zegt hierop dat ‘ie zeer onder de indruk was van dat wat hij tot op heden heeft gezien. Het zou volgens hem ook een tv-serie worden die de Halo-fans, alsook de liefhebbers van een goede dramaserie goed gaan bevallen. De serie werd aangekondigd in 2013, na de release van Halo 4, en werd onthuld als een samenwerking met Steven Spielberg. De serie zou officieel exclusief op je Xbox te zien zijn, maar maakte de stap naar netwerk Showtime. Inmiddels wachten we al op Halo 6. Schiet eens op joh!

Overleef vijf minuten gameplay van Metal Gear Survive
Op de redactie van GameParty zijn de meningen nog steeds drastisch verdeeld rondom Metal Gear Survive. Gaat het een toffe game worden, of is het een schaamteloos product dat de naam gebruikt om in te cashen? We weten het spoedig, de game verschijnt bijna, met een beta die volgende week van start gaat. Is dit wat je wil van Metal Gear? We konden de game al twee keer spelen op Gamescom en nog steeds weten we het antwoord niet.
Xbox-spelers krijgen Xbox-carrière
Mike Ybarra, hoge pief bij het Xbox-platform van Microsoft, liet een tijd geleden al weten dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe vorm van achievements, inclusief een heus carrière-systeem voor gamers. Dit laatste is inmiddels in een vroege fase van testen. Het idee hierachter is dat gamers online vaak via hun gamerscore van de behaalde achievements worden beoordeeld. Iets wat niet helemaal eerlijk is wanneer jij iemand bent die letterlijk twee games per jaar speelt. Maar wel twee games waar je bizar goed in bent. Een eSporter bijvoorbeeld. Het nieuwe systeem moet de ‘digitale penis’ op een nieuwe manier kenbaar laten maken. Zo gaat het mogelijk zijn om in dit nieuwe systeem voortgang in levels te zien en kun je zelfs prestige ranken in games. Wanneer je een game dus veel speelt, er erg goed in bent, krijg je een visueel bewijsstuk hiervan. Daarnaast kun je ook beloond worden met loot crates waarin cosmetische items voor de nieuwe avatars zitten. Ben je goed in Call of Duty? Dan trek je dus een Call of Duty-shirt aan! Daarnaast zal het carrière-systeem ook met queesten en specifieke opdrachten komen bij bepaalde games. Hier kunnen ook loot crates mee verdiend worden, maar ook extra XP in het spel zelf. Het systeem komt naast het huidige achievementsysteem. Als rasechte achievementhunter zeg ik “Bring it on”!

Dark Souls Remastered komt er aan
Dark Souls Remastered, een opgepoetste, verbeterde versie van de eerste Dark Souls, inclusief alle DLC, komt naar PC, PlayStation 4, Xbox One en Switch. Want oude games opnieuw uitbrengen is helemaal hip tegenwoordig natuurlijk. Mocht je het willen spelen, dan is 25 mei een dag die je in je agenda mag noteren.
Heb je al het nieuws gelezen? Ben je helemaal bij? Mooi! We hadden nog andere content voor je ook! Zo liet ik weten waarom ik nu pas met Call of Duty WWII ben begonnen, en vooral waarom ik de game geweldig vind! En nee, dat komt niet door de multiplayer. Eefje ging zelf helemaal los met een smartphone en een PlayStation 4 in haar Singstar Celebration Review. Ook gaf ze een vroege impressie van dat wat de coole kinderen ‘PUBG’ noemen.

Volgende week rond deze tijd is het weer zondag. En dan kun je er van op aan dat er gewoon weer een Up2Date voor je klaar staat. De derde van het jaar. Want jeetje, wat vliegt de tijd!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.