Up2Date, 2 februari 2014

Up2Date, 2 februari 2014

Hoewel ik nog goed weet hoe ik met de Kerstdagen zoals elke gemiddelde Nederlander aan het gourmetten was, is de eerste maand van 2014 is alweer voorbij. Zo snel gaat dat. Voor je het weet is het 2015, of is dat misschien iets te voorbarig? De tijd staat in ieder geval niet stil en het nieuws ook niet. Daarom zetten we de belangrijkste nieuwtjes van deze week op een rij in deze nieuwe Up2Date!

Uncharted 4 waarschijnlijk niet in 2014
Sinds het eerste deel van Uncharted ben ik verslaafd aan de avonturen van Nathan Drake. Het moment dat Naughty Dog met een teaser trailer kwam van Uncharted 4 wenste ik dan ook dat Drake in 2014 opnieuw op avontuur zou gaan. Helaas komen wensen niet uit in de echte wereld. Toen er gevraagd werd of Uncharted 4 in 2014 uit zou komen en of dat er een GOTY-editie van The Last of Us in de planning was, gaf Eric Monacelli het volgende antwoord: “Ha. doubtful.”

Balen dus. Hoewel ik nog ergens een klein sprankje hoop heb dat hij het had over de GOTY versie van The Last of Us en niet over Uncharted 4 ziet het er somber uit. Drake laat blijkbaar op zich wachten. Gelukkig kunnen we wel de Instagram- en Twitter-accounts van Todd Stashwick in de gaten houden voor hints over Uncharted 4.
PS1- en PS2-games lokaal speelbaar op PS4
Ik ben iemand die graag spellen speelt totdat de disc versleten is. Games vanuit het jaar nul kan ik keer op keer spelen. Waar ik dus echt van kan huilen is een console welke niet backwards compatible is. Helaas is bijna geen een console dat meer tegenwoordig. Het nieuws dat oudere games waarschijnlijk toch speelbaar zullen zijn op de PS4 zorgt er dan ook voor dat ik een gat in de lucht spring. In tegenstelling tot PS3-games zullen PS1- en PS2-titels niet via PlayStation Now beschikbaar gesteld worden, maar na een firmware-update geëmuleerd kunnen worden op de eigen hardware van de PS4. Als we de geruchten mogen geloven dus.

Microsoft ruilt je PS3 in tegen korting op een Xbox One
Persoonlijk begonnen mijn ogen te rollen toen ik het volgende las: ‘Ditch your PS3′. Een fractie van een seconde dacht ik dat de consolewar van de vorige generatie nieuw leven werd ingeblazen. Achteraf viel het allemaal wel mee. De Xbox One is honderd dollar duurder dan de PlayStation 4. Daarom kwam Microsoft met de actie om honderd dollar korting te geven op je Xbox One wanneer je je PlayStation 3 inruilde. Je kon blijkbaar ook je Xbox 360 inleveren. Deze actie geldt alleen voor Amerika en Canada. Wie weet krijgen wij hier in Europa ook zo’n actie, zou leuk zijn. Nu zal ik voor geen goud mijn PS3 of Xbox 360 inruilen maar er zijn denk ik genoeg mensen voor wie het een uitkomst is.

Bungie toont nieuwe beelden Destiny
Niemand, maar dan ook niemand zal niet gehoord hebben van Destiny. De game waar zo ongeveer de halve wereld op wacht in 2014. Bungie heeft deze week nieuwe screenshots online gezet; enorm mooi en ze maken het wachten alleen maar moeilijker. Volgens de ontwikkelaars is het project het meest ambitieuze dat de studio ooit heeft gedaan en ik geloof ze meteen. Er zijn hoge verwachtingen van deze futuristische shooter en het lijkt erop dat Bungie ze waar gaat maken. Negen september kan niet vroeg genoeg komen…

http://www.youtube.com/watch?v=N2V2Ex-4Xsk

Nintendo, Nintendo, Nintendo.
Deze week is er veel nieuws geweest rondom Nintendo. Zo halveerde Satoru Iwata zijn salaris na tegenvallende financiële cijfers, werd bekend dat Nintendo personages uitgeleend gaan worden aan andere ontwikkelaars en kwam het nieuws dat Nintendo plannen heeft omtrent smartphones. Het ziet er niet echt rooskleurig uit voor Nintendo, maar ze leggen zich hier niet zomaar bij neer. Persoonlijk vond ik het best interessant om te horen dat ze met smartphones aan de slag gaan. Mijn eerste gedachte was een rondrennende Mario op mijn telefoon, maar zo’n vaart zal het niet lopen. Ze gaan beginnen met een app die als showcase moet gaan dienen voor de diverse platformen van Nintendo. Een app die reclame gaat maken en gebruikt gaat worden als een billboard voor de Wii U en 3DS. Nog geen rondrennende Mario dus… Hoewel ze daadwerkelijke games niet uitsluiten, zullen deze momenteel niet vanuit Nintendo zelf komen. Het lijkt er meer op dat andere ontwikkelaars de personages van Nintendo mogen gebruiken om eigen games uit te brengen.

Veel nieuws over Nintendo dus, maar ook genoeg nieuws van andere ontwikkelaars en games. Games welke bijna uitkomen en games welke veel te lang op zich laten wachten. Januari is voorbij en ik ga vol goede moed en met een lege portemonnee de beste maand van 2014 in. Gevuld met pre-orders waar ik niet op kan wachten. Niets kan februari toppen. Niet omdat 14 februari Valentijnsdag dag is, maar omdat Lightning terugkeert naar de PS3 en Xbox 360. Opnieuw gaan tellen hoe vaak Ellie vloekt en boven alles omdat de Jack of Blades zijn gezicht in ‘High Def’ laat zien… Voor degenen die het niet kunnen volgen, ik bedoelde Lightning Returns: Final Fantasy XIII, The Last of US DLC en Fable Anniversary. Maar je weet nooit wat het nieuws van morgen brengt. Misschien wordt maart wel een veel leukere maand!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.