Up2Date, 14 juli 2013

Up2Date, 14 juli 2013

Het mooie weer blijft aanhouden. Het is de periode om lekker te zonnen, s ‘avonds gezellig een terrasje te doen en te pogen om een gewillige chick te scoren. Wanneer je echter niet al te succesvol bent op dat vlak, valt er altijd nog wat te gamen tijdens die warme nachten die te plakkerig zijn om de slaap te vatten. Of je kan uiteraard deze Up2Date checken, dan ben je zo weer bij met het belangrijkste nieuws.

Geen vervolg ZombiU in de planning
Laat ons meteen aftrappen met slecht nieuws. ZombiU 2 lijkt een erg onwaarschijnlijke mogelijkheid. Yves Guillemot, de kleine grote baas van Ubisoft, heeft in een interview met GamesIndustry.biz laten weten dat er geen vervolg op Zombi U gepland staat. De reden hiervoor hoef je niet al te ver te zoeken, het spel maakte namelijk gewoon geen winst. Voor een uitgever is zoiets uiteraard de doodsteek. Dit nieuws is extra pijnlijk als je in acht neemt dat Zombi U nog steeds de best verkochte game op Wii U is die niet afkomstig is van Nintendo zelf. De Wii U blijft voorlopig dus nog steeds een console die moeite heeft om zuurstof te happen in een verstikkende markt. Als uitsmijter verklaart de matige verkoop van ZombiU ook waarom Ubisoft uiteindelijk besloot om Rayman Legends uit te stellen en multiplatform te maken.

The Last of Us verkoopt 3.4 miljoen keer
Een volledig ander geluid, namelijk dat van knallende champagnekurken, komt vanuit kamp Naughty Dog. Sony Computer Entertainment kondigde namelijk aan dat het spel reeds 3.4 miljoen keer verkocht is, wat het de best verkochte game op PlayStation van 2013 maakt. Dat die cijfers terecht zijn bewijzen de lovende recensies die het spel prijzen voor het combineren van harde actie en ontroerende emotie in een geloofwaardige, apocalyptische spelwereld.
Ratchet & Clank into the Nexus komt binnenkort naar de PlayStation 3
Deze comeback had ik niet meteen verwacht. De schattige Lombax Ratchet zal weer met behulp van rugzakrobotje Clank een traditioneel avontuur gaan beleven op de PS3 dit najaar. Iets korter dan een volwaardige game, dus een budgetprijs, maar wel een stuk langer dan tussendoortje Quest for Booty. Moeten we daar blij mee zijn? Ik vind van wel. Quest for Booty verpeste de boel naar mijn gevoel teveel met towerdefense en over dat spel met die co-op gaan we het gewoon nooit meer hebben. Het is tijd om weer een traditionele singleplayer-game met het duo te krijgen waarin het slaan met een moersleutel en schieten met gekke wapens centraal staat. Ook voor ontwikkelaar Insomniac wordt het , na het tegenvallende Fuse, hopelijk een goede terugkeer naar hun oude vorm. Ratchet & Clank into the Nexus verschijnt rond de feestdagen als stevige download op PSN.

PS4 & Xbox One uitverkocht bij Amazon en Best Buy
De economische crisis lijkt niet bepaald vat te hebben op de nieuwe consoles van Sony en Microsoft. Hoewel beiden een stevig deel van je maandloon gaan kosten wanneer ze dit najaar in de rekken liggen, lijken ze als zoete broodjes te gaan verkopen. Amazon en Best Buy laten weten dat hun voorraad aan systemen die ze met de launch binnenkrijgen reeds uitverkocht is. Dit zijn twee van de grootste winkels ter wereld in hun segment, dus dat kan tellen. Ook bij ons gaan er gelijkaardige geluiden op. Navraag bij Gamemania leert ons dat ook bij hen een pre-order op dit punt geen garanties meer oplevert wat betreft het krijgen van je console op de dag van verschijnen. Heeft deze generatie te lang geduurd en snakt iedereen naar nieuwigheid, of zijn er gewoon meer hardcore gamers dan ooit te voren? Het succes van de PlayStation 4 en Xbox One lijkt in ieder geval verzekerd.

De eerste gameplaybeelden van GTA V
En toen waren er uiteraard ook nog die eerste echte stukjes gameplay van dat ene spelletje dat in september moet gaan verschijnen. Zelf kan ik jullie er bitter weinig over vertellen omdat ik steeds pertinent weiger om gameplay van Rockstar-games te bekijken voor ik het schijfje in mijn console duw. Noem het blind vertrouwen, maar ik wacht liever en laat me dan graag wegblazen wanneer ik effectief begin te spelen. De reacties van het internet waren echter wel unaniem lovend en de algemene mening lijkt te zijn dat september nu nog verder weg lijkt te zijn. Zouden er honden in zitten?
Al bij al was het een behoorlijk nieuwswaardige week. De komkommertijd lijkt vooralsnog geen vat te hebben op de gamesindustrie en met de Gamescom in aantocht lijkt het zelfs nog drukker te gaan worden. Krijgen we de komende dagen nog iets bijzonders in de schoot geworpen. Onthult Ubisoft preventief Far Cry 4 of voert Microsoft familysharing terug in op Xbox One? Je komt het op GameParty sowieso allemaal te weten.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.