Up2Date, 15 juni 2014

Up2Date, 15 juni 2014

Onze up2date van deze week staat nou juist niet in het teken van de E3. We hebben deze week al meerdere up2date artikelen over de E3 gemaakt, dus ik ga proberen het expres te vermeiden. Dat zal lastig worden omdat bijna al het nieuws van deze beurs afkwam. En het was ook allemaal tof nieuws. Zo mochten we kwijlen bij Assassin’s Creed Unity, was de Microsoft persconferentie beter dan die van Sony, stelde Nintendo eindelijk weer eens niet teleur en lag de focus wel heel erg op co-op gaming met games die bijna allemaal zo’n modus bevatten. Nu heb ik alweer genoeg verteld over de E3. We gaan door met al het andere nieuws.

Geen splitscreen multiplayer voor Destiny
Een officiële mededeling van Bungie heeft ons laten weten dat er geen split-screen komt in Destiny. Wij vinden dat een goed ding aangezien we van mening zijn dat Destiny op een zo groot mogelijk HD-scherm gespeeld moet worden. Split-screens zijn wel tof, maar naar mijn persoonlijke mening ietwat gedateerd. Ik ken niemand die het nog doet en de laatste games waar het een beetje goed in verwerkt werd was de Conflict-reeks. Daar kon je tenminste nog samen aan weerskanten van een map staan, voordat je een knipperende melding op je scherm krijgt dat je je binnen tien meter van je kompaan moet blijven. Nee, Destiny moet je lekker alleen op je eigen scherm spelen. Trust us.

World of Tanks krijgt voetbal-mode
Het WK is flitsend van start gegaan (vooral voor Nederland!) en overal om ons heen worden we doodgegooid met oranje prullaria en barslechte WK hits van Gordon, Joling, Wolter Kroes en meer van dat soort non-artiesten. Winkels bieden wel leuke kortingen en verzinnen leuke acties. Zo ook ontwikkelaar Wargaming. Je kunt tijdens het verloop van de WK (tot 13 juli) hun voetbal-mode uitproberen. In wedstrijden van 7 minuten moet je proberen als eerste 3 goals te scoren. In de map Himmelsdorf, die voor de gelegenheid is omgebouwd tot voetbalveld, rij je met een aangepaste Tier 1 T-26A tank over het gras en schiet je tegen een enorme voetbal om het zo in de goal van de tegenstander te krijgen. Hier hangt ook nog een medaille aan vast, de zogeheten “Football Player 2014” die je krijgt toegewezen.
Geen streaming functionaliteit voor de Wii U
Waar Nintendo op de E3 eindelijk weer eens wat spierballen liet zien, krijgen we nu toch weer deze teleurstellende mededeling. Ze zien namelijk geen toegevoegde waarde van het toevoegen van een streamfunctie aan de Wii U. Wij krijgen de indruk dat Nintendo zeer weinig aan marktonderzoek doet. Het is overduidelijk dat men juist graag een stream meekijkt of er zelf eentje wil uitzenden. Maar volgens de Amerikaanse Nintendobaas Reggie Fils-Aime moet een toevoeging op hun console plezier opleveren voor de gebruiker en streamen van gameplay valt daar niet onder; “We do not think streaming 30 minutes of gameplay by itself is a lot of fun. Your specific question of just purely streaming gameplay, what we have got to think through is, so what is fun about that? From a consumer standpoint, what is fun about it?” Wij vragen ons eerder af wanneer hij onder zijn steen vandaan komt en inziet dat het momenteel juist wel een erg leuke toevoeging is. Gamers die met je meekijken, je stream leuk vinden en je vaker willen volgen. Cool toch, of niet?!

Het was uiteraard de E3 die de scepter zwaaide op onze redactie deze week, maar er werd ook gegamed. Zo vind je hier de Richard & Alice review van Lisa van Heereveld. Aankomende week kun je weer verschillende reviews verwachten, waaronder die van Ace Combat Infinity. Verder werd op de redactie de Battlefield Hardline Beta en Destiny Alpha gespeeld. De Battelfield Hardline is niet gestreamt, maar werd alsnog door bijna alle redacteuren gespeeld. De algemene opvatting is dat het voelt als een kruising tussen Battlefield en Payday. Destiny werd beter ontvangen en ondanks dat het een alpha is, zag het er al erg mooi. Klik op de link hierboven en zie het voor jezelf.

Ook zoeken wij nog steeds een eindredacteur. Heb jij het in je om ons team te komen versterken? Beheers je de Nederlandse taal en schrift tot in de puntjes? Dan zoeken wij jou. Als eindredacteur ben je verantwoordelijk voor correcties en de juiste opbouw van teksten. Daarnaast is er een mogelijkheid om zelf ook artikelen en (p)reviews te schrijven. De games die je doet, mag je houden. Dat is de vergoeding van je werkzaamheden daar er verder geen financiële compensatie aan hangt. Laat het ons vooral weten!

Toch aardig gelukt om de E3 te vermeiden! Als je alles daarover toch nog terug wilt lezen (als je dat niet al hebt gedaan, schande!) kan dat hier, hier en hier. Volgende week weer een relatief rustige week voor de boeg. Kunnen we even uitrusten van de E3 en ons alvast voorbereiden op de komende GamesCom. In de tussentijd mogen we ons weer tegoed doen aan de vele games die uit gaan komen. En dat lees je natuurlijk allemaal weer terug op GameParty.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.