Up2Date, Gamescom 2014 dag 2

Up2Date, Gamescom 2014 dag 2

Op donderdag waren er geen persconferenties meer op de Gamescom, maar gelukkig was de nieuwsbron nog lang niet opgedroogd. Veel nieuws bereikte onze kant en wist de weg te vinden naar de website. Om een beetje het overzicht te behouden staan hieronder de meest opmerkelijke nieuwtjes van de dag. Ook zie je nog even de geplaatste features op een rij, zodat je kunt kijken wat je mogelijk hebt gemist.

The Crew komt naar de 360, maar niet naar de PS3
Ubisoft presenteerde hun nieuwe racegame The Crew als een racegame voor de next-gen consoles. Het zou het nieuwe racen moeten definiëren, sociaal en in een open wereld. Het idee was dus dat alleen de Xbox One, PlayStation 4 en de pc daar genoeg kracht bezitten om dat te kunnen laten zien. Nu blijkt dat niet helemaal waar te zijn, want Ubisoft heeft bekend gemaakt dat The Crew ook wordt ontwikkeld voor de Xbox 360. Dit gebeurt door een andere studio, maar de game zou dezelfde ervaring moeten bieden als de versie voor de next-gen. Dit is natuurlijk leuk nieuws voor de gamers die nog gamen op hun vertrouwde 360, want die kunnen straks ook proeven van de wereld van The Crew. Gamers met een PlayStation 3 komen echter van een koude kermis thuis, want daar zal de game niet op verschijnen. Als reden noemen de ontwikkelaars de architectuur van de console van Sony. Het zou te moeilijk zijn om de game daar naar over te zetten. Of zou Ubisoft straks nog een verrassing voor ons in petto hebben?

Nieuwe Silent Hill aangekondigd
Tijdens de persconferentie van Sony werden beelden getoond van mensen die de nieuwe horrorgame P.T. aan het spelen waren en werd gelijk gemeld dat een demo van de game nu te downloaden is van PSN. Een dag later weten we echter dat de game P.T. niet bestaat (op de demo na) en eigenlijk gewoon een marketingstunt is voor de nieuwe Silent Hill. Aan het einde van de P.T. demo krijg je namelijk een animatie beeld van een man die door een mistige straat loopt, gevolgd door de titel “Silent Hills”. Silent Hills moet weer een lekkere angstaanjagende game gaan worden volgens Kojima. Hij zegt letterlijk: “Je gaat het in je broek doen van Silent Hill.” Zijn doel is om de game zo eng mogelijk te maken, ook al schrikt het straks misschien gamers af. Hij geeft daar helemaal niks om, zeg hij. Wat denk jij? Durf jij de nieuwe Silent Hill straks wel te spelen?
4vs1: Een nieuwe trend is ontstaan
De ontwikkelaar van Dying Light heeft één van de multiplayer modes bekend gemaakt die in de game zullen zitten. Verrassend genoeg is het weer een 4-tegen-1 mode, waarbij vier spelers het samen op moeten nemen tegen één andere speler. Die ene speler krijgt echter wel de controle over een personage met superkrachten, waardoor hij het de andere spelers zeer lastig kan maken.
Het lijkt hiermee wel alsof er een nieuwe trend is ontstaan. Games als Evolve, Fable Legends en Shadow Realms bieden namelijk precies dezelfde type multiplayer. Elke game geeft er natuurlijk net zijn eigen draai aan, maar in basis is het wel hetzelfde. Het klinkt ook wel als een leuke nieuwe twist aan de multiplayer die tot nu toe beschikbaar is. Wat vind jij er eigenlijk van? Leuke mode of speel je liever de klassieke multiplayer modes zoals Capture The Flag of Deathmatch?

GTA V niet op Gamescom, maar geen paniek!
Op de een of andere manier is Grand Theft Auto vaak een grote afwezige op de verschillende gamebeurzen. Ook op de Gamescom zagen we niet meer dan een fragmentje van de remake van de game tijdens de Sony persconferentie. Volgens Sony hoeven we ons hier echter niet druk om te maken. De reden dat GTA V niet uitgebreid aanwezig is op de Gamescom is dat er niks nieuws te melden is. Dat klinkt logisch, want we hebben het immers over een remake van een game die al bijna een jaar oud is. De trailers me de mooiere graphics zijn al getoond dus wat zou er nog meer te vertellen zijn? Ik geloof dit verhaal wel. Hoewel het me aan de andere kant ook niet zo verbazen als de game toch stiekem nog even uitgesteld wordt, maar dat is eigenlijk nergens op gebaseerd.

https://www.youtube.com/watch?v=mzHTUpe_b0Q

Gamescom Features
We hebben op donderdag weer een flinke lading artikelen op de website geplaatst. Als eerste was er de samenvatting van de persconferentie van Electronic Arts, voor de mensen die dat hebben gemist. Bas had een goede dag op de beurs en schreef maar liefst drie previews. Allereerst zat hij bij een presentatie van Lego Batman 3 en zag hij dat nog steeds leuk is om met Lego te spelen. Voor iets meer bloedvergieten mocht hij aan de slag met Mortal Kombat X en als toetje mocht hij nog even spelen met Middle Earth: Shadow of Mordor. In een andere ruimte van de beurs ging Frederique op bezoek bij Press Play om de verrassende indie game Project Totem te ervaren en ondertussen was Harmen een interview aan het houden met de Art Director van The Witcher 3. Van dat interview hebben we een mooie video gemaakt.

Zoals je ziet is een beurs als de Gamescom een goede bron van informatie. De nieuwsstroom is lekker op gang en de redactieleden die bij de beurs aanwezig zijn, zorgen ook voor interessante artikelen. Ook vandaag zullen er weer enkele previews online verschijnen dus houd Gameparty goed in de gaten voor de laatste updates!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.