Up2Date, 19 februari 2017: het gamejaar lijkt te beginnen!

Up2Date, 19 februari 2017: het gamejaar lijkt te beginnen!

Microsoft en Bethesda hebben hun persconferentie op de kalender geprikt. Nieuwe games druppelen binnen op de redactie en het nieuws ligt vlotjes voor het rapen. Zou het kunnen dat het gamejaar 2017 op stoom begint te lopen? Gelukkig is er nog steeds de vertrouwde Up2Date die in een best bedrijvige week de belangrijkste nieuwtjes op een rij zet.

Call of Duty keert terug naar haar roots in 2017
Ik ga even een stelling poneren die weinig populair lijkt, ik vind de futuristische setting van de voorbije Call of Duty-games nog zo slecht niet. Okay, Ghosts was uiteraard shit, maar games als Advanced Warfare en Infinite Warfare zaten erg sterk in elkaar en waren echt wel een plezier om te spelen. De kritiek op de franchise, waarbij de lanceringstrailer van laatstgenoemde game prompt tot meest gehate video sinds Justin Bieber werd gestemd, vind ik dus overtrokken. Dat neemt echter geenszins weg dat als ik de ontwikkelaar van de volgende game hoor praten over een terugkeer naar de roots ik toch echt wel even wegdroom. De roots van Call of Duty liggen uiteraard bij de WW2-shooter en het is al ontzettend lang geleden dat we een volwaardige serieuze shooter in die setting te spelen kregen. Het idee om een soort Band of Brothers te spelen waarin je een squad langs de bekendste conflicten volgt, van de stranden van Normandie over de chaos van Arnhem en de barre strijd om Bastogne, doet nu al wegdromen. Iedereen herinnert zich nog hoe intens Call of Duty 2 was, beeld je gewoon eens in hoe vet het zou zijn om een game als dat te spelen die gemaakt werd met alle hedendaagse toeters en bellen.

Forza brengt een miljard in het laatje
Forza heeft sinds die eerste Motorsport-game een stevige mijlpaal bereikt, namelijk 1 miljard dollar qua omzet. Zoiets moet je verdienen uiteraard en dat heeft Forza zeker gedaan door in te zetten op realisme zonder uit het oog te verliezen dat een videogame vooral ook leuk hoort te zijn. Anno 2017 is Forza de meest succesvolle race-franchise op de markt en als we afgaan op de fun die we nog steeds beleven aan Horizon 3 is dat meer dan terecht.

https://www.youtube.com/watch?v=fTSUgXkfooA

Eerste informatie rondom DLC voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild
De nieuwe Zelda krijgt zowaar een season pass. Mijn eerste reactie was er eentje van ongeloof. Gaat Nintendo met de tijd mee? Komen er in de maanden na de release nieuwe dungeons en avonturen voor Link? Yup, dat is in een notendop wat je mag verwachten, maar de waarde van die extra content valt nog te bezien. Een t-shirt voor Link met het logo van de Switch zie ik in elk geval niet als een meerwaarde. Om maar niet te zeggen dat ik nog liever een oude vent in Tingle cosplay aftrek dan de game zo te spelen. Link draagt zijn groene tuniek, of eventueel een blauwe maar niet een fucking t-shirt met reclame er op! De rest klinkt gelukkig toffer. Een grot met uitdagingen om te overwinnen kan wel eens de moeite waard zijn en een in het najaar te verschijnen nieuwe verhaallijn inclusief dungeon klinkt helemaal intrigerend. Of het genoeg wordt om het prijskaartje van net geen twintig Euro te verantwoorden valt nog af te wachten, maar het potentieel is er.

Ghost Recon Wildlands krijgt deze maand nog open beta
Vroeger hadden we nog demos, tegenwoordig doen we met zijn allen aan open beta’s. Ideaal voor de ontwikkelaars om hun servers al eens aan een stevige stresstest te onderwerpen e te ontdekken hoe hun game het in het wild doet, en voor fans ideaal om al eens aan een spel te snuffelen. Screenshots en previews zijn allemaal leuk en aardig, maar zelf een game spelen is nog steeds de beste manier om te ontdekken of een spel je ligt. Wat Ghost Recon Wildlands betreft heb ik weinig twijfels. Het belooft een stevige open wereld-game te worden die de intensiteit van een Ghost Recon-game koppelt aan een multiplayer-sandbox. Om toch helemaal zeker te zijn of het de topper gaat worden waar ik op hoop doe ik in elk geval mee aan de beta tussen 23 en 27 februari. Je kan alvast missies doen in de Montuyoc-regio en dat zowel online als offline. Ik ben alvast erg benieuwd te ontdekken hoe overtuigend de A.I uit de hoek komt en of de game op je eentje leuk om spelen is. Gamers die meedoen aan de beta en volledig overtuigd de game kopen voor 31 maart worden beloond met drie gratis missies. Qua lokkertje kan dat tellen denk ik.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy verschijnt 30 juni
Oelebaga!! In juni kunnen we collectief een stevige scheut jeugdsentiment tot ons nemen met de Crash Bandicoot Trilogy, alle drie de originele klassiekers, maar dan geremasterd met hedendaagse graphics. Dat de game er goed uitziet is zeker, maar de grote vraag is hoe fris de gameplay tegenwoordig nog aanvoelt. Het is een vraag waar ik binnen enkele maanden graag het antwoord op ga ontdekken.

Het was een fijne week op GameParty met enkele toffe nieuwtjes maar ook de review van het volledige eerste seizoen van Hitman door Your’s Truly. Kwestie van nog even te benadrukken waarom Hitman voor mij één van de beste games van het vorige jaar was. Harmen had het in zijn feature dan weer over de sequel op Destiny die er dit najaar echt wel aankomt en Bas legde uit waarom het nog steeds zo vet is om Lego Marvel Avengers te spelen. En Harmen mocht ook nog even aan de slag met een vroege versie van Prey. Ja, het was een goede week!

Dat was weer een behoorlijk gevulde week, op naar een nieuwe zou ik zeggen. Verwacht je alvast aan vette reviews rond Sniper Elite 4 en Halo Wars 2, coole features en uiteraard nieuws heet van de naald.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.