Up2Date, 17 september 2017: toekomst en verleden komen samen!

Up2Date, 17 september 2017: toekomst en verleden komen samen!

Het wordt langzamerhand kouder en de dagen worden korter. Dat wil ook zeggen dat we steeds dichter bij het najaar komen. En dat wil weer zeggen dat we steeds meer grote releases krijgen! Helemaal niet zo erg om dan de hele dag binnen te moeten zitten vanwege het slechte weer. Deze week zagen we in ieder geval de release van Pro Evolution Soccer 2018 en Metroid: Samus Returns. Ook was het de week van een nieuwe Nintendo Direct. Een hoop Nintendo-nieuws deze week dus! Mocht je al dat geweld deze week gemist hebben, dan kun je nu even het heetste nieuws teruglezen.

Doom en Wolfenstein 2 komen naar de Switch
Dit is nou nieuws waar ik echt blij van kan worden. De Switch is in mijn ogen echt een fantastisch apparaat, maar bij Nintendo is het toch altijd een beetje twijfelachtig hoe de third party support gaat zijn. Toch lijkt het nu goed te komen met de Nintendo Switch. In de komende tijd komen van derde partijen onder meer NBA 2K18, FIFA 18 en Skyrim uit. Alle drie de games lijken echt prima te draaien op de Switch. Ontwikkelaars hebben manieren gevonden om hun games ook goed naar de Switch te porten. Bethesda heeft in ieder geval tijdens de Nintendo Direct van afgelopen week goed laten merken dat zij ook echt 100 procent achter de Switch staan. Want naast een releasedatum voor Skyrim was er nog meer nieuws: DOOM en Wolfenstein 2 komen ook naar de Switch! DOOM komt dit jaar nog naar de console. Een definitieve releasedatum moet nog komen, maar wij gokken zo op eind december. Wolfenstein 2 komt op zijn beurt ergens in 2018. Nog even geduld dus als je met B.J. Blaskowicz wil spelen op je Switch.

Star Wars Battlefront Season Pass is gratis
Het zal je niet ontgaan zijn, maar Star Wars Battlefront 2 zit er nu echt bijna aan te komen. Nog maar heel even wachten en eindelijk kunnen we aan de slag met het tweede deel. Maar mocht je nu nog even willen genieten van het eerste deel, dan kan dat ongeveer gratis. In ieder geval is de Season Pass gratis te downloaden op dit moment. Dat kan zowel voor de PC, Xbox One als de PlayStation 4. Een goed excuus om nog eens onder meer gevechten rondom de Death Star te beleven. Ook is er Rogue One-content inbegrepen bij de Season Pass. Mocht je Battlefront nog niet in huis hebben, dan is er nu ook een goede aanbieding. Voor 5 euro heb je de game inclusief alle DLC. Deze aanbiedingen kun je op de digitale markten vinden.
NES Mini Classic volgende zomer weer te krijgen
Deze week was er echt een hoop goed nieuws voor Nintendo-fans. Zo wordt de NES Mini Classic volgend jaar weer in productie genomen. En dat lijkt nodig te zijn, want bij de eerste ronde van het klassieke apparaat hebben een hoop fans mis gegrepen. Gelukkig lijkt Nintendo geleerd te hebben van deze fout en neemt het bedrijf het apparaat nu weer in productie. Mooi voor iedereen die graag retro-games speelt, of te jong is om een originele NES in bezit te hebben.

Call of Duty in 2018 weer in een modern jasje?
Een van de toptitels dit najaar is natuurlijk Call of Duty: WWII. Eindelijk keert de Call of Duty serie weer terug naar de roots van de Tweede Wereldoorlog. Toch is het maar de vraag hoe lang Call of Duty bij die roots blijft. Volgend jaar is Treyarch aan de beurt om een Call of Duty titel te ontwikkelen. En zij hebben een vacature geplaatst waarin ze vragen om een wapenexpert. Niet zo maar een wapenexpert, maar iemand die juist heel veel verstand heeft van moderne wapens en oorlogsvoering. Het lijkt er dan dus ook op dat we volgend jaar gewoon weer een moderne Call of Duty gaan krijgen. Het is natuurlijk nog wel even afwachten of dat echt zo gaat zijn, maar wat mij betreft mag Call of Duty nog wel even terug de geschiedenis in gaan.
Verder nog op GameParty
Natuurlijk hadden we ook deze week weer een aantal toffe artikelen voor je op onze site. Harmen trekt nog steeds de wijde wereld in met Pokémon Go. In zijn Ik speel nog steeds… blikt hij terug op de hype die de game veroorzaakt heeft. Bovendien vertelt hij je waarom je juist nu terug moet keren naar de game. Daan nam ondertussen een kijkje in de historie van controllers. Kun jij je nog dat enorme bakbeest van een originele Xbox-controller herinneren? Ook kon je een preview van Assassin’s Creed Origins lezen. Hiermee is er ook een einde gekomen aan onze berichtgeving rondom de Gamescom. Mocht je nog even willen zien hoe we het op de beurs gehad hebben, dan kun je onze video bekijken!

Dat was hem weer voor deze week! Volgende week zien we onder meer de release van Marvel versus Capcom Infinite en Project Cars 2. Natuurlijk voorzien we je ook dan weer van het heetste nieuws. Tot volgende week, tot Up2Date!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.