Up2Date, 29 oktober 2017: de Blob maakt een comeback!

Up2Date, 29 oktober 2017: de Blob maakt een comeback!

Een van de meest geweldige dagen in de gamegeschiedenis ligt inmiddels achter ons. Vrijdag 27 oktober was de dag dat er een nieuwe Assassin’s Creed, een nieuwe Wolfenstein en last but not least een nieuwe Mario verschenen. Maar dat was natuurlijk van tevoren allang bekend; daar konden we naartoe leven. Er is ook nog genoeg écht nieuws bekend geworden, en het belangrijkste daarvan sommen we hieronder voor je op!

Eerste originele Xbox-games zijn nu backwards compatible op Xbox One (X)
Het kan raar lopen. In eerste instantie was er volgens Microsoft überhaupt geen enkele vorm van backwards compatibility gepland voor de Xbox One. Een paar jaar geleden choqueerde Microsoft vriend en vijand door aan te kondigen dat er alsnog Xbox 360-games afgespeeld konden gaan worden op de Xbox One en afgelopen E3 werd er nog een dergelijke duit in het zakje gedaan: ook een selectie van games voor de originele Xbox wordt speelbaar op Xbox One (X). Inmiddels is het zover: de eerste dertien titels zijn te spelen op Xbox One door simpelweg de disc van de originele game in te schuiven, of natuurlijk door het digitale exemplaar te downloaden via de Store. Bijkomend voordeel is dat alle huidige en toekomstige compatible games op 1080p gerenderd worden, betere framerates hebben en ook nog eens sneller laden. Reden genoeg om je oude games weer eens van zolder te halen dus!
Details en trailer voor Xbox One X enhancements Gears of War 4
Meer Xbox-nieuws, want de release van de Xbox One X staat natuurlijk voor de deur. Het is geen geheim dat de ‘normale’ Xbox One een aardige achterstand in verkochte exemplaren heeft ten opzichte van de PlayStation 4, en dat zien ze bij Microsoft natuurlijk liever andersom. Nu de Xbox One X een aardig stukje krachtiger is dan de PlayStation 4 Pro heeft het bedrijf in ieder geval de papieren om een inhaalslag(je) te maken, en dat willen ze daar in Seattle maar al te graag. Met de naderende release van de One X in het achterhoofd wordt er dus natuurlijk steeds meer informatie en footage vrijgegeven van games die beter draaien op de One X en afgelopen week was Gears of War 4 aan de beurt. Uiteraard gaat de game in 4K draaien op de One X, maar daarnaast is er ook de optie om op 1080P te blijven en het spel dan met 60 frames per seconde te spelen. Het ziet er hoe dan ook retestrak uit in ieder geval, check de trailer hierboven.

Er komt geen nieuwe LEGO Dimensions meer
Waar de hype rondom games als Skylanders, Disney Infinity en ook Lego Dimensions de afgelopen jaren hoge hoogten kende, zwakt het de laatste tijd rap af. Nintendo lijkt nog wel wat succes te boeken met haar Amiibo’s, maar voor de rest is er amber meer ‘buzz’ omheen. Van Skylanders en Disney Infinity werd eerder al bekend dat er geen nieuwe uitbreidingen of delen meer zullen verschijnen, en afgelopen week heeft Warner Bros. Hetzelfde nieuws wereldkundig gemaakt met betrekking tot LEGO Dimensions. De reeds bestaande games zullen nog wel ondersteund worden, maar nieuwe content gaat er niet meer komen. We zijn benieuwd of en zo ja wanneer Nintendo volgt…

Releasedatum Metal Gear Survive bekend
Het wordt de eerste Meta Gear-game zonder bezielende leiding van Hideo Kojima: Metal Gear Survive. Geen stealth-game met Snake in de hoofdrol deze keer, maar een survival zombie shooter. Als je ons dit een jaar of drie geleden had verteld, hadden we je waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar de game gaat er toch echt komen; er is een officiele releasedatum bekend. Vanaf 22 februari 2018 kunnen we los met Metal Gear Survive, de game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

de Blob komt naar PS4 en Xbox One
Er lijkt geen einde te komen aan de stroom remakes en re-releases van oudere games. Een aantal ligt nog wel voor de hand, maar zo nu en dan komt er een titel voorbij die je eigenlijk alweer vergeten was. Zo hebben we bijvoorbeeld de Blob, misschien ken je hem nog wel. Het concept van deze game is bedacht door een groepje Nederlandse studenten, daarna is dat vervolgens door het voormalige THQ uitgewerkt tot een volledige game. Nooit van gehoord? Of heimwee? Nou, mooi zo, want op 14 november komt de Blob uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Een prijs is nog niet bekend, maar gezien de leeftijd van de game gaan wij uit van een zacht prijsje.
Games with Gold voor november zijn bekend
Het is weer het eind van de maand en dat betekent dat we de nieuwe lading games te weten krijgen die we zonder bijbetaling kunnen downloaden met ons abonnement op Xbox Live of PlayStation Plus. Meestal is Microsoft eerder met het bekendmaken van haar line-up en ook deze keer is dat weer zo. Nieuwsgierig welke games je vanaf november gratis kunt downloaden op je Xbox One of Xbox 360? Check de video hieronder!

Benieuwd wat je qua artikelen gemist hebt op GameParty deze week? Geen reviews, maar weer niet bang: die komen er de aankomende periode nog meer dan genoeg! Wel hadden we onze wekelijks terugkerende features natuurlijk voor je. Zelf maakte ik naar aanleiding van de sluiting van Visceral Games een lijstje van ontwikkelaars die door EA gesloten zijn, terwijl Bas vertelde hoe veel spijt hij heeft dat hij Life of Strange niet eerder gespeeld heeft.

Dat was het weer voor deze week, we zien je graag volgende week weer terug bij een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.