Vier backlog games waar ik me voor schaam

Vier backlog games waar ik me voor schaam

Het is een luxeprobleem waar mijn 16-jarige ik stinkend jaloers op zou zijn: meer games dan tijd om ze daadwerkelijk te spelen. Ik ben op het punt in mijn leven dat ik voldoende geld verdien om de games te kopen die ik wil spelen. Echter heb ik in de voorgaande jaren ook veel games voorbij laten gaan en die komen nu regelmatig terug in allerlei aanbiedingen. Dus worden die toch aangeschaft. En dan ben ik ook nog zo’n geluksvogel die regelmatig games opgestuurd krijgt om te testen. Die games krijgen natuurlijk voorrang, maar daardoor blijven de overige titels toch liggen. Gevolg: een gigantische backlog waar ik me behoorlijk voor schaam. Dit zijn de vier games die ik écht nog snel uit wil spelen.

Spec Ops: The Line (Xbox 360)
Toen Spec Ops: The Line verscheen, werd de game door de pers geroemd om zijn fantastische verhaal. De game kwam daardoor direct op mijn radar, maar op het moment van de release vond ik de prijs nog iets te fors. Op een later moment heb ik de game dan ook meegepikt bij een aanbieding en nu ligt het doosje netjes in de kast naast mijn Xbox 360. Ik moet eerlijk bekennen dat zelfs het plastic folie nog om het doosje zit. De grote boosdoener van deze situatie is absoluut de Xbox One die ik niet veel later in huis haalde: die slokt nu zoveel gametijd op dat de 360 nauwelijks nog opgestart wordt. Daarnaast is Spec Ops: The Line volgens mij een game waar je echt voor moet gaan zitten en waarbij je niet nog een andere game tussendoor moet spelen. Anders verliest het verhaal zijn charme. Dus deze zal een keer tijdens een vakantie of een rustig weekend gespeeld moeten gaan worden, maar die zie ik voorlopig nog niet voorbij komen.

https://www.youtube.com/watch?v=Xxn8Uv4hAlU&spfreload=10

Tomb Raider (Xbox 360)
Ook Tomb Raider is het slachtoffer geworden van de Xbox One die in de huiskamer is verschenen. Bovendien was dit ook een behoorlijke impulsaankoop. Het was de Special Edition die ik plotseling voor een veel te lage prijs op internet zag staan en toen was de koop-button snel gevonden. In tegenstelling tot Spec Ops: The Line heb ik Tomb Raider wel al opgestart en heb ik me al laten verbazen door het prachtige landschap en de bijzondere manier waarop je met Lara daarin probeert te overleven. Ergens wist het me wel te pakken, maar toch niet genoeg om verder te spelen. Met de komst van Rise of the Tomb Raider aan het einde van dit jaar ben ik wel van plan om deze titel voor die tijd uitgespeeld te hebben.

BioShock Infinite (pc)
Sinds ik vorig jaar een leuke game-pc in huis heb gehaald ben ik altijd scherp op mooie aanbiedingen op Steam. Wanneer de geruchten de kop op doen dat er een Steamsale aan staat te komen dan ben ik in opperste staat van paraatheid. Bij de laatste sale kon ik daardoor voor een leuk bedrag Bioshock Infinite kopen. Ik heb nog nooit een Bioshock-game gespeeld, maar als ik de verhalen moet geloven dan is dit misschien wel de beste uit de serie. Na het zien van enkele gameplay-video’s wist ik sowieso dat deze setting mij meer zou aanspreken dan de onderwaterwereld van de originele Bioshock. Net als bij Spec Ops: The Line denk ik echter dat ik deze game zoveel mogelijk in één keer moet spelen. Dat is de enige manier om het verhaal optimaal te beleven en me niet bij een volgende speelbeurt af te vragen wat er eigenlijk ook al weer was gebeurd.

https://www.youtube.com/watch?v=1WDQ4FhslSk&spfreload=10

Killzone: Mercenary (PS Vita)
Er is geen overdaad aan geweldige games voor de PS Vita, maar Killzone: Mercenary wordt wel gezien als één van de toppers. Dat was ook de reden dat ik hem vorig jaar in huis haalde tijdens een sale in de PS Store. Na het downloaden en installeren heb ik de game wel een paar keer opgestart, maar helaas ben ik nooit heel ver gekomen. Zonde, want deze game is een hele goede reden om de handheld van Sony weer eens op te starten. Ik schaam me dan ook behoorlijk dat ik dat tot nog toe niet meer gedaan heb voor deze Killzone-titel. Gelukkig is een Vita wel heel makkelijk mee te nemen op vakantie, dus daar zie ik dan wel mogelijkheden om deze game de tijd te geven die het verdiend.

Terwijl ik mij voorneem om eindelijk weer eens mijn backlog weg te werken, zie ik tegelijk op de kalender dat morgen de pc-versie van GTA V verschijnt. Die heb ik al gereserveerd en zal dus met een beetje mazzel morgen door de bus vallen. Ik ben bang dat de games op mijn ‘list of shame’ dan toch nog maar even moeten wachten, want een game als GTA V moet gewoon direct gespeeld worden. Maar hoe doen jullie dat eigenlijk? Wat staat er op jullie backlog en hoe zorg je dat je die games ook de tijd geeft die ze verdienen? Alle tips zijn van harte welkom!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.