Up2Date, 5 oktober 2014

Up2Date, 5 oktober 2014

Welkom bij GameParty. Het is weer tijd voor je wekelijkse shot nieuws. Het is namelijk weer zondag en de Up2Date staat voor de deur. Voor vaste gasten: welkom terug. Voor de nieuwkomers: welkom. Dit is een artikel waarin wij van GameParty de meest opmerkelijke, spraakmakende en belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij zetten en soms, heel soms, willen we er ook nog wel eens onze mening over kwijt. Als je in een rap tempo door onze verschillende artikelen wil scrollen, is dat ook mogelijk. Scroll dan helemaal naar de onderkant van dit artikel. Daar ga je onze artikelen vinden die deze week online zijn gegaan. Laten we van start gaan.

The Evil Within is Gold
Dit kan maar één ding betekenen. The Evil Within, de survival horror van Tango Gameworks en Bethesda is klaar om verscheept te worden. Er hoeft niets meer aan de game te gebeuren (behalve een aantal patches, zoals dat tegenwoordig met games gaat) en je mag je dus klaarmaken om je broeken te vervuilen, je buren wakker te schreeuwen en om slapeloze nachten tegemoet te gaan. Om je met deze aankondiging te verblijden, heeft Bethesda een gameplay video vrijgegeven. Veel kijkplezier. Zelf kan ik hem helaas niet kijken, omdat ik de laatste tijd te rap door mijn onderbroeken heen ga.

De maandelijkse gratis games voor zowel Sony als Microsoft zijn bekend
PlayStation Plus en Games with Gold zijn allebei services die het allemaal net een beetje beter voor de gamer maken. Games die je voor een wel heel zacht prijsje mag binnen harken. Je betaalt immers je jaarlijkse lidmaatschap. PlayStation gooit deze keer de PS Plus editie van Driveclub als gratis game naar je toe, samen met nog drie andere games voor de PlayStation 4, helaas/gelukkig zijn dit allemaal indies. De PlayStation 3 krijgt wat oudere games en de Vita krijgt ook indies. In de tussentijd komt Games with Gold met Chariot voor de One, een indie en nog twee games voor de Xbox 360, ondertussen ook al wat ouder. Wie wint er deze maand? PlayStation of Xbox? Persoonlijk vind ik Driveclub een toffe toevoeging en kan de rest mij op beide consoles gestolen worden. Ik heb indies namelijk veel kansen gegeven, maar nog nooit heb ik er een leuke ervaring uit weten te halen. Ik ben een gaming snob…

Twee nieuwe trailers voor Alien: Isolation
Geen groot nieuws, maar het is deze week dan ook vrij rustig. Alien: Isolation komt er bijna aan (op de redactie zijn we stiekem al aan het spelen) en we zitten toch nog even in de horrorsferen. Kijk hieronder de twee korte trailers die zijn vrijgegeven. De sfeer lijkt er goed in te zitten. Ik weet ook niet wat me bezielt, maar ik heb deze game besteld en waarschijnlijk ga ik de gameplay en mijn commentaar nog opnemen ook. Ik speel bijna nooit horrorgames, dus dit gaat een feestje worden. Ik denk dat het door mijn jeugd komt, dat ik de game impulsief besteld heb. Zo heb ik destijds Colonial Marines ook bijna besteld, blij dat ik daar niet ingetrapt ben. Het idee alleen al dat ik Isolation ga spelen. Daar gaat mijn schone onderbroek…

World of Tanks Blitz heeft een hoog aantal downloads in de wacht gesleept en krijgt misschien nog een prijs
World of Tanks, een razendpopulaire franchise van Wargaming, gaat goed en dat is niet alleen op de Xbox en PC zo, maar blijkbaar ook in de App Store. Blitz is namelijk de mobiele versie van World of Tanks en is als 7.5 miljoen keer gedownload. Een erg mooi aantal aangezien de game pas afgelopen juni uit is gekomen. Nu maakt de game ook nog kans op een Golden Joystick Award en niet zomaar één, de game is genomineerd in de ‘Best Mobile Game’-categorie! Ontzettend leuk voor de ontwikkelaar, maar natuurlijk ook voor de fans. Als ik eens een prijs zou winnen, zou ik ongelooflijk blij zijn. Al is het maar een troostprijs. Ik win nooit iets… Behalve Legendary Engrams met Destiny, daar heb ik er net ook weer één van binnen geharkt. Zelfs zonder Loot Cave.

Deze week hebben we een video interview met Gary Naper van Alien: Isolation. Niet alleen erg leuk om te kijken, maar ook even lekker als je geen zin hebt om te lezen. Mocht je wel een interview willen lezen, dan hebben we die ook. Wij hebben namelijk een interview met Bob Roberts voor je van Middle Earth: Shadow of Mordor. Erg leuk leesvoer, al zeg ik het zelf. Het seizoen van sportgames is ook weer aangebroken, want we hebben de recensie van FIFA 15 en Forza Horizon 2 voor je in de aanbieding. Niet alleen is het tijd voor sportgames, maar blijkbaar ook van goede cijfers, want wat hebben die games toch een scores binnen geharkt bij ons.

Dat was het weer dames en heren. Een samenvatting van het nieuws en onze artikelen waar we met veel plezier aan hebben gewerkt. Nu ik het allemaal teruglees, zie ik dat ik nogal druk overkom. Dat komt waarschijnlijk doordat ik nog even moet genieten van mijn vakantie van een weekje en dat doe je natuurlijk met koffie! Nog een fijne dag toegewenst en hopelijk zien we je volgende week weer terug.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.