Up2Date, 19 juni 2016: vaarwel E3

Up2Date, 19 juni 2016:  vaarwel E3

Ken je dat? Dat moment dat je voor een haast onmogelijk taak staat? Dat je niet weet wat je moet doen, behalve doen wat je moet doen? Dat moment heb ik nu. Voor je heb je de Up2Date, onze wekelijkse opsomming van het heetste nieuws van de laatste week. Maar wat doe je wanneer die week de E3 is geweest en er honderden nieuwtjes uit zijn gekomen? Simpel. Ik cover nieuws die niet afkomstig is van de beurs der beurzen!

Natuurlijk, al het nieuws van de E3 kon je al lezen op GameParty. We hebben het zelfs in handige overzichten gezet voor je. Wil je dus alles weten over wat Microsoft heeft gedaan? Sony, Nintendo, Ubisoft of Electronic Arts? En laten we vooral Bethesda niet vergeten! Klik dan even en zie daar een uitgebreid verslag. Gaan we nu snel verder met de niet E3-nieuwtjes!

Skylanders landen op je TV
Skylanders is nog steeds immens populair. Na de diverse games, honderden poppetjes en behoorlijk wat merchandise maken de helden nu de stap naar de tv. Activision Blizzard heeft een eigen filmstudio opgericht en het eerste project gaat een computer geanimeerde tv-serie rondom Skylanders zijn. Met stemmen al Justin Long, Ahsley Tisdale en Jonathan Banks zit het op dat vlak wel goed. Of Skylanders ook in deze vorm interessant kunnen zijn gaan we zien wanneer de serie verschijnt op Netflix.

Play Anywhere met Microsoft
Op de E3 kondigde Microsoft Play Anywhere aan. Door dit nieuwe programma kun je games van de uitgever op PC of Xbox One kopen, en krijg je gratis de versie voor het andere systeem erbij. Daarnaast kun je je spel op de One starten en op de PC afmaken door gedeelde achievementlijsten en savegames. Echter, een complete lijst met de eerste games die dit gaat ondersteunen was er nog niet. Nu wel:

Gears of War 4
Forza Horizon 3
ReCore
Sea of Thieves
Halo Wars 2
Scalebound
Killer Instinct Season 3
State of Decay 2
Ark: Survival Evolved
Cuphead
We Happy Few
Crackdown 3

Left 4 Dead en Portal 2 terug naar Xbox One
Nee, er zijn geen nieuwe games in deze serie aangekondigd. Microsoft liet deze week weten dat beide Xbox 360-titels opnieuw te spelen zijn, dit keer op je Xbox One. Middels het backwards compatibility-gebeuren kun je de games nu in je One stoppen om ze compleet opnieuw te spelen. Wij noemen het ‘pretty awesome’.

Launch trailer voor Star Wars Battlefront: Bespin
Op 21 juni is het zover. Dan kunnen mensen met de Season Pass van Star Wars Battlefront aan de slag met gloednieuwe content. Nieuwe maps, hoog in Cloud City, in de krochten van de stad en zelfs daar waar Han Solo ingevroren werd. Nieuwe wapens, helden (waaronder Lando!) en een compleet nieuwe mode om te spelen. De launch trailer is een feit.
Pokémon Go verschijnt volgende maand
Zoek je nog een reden om in de zomer naar buiten te gaan? Misschien is Pokémon Go het ideale excuus om de zon te zien. Vanaf eind juli is de game gratis te downloaden voor je iOS of Android-apparaat. Ga naar buiten, vind Pokémon in het echt, vang ze en vecht tegen vrienden. Wanneer je me dit tien jaar geleden had verteld, was mijn hoofd letterlijk ontploft van enthousiasme.

Overwatch heeft al tien miljoen spelers
Het gaat goed met de shooter van Blizzard. Waar eerder de grens van zes miljoen spelers bereikt werd, laat de ontwikkelaar nu weten dat er inmiddels 10 miljoen actieve spelers te vinden zijn. Blizzard laat dit weten via Twitter en bedankt al haar fans.

Dead Rising 4 is niet altijd exclusief bij Microsoft
Met veel bombarie kondigde Microsoft Dead Rising 4 aan tijdens hun persconferentie op de E3. Nu blijkt dat de game niet alleen op de Xbox One en Pc gaat verschijnen, maar in een later stadium ook naar een andere console komen. Het doet een beetje denken aan de denkwijze achter Rise of the Tomb Raider. Die verscheen afgelopen jaar exclusief op de Microsoft-platformen, maar zal eind dit jaar ook op de PlayStation 4 komen. De hoop voor Frank West op de PlayStation 4 is nog steeds aanwezig.

Nederlander wint Hearthstone Europe Spring Championship
Thijs Molendijk, professioneel speler van Hearthstone, heeft (net als vorig jaar) de Hearthstone Europe Spring Championship gewonnen. Hierdoor is hij de beste speler van Hearthstone in Europa. Het is nu aan hem om wereldkampioen te worden tijdens de finales die gespeeld gaan worden op Blizzcon. Thijs, gefeliciteerd!

Het was niet alleen de E3 waar we ons op hebben kunnen focussen. De normale gang van zaken moest natuurlijk ook gewoon gebeuren. Daarom schreven we reviews over Mirror’s Edge: Catalyst, bekeek Robin de derde episode van Hitman en bleek Homefront: The Revolution niet revolutionair te zijn. En als we dan toch even naar de beurs der beurzen kijken; Harmen dook in de geschiedenis van de E3 en vond de tien beste trailers van de afgelopen vijf E3’s.

En daarmee komen we op het einde van deze Up2Date. Geen nieuwtjes van de E3, maar wel de nasleep, is wat je hier hebt kunnen vinden. Want niet alles draait om de E3. Veel wel. Niet alles…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.