Up2Date, 17 augustus 2014

Up2Date, 17 augustus 2014

De Gamescom zit er op en op GameParty hebben we een hoop nieuws gebracht. We hebben ook elke dag een overzicht van het heetste nieuws van die dag gebracht. Daarnaast heeft Lisa ook nog haar top 5 van de Gamescom samengesteld. Zij besprak onder andere Silent Hills, Snow en Shadow Realms. Deze zal ik dan ook achterwege laten in deze Up2Date. Maar waar het soms lastig is om een Up2Date te vullen omdat er niet veel nieuws is, is dat deze week wel anders. Ik zet nog een keertje het beste nieuws van de afgelopen week op een rijtje!

Een hoop Assassin’s Creed gameplay
Allereerst was daar het nieuws dat Assassin’s Creed Unity microtransacties zal bevatten. Lisa heeft dit al uitgebreid besproken, maar ik hoop maar dat Ubisoft zich aan de belofte houdt dat het de gameplay niet negatief zal beinvloeden. Maar de gameplay heeft een hoop indruk op mij gemaakt. Allereerst is daar de gameplay van Unity. Het blijkt maar weer dat Unity een van de toppers van dit najaar gaat worden. Die graphics, ik werd opnieuw helemaal weggeblazen. Ik mag hopen dat de uiteindelijke versie er ook zo uit gaat zien. De release komt in ieder geval dichterbij.

De gameplay van Assassin’s Creed Rogue wist mij nog niet zo weg te blazen. Mijn eerste gedachten gingen vooral uit naar Assassin’s Creed IV: Black Flag. Rogue lijkt in eerste instantie wel heel erg op Black Flag. Misschien is het zand vervangen door ijs en sneeuw, maar voor het grootste gedeelte lijkt het wel heel erg op elkaar. Maar is dat erg? Ik heb zelf heel erg genoten van Black Flag. Ubisoft zegt dat ze de schepengameplay in ieder geval weer terugbrengen, en ook nog eens verbeteren. Daarnaast moeten current-gen gamers denk ik ook blij zijn dat zij een aparte titel krijgen. Als je kijkt naar Watch_Dogs, was de versie voor PS3 en Xbox 360 toch een stuk minder.

Ontbreken GTA V op Gamescom geen reden voor paniek
Aan het begin van de persconferentie van Sony liet men een kleine teaser zien van aankomende games. Wat te denken van de nieuwe Batman, GTA V en Uncharted 4. Ik verwachtte dan ook dat Sony deze games zou laten zien tijdens haar persconferentie. Helaas werd dat een teleurstelling. Sony liet deze games alle drie niet zien, iets waar ik wel op gehoopt had. De PS4 en Xbox One-versie van GTA V komt al bijna uit, dus ik had verwacht dat Rockstar zou knallen met de game. Helaas sloegen de Rocksterren de Gamescom over.

Toch moeten we ons geen zorgen maken! De game staat nog steeds op de planning voor dit jaar. Ook komt Rockstar met de verklaring (of smoes, zou je kunnen zeggen) dat ze de spelers weg willen blazen. De topman van uitgever Take-Two geeft uitleg:

They want to blow consumers away. Whatever the expectation is, they want to exceed it. When you see GTA 5 on next-gen, I want you to tell me whether it is or isn’t better than your expectation. I can guarantee it will be better.

Grote woorden, maar ik denk dat ze zo maar eens gelijk kunnen hebben. We hebben gezien waar de next-gen consoles toe in staat zijn en Rockstar is natuurlijk wel dé studio om alles uit de nieuwe consoles te persen. Ik ben in ieder geval er zeker van dat de game dit najaar in mijn PlayStation 4 zit.

Meer Far Cry 4 nieuws
Nog zo’n grote najaarstopper: Far Cry 4. Vanaf de Gamescom kwam er in ieder geval weer genoeg nieuws om Far Cry 4 hoog op mijn lijstje te laten staan. Allereerst zijn daar de Keys to Kryat. Koop je Far Cry 4, dan krijg je tien van deze sleutels. Deze sleutels kun je uitdelen aan je vrienden. Deze vrienden kunnen jou dan vervolgens 2 uur lang helpen in de co-op mode van de game. Ideaal om je vrienden te overtuigen om Far Cry 4 te kopen, zo moet Ubisoft ook gedacht hebben. Maar ook de gameplay trailer die vanaf de Gamescom kwam wisten mij te overtuigen. We kregen een ‘Glympse into Kryat’. Van besneeuwde toppen tot de sprookjesachtige wereld van Shangri La. Hoewel deze wereld toch niet zo sprookjesachtig is als het op het eerste oog lijkt. Breng je een bezoekje aan Shangri La, dan moet je afrekenen met demonen. Gelukkig heb je je witte tijger die je beschermt. Klinkt vet? Is het ook!

Claptrap in actie in nieuwe Borderlands: The Pre-Sequel trailer
Dan als laatste nog een game die ik nog even in het zonnetje wil zetten. Ik heb een hoop plezier gehad van Borderlands 2. Samen met een vriend spelen blijft hartstikke leuk. Zeker als het een hilarische game is als Borderlands 2. Binnenkort komt er een nieuwe Borderlands uit in de vorm van Borderlands: The Pre-Sequel. Typisch zo’n game die helemaal vergeten wordt tussen al het najaarsgeweld. En dat is zonde. Je kunt namelijk in deze pre-sequel met Claptrap spelen! Claptrap is misschien wel de meest droge en hilarische robot die je je kunt bedenken.

Tijdens de Gamescom brachten we je niet alleen het nieuws vanaf de redactie in Nederland, maar ook live vanaf de beurs in Keulen. Bas, Harmen, Frederique en Danny zijn naar Keulen geweest en hebben een hoop games gespeeld. Zo zijn er previews van Mortal Kombat X en LEGO Batman 3: Beyond Gotham. Maar wat te denken van een preview van de nieuwe Call of Duty? Ook Batman Arkham Knight en Middle-earth: Shadow of Mordor werden van een preview voorzien! Daarnaast had Harmen een interview met Michal Stec, één van de mannen achter The Witcher 3. Die video is hier te bekijken.

Blijf GameParty de komende tijd in de gaten houden. Nu het team uit Keulen terug is gekomen zullen er nog flink wat previews verschijnen. Niet alleen in een geschreven vorm, maar ook als video. Mis het niet!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.