Up2Date, 15 maart 2015

Up2Date, 15 maart 2015

Deze Up2Date is aan de selectieve kant wat onderwerpen betreft, maar na het lezen ervan ben je weer helemaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de week. Stompzinnige petities, hoop op een helletochtje naar de Ardennen en het langere wachten op een oude vriend, het maakt allemaal deel uit van deze Up2Date.

Komt er een nieuwe Brothers in Arms?
Nou, ik mag het verdomme gaan beginnen hopen na dat einde van het in 2008 verschenen Hell’s Highway. De game eindigde letterlijk op een deprimerende noot met een fade to black en dan de woorden “to be continued” op het scherm. Nou, ik weet niet wat jullie idee is bij het zien van zo’n einde, maar ik ga er dan wel van uit dat een vervolg op het verhaal er wel eens zal gaan aankomen. Uiteraard ben ik ook de naïeve muts die nog steeds hoopt op een nieuwe Half Life, maar dat is misschien wat naast de kwestie. Toch, we zijn ondertussen al weer zeven jaar na het verschijnen van Hell’s Highway, dus het vervolg van de helletocht die Sergeant Baker en zijn squad doormaken mag wel eens aangekondigd worden. Ik ben duidelijk niet alleen die popelt van ongeduld, ook Troy Baker, de Nolan North van de huidige generatie, is benieuwd naar een vervolg van het verhaal. Tijdens een Gearbox panel tijdens Pax informeerde Baker stiekem even naar een mogelijke nieuwe Brothers in Arms en het mannetje van Gearbox antwoorde dat hij misschien binnenkort iets kon laten zien. Een aankondiging is dat verre van, maar het vuur van de hoop is bij de fans duidelijk weer opgelaaid. Ik heb zo het vermoeden dat ze bij Ubisoft de kat wat uit de boom aan het kijken zijn en vooral afwachten wat Activision gaat doen met Call of Duty. Als de geruchten kloppen dat ’s werelds populairste shooter terug de strijd met Nazi Duitsland aan gaat, dan kun je er van uitgaan dat ook Ubisoft het stof van hun WW2-reeks zal blazen. Kunnen we afspreken dat we dan keet gaan schoppen in de Belgische Ardennen, Ubi?

Mogelijk Modern Warfare 2 remake op komst
Waarom de fuck? Dat is bijna de enige reactie die ik op dit nieuwtje wil geven. Waarom de fuck doet iemand de moeite om een petitie op te starten om Activision ervan te overtuigen dat Modern Warfare 2 een remake moet krijgen op Xbox One en PlayStation 4? En waarom de dubbelfuck zijn er al 48.631 mensen die de man steunen in zijn stompzinnige idee? Kan iemand mij überhaupt het nut uitleggen van het middenluik van een trilogie, die nagenoeg iedereen al gespeeld heeft, op een nieuwe console te willen zien? Ik vind Black Ops de vetste Call of Duty van het zooitje, hoor je mij zeuren om een geremasterde versie? Ik dacht het niet. We zijn al die remasters van games van de vorige generatie collectief zat en dan gaat zo een klootviool gewoon zelf bedelen om de remake van een game waar we de afgelopen jaren tal van varianten gezien hebben? Wat is de volgende stap, een remake van FIFA 2012 gaan crowdfunden? Ga Advanced Warfare spelen, dat is tenminste de eerste Call of Duty in jaren die echt fris aanvoelt en laat me verder met rust met je gare petitie.

https://www.youtube.com/watch?v=429l13dS6kQ&spfreload=10

Uncharted 4 komt pas in de lente van 2016
Shigeru Myamoto zei in al zijn oneindige wijsheid ooit dat een uitgestelde game uiteindelijk goed kan worden, een slechte game blijft altijd slecht. Mij ga je Naughty Dog in elk geval dus niet zien afbranden voor het uitstellen van Uncharted 4. Uiteraard heb ik er een Darth Vader-achtige noooooooooo laten uitglippen toen ik het nieuwtje binnen kreeg, maar ik wacht uiteindelijk liever een half jaar langer dan dat ik een game te spelen krijg die het hoge niveau niet haalt dat ik gewend ben van de reeks. Dat de champagnekurken bij Microsoft geknald zullen hebben toen het nieuws bekend raakte dat Nathan Drake dit najaar niet op avontuur trekt, daar mag je wel van uitgaan. De tijdelijke exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider voor Xbox One heeft in één klap heel wat meer waarde gekregen, dat is wel duidelijk. Wat Sony betreft, tja. Je moet respect opbrengen dat ze het lef hebben hun grootste titel van het jaar uit te stellen; ik ken andere uitgevers die de gam, ongeacht bugs en problemen, gewoon de rekken in zouden durven gooien, puur omdat het najaar de tijd van het jaar is om te cashen. Dat Sony nu beslist om de game uit te stellen om de kwaliteit van het uiteindelijke product te waarborgen, is de enige juiste zet. Helaas betekent het ook wel dat het najaar van de PlayStation 4 voor het tweede jaar op rij niet door grote exclusieve toppers gekleurd lijkt te gaan worden. In de grote consolewar zou dit hen wel eens pijn kunnen gaan doen. Microsoft is zoetjesaan de voorsprong die de PlayStation 4 had aan het bijbenen, heeft de prijs van haar console al omlaag gebracht en heeft dit najaar een kleine barrage aan kanonskogels in petto met Halo 5 als ultieme wapen. De kans dat Sony daar dit najaar nog iets tegenover kan zetten, lijkt dan ook klein. De keynote van het bedrijf op E3 is er in elk geval weer net ietsje spannender op geworden.

Titanfall 2 bevestigd door Respawn, multiplatform
En meer valt daar echt niet over te zeggen, behalve dit: Killahbunny. Dat is mijn gamertag die je nu al kan zien rondhuppelen in het huidige Titanfall, netjes aan het oefenen voor de sequel die volgend jaar verschijnt.

Afgelopen week stond wat in het teken van de ondoden met een feature over games uit de tijd dat zombies nog geen ‘walkers’ genoemd werden en de gansch geile review van Nazi Zombie Army Trilogy. Gezellig? Ik dacht het wel ja.

Wat volgende week brengt is momenteel nog een mysterieus gegeven, maar reken maar van yes dat je het op je vertrouwde GPN zal kunnen lezen. Wordt de nieuwe Call of Duty gelekt en blijkt het een Modern Warfare 2 remake te zijn? Gaat Troy Baker informeren bij Valve waar Half-Life blijft? Wordt Assassin’s Creed Victory uitgesteld tot volgend jaar? Je leest het op je vertrouwde webstek!

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.