Up2Date, 11 juni 2017: E3 is on!

Up2Date, 11 juni 2017: E3 is on!

We zijn los! Het is weer de tijd van het jaar waar veel gamers vanaf het eind van dezelfde periode een jaar eerder al naar uitkijken: de E3 in Los Angeles! Uiteraard vind je de komende dagen op GameParty een ware nieuws-explosie en doen we verslag van de persconferenties. Maar voor het echte geweld helemaal losbarst, hebben we eerst nog een (bijna) E3-loze Up2Date voor je waarin het belangrijkste nieuws van de afgelopen week centraal staat.

FIFA 18 officieel aangekondigd met revealtrailer
Inmiddels is FIFA 18 natuurlijk volledig onthuld op de EA persconferentie, maar afgelopen week werd de game al officieel aangekondigd aan de hand van een revealtrailer. Daarin waren de eerste, korte in-engine beelden te zien en werd duidelijk dat het spel ‘gepresenteerd’ wordt door Christiano Ronaldo, wat onder andere inhoudt dat de Portugees de cover van de game gaat sieren. Ook kregen we een releasedatum en de platformen waarop FIFA 18 gaat verschijnen: vanaf 29 september ligt het spel in de winkels voor PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.
Nieuwe Pokémon-games voor Switch en 3DS aangekondigd
Nintendo heeft er natuurlijk een handje van om haar nieuws op eigen, gecontroleerde momenten naar buiten te brengen in plaats van in één keer op een grote persconferentie. De verrassing was dan ook niet heel groot toen er vorige week een speciale Nintendo Direct rondom Pokémon werd aangekondigd. Grootste nieuws was dat Pokkén Tournament op 22 september in een Deluxe-versie naar de Nintendo Switch komt. Daarnaast werden Pokémon Ultra Moon en Ultra Sun voor de 3DS aangekondigd, die zijn allebei vanaf 17 november verkrijgbaar. Last but nog least zijn, ook vanaf 22 september, Pokémon Gold en Silver te downloaden voor Virtual Console op de 3DS. Hoewel er genoeg aangekondigd is viel het voor sommige gamers toch een beetje tegen; er werd namelijk gehoopt op een hagelnieuwe Pokémon-game voor de Nintendo Switch. Maar denk maar zo, wat in het vat zit, verzuurt niet…

Sony viert E3 met PlayStation Days of Play Sale
De E3 is en blijft natuurlijk een perfect moment om als fabrikant je gaming-platform in de spotlights te zetten. Sony doet dit door een grote uitverkoop te houden onder de naam PlayStation Days of Play Sale. Onder andere Horizon Zero Dawn, Uncharted 4: A Thief’s End, Nioh, Battlefield 1 en Grand Theft Auto V zijn in de aanbieding; de uitverkoop is qua grootte vergelijkbaar met de jaarlijkse sale rond de feestdagen. Overigens doen ook (web)winkels mee, daar zijn voornamelijk mooie deals voor hardware en accessoires.

Releasedatum en E3 trailer voor Project Cars 2
Waar de eerste Project Cars begon (en officieel ook verscheen) als indiegame, lijkt het vervolg toch echt een ‘grote jongen’ te zijn geworden. More, bigger and better lijkt het devies, en dat is ook terug te zien in de nieuwe E3 trailer die afgelopen week verschenen is. Gelijktijdig werd ook de releasedatum van het spel aangekondigd: 22 september kunnen bezitters van een PC, PlayStation 4 of Xbox One met de game aan de slag.
E3 persconferentie Microsoft duurt langer dan anderhalf uur; gratis games en DLC als je via Mixer kijkt
Normaal gesproken is het traditie bij Microsoft dat ze al hun E3-geweld in een presentatie van niet langer dan anderhalf uur verpakken, maar dat gaat deze keer waarschijnlijk niet lukken volgens grote baas Phil Spencer. Via Twitter gaf hij aan dat Microsoft alles wat ze wil laten zien simpelweg niet binnen die tijd voorbij kan laten komen, dus dat daarom besloten is gewoon wat langer de tijd te nemen. Sowieso wordt Project Scorpio volledig onthuld, waarbij we naar alle waarschijnlijkheid flink wat details te weten gaan komen, en we hopen er natuurlijk op dat we ook flink wat beelden van (op dit moment nog onaangekondigde) games te zien gaan krijgen. Microsoft doet in ieder geval genoeg om te stimuleren dat we met z’n allen gaan kijken: als je de persconferentie namelijk via hun nieuwe streamingdienst Mixer kijkt, krijg je de ‘Xbox E3 MixPot’, die gevuld is met gratis games en DLC. We hebben even voor je op een rijtje gezet hoe dat precies in zijn werk gaat, want gratis games zijn natuurlijk altijd goed!

Sfeervideo toont concept pretpark Super Nintendo World
Wij weten wel waar ons volgende GameParty-bedrijfsuitje heen gaat: Universal bouwt in Japan aan een heus Nintendo-pretpark: Super Nintendo World. Het park moet voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo openen en we weten in ieder geval dat er een heuse Mario Kart-attractie komt! Voor de rest is het nog even koffiedik kijken wat er precies allemaal te doen gaat zijn, maar onderstaande trailer laat in ieder geval zien dat het voor de echte Nintendo-fan een must wordt om dit park een bezoekje te brengen! In de toekomst hoef je daar trouwens niet perse voor naar Japan, want ook in Universal Orlando en Universal Hollywood staat op de planning om een Super Nintendo World te gaan bouwen.
Afgelopen week zijn wij zelf alvast flink losgegaan met een flink aantal features rondom de E3, voor de verandering even opgesomd in een lijstje omdat het anders wel erg onoverzichtelijk wordt:

Van gamebeursje tot E3, een geschiedenisles – deel 1
Van gamebeursje tot E3, een geschiedenisles – deel 2
Van gamebeursje tot E3, een geschiedenisles – deel 3
Van gamebeursje tot E3, een geschiedenisles – deel 4
De beste E3 momenten ooit
De donkere kant van de E3
De E3 wishlist van Daan
De E3 wishlist van Eefje
De E3 wishlist van Robin
De E3 wishlist van Harmen
De E3 wishlist van Bas
De E3 verwachtingen van Bas
De E3 verwachtingen van Harmen
De E3 verwachtingen van Robin
De E3 verwachtingen van Eefje
De E3 verwachtingen van Daan

Verder legde Daan ons uit waarom hij nog steeds Middle-earth: Shadow of Mordor speelt en hadden we reviews van Star Trek: Bridge Crew en Tekken 7, waarbij met name laatstgenoemde hoge ogen wist te gooien.

Mocht je de komende dagen druk zijn, of gewoon geen zin hebben om al het nieuws dat naar buiten komt te volgen: geen nood, volgende week vatten we het belangrijkste E3-nieuws uiteraard weer gewoon voor je samen in een nieuwe Up2Date! Wil je wel alles op de voet volgen, houd dan zeker de website in de gaten want uiteraard coveren we de beurs volledig voor je!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.