Up2Date, 20 september 2015

Up2Date, 20 september 2015

We zetten het belangrijkste nieuws van afgelopen week even in het zonnetje, althans het nieuws dat jullie schrijfster van dienst lekker subjectief in het oog sprong. We hebben het onder andere over stevig verlangen en voorspelbare namen, maar ondertussen ontdekt mijn dochter ook wat ze kan verwachten voor kerst. Tijd om te Up2daten.

Nieuwe beelden en informatie voor Halo 5: Guardians
De eerste game die ik begin dit jaar op mijn fonkelnieuwe One gespeeld heb was de Master Chief Collection; alle vier de avonturen van ieders geliefde blikken soldaat op één schijfje. Je zou verwachten dat ik na zo een overload aan Halo niet al te smachtend uit zou kijken naar Halo 5, maar je zou het dan helemaal mis hebben. Halo 4 is wat mij betreft de beste game in de reeks, dus ben ik maar al te benieuwd wat ontwikkelaar 343 op de One zal tonen. De nieuwe beelden die deze week op GameParty te zien waren zetten me er in elk geval toe aan om mijn pre-order neer te zetten. Nathan Fillion zit bijvorbeeld in de game, duidelijk herkenbaar en wel. Hoe cool is dat niet? De verhaallijn ziet er interessant en episch uit, verteld vanuit twee perspectieven. Deze Halo 5 wordt gewoon de meest veelzijdige game uit de reeks; dat lijkt nu al duidelijk. Het feit bijvoorbeeld dat het spel co-op voor vier spelers ondersteund, maar als je op je eentje speelt je de controle geeft om je squad bevelen te geven toont aan dat het allemaal een tikje grootser mag. Je bent niet langer The Chief tegenover al de rest, je squad is echt een belangrijk element in de gameplay. De ambitie is duidelijk aanwezig om dit de meest indrukwekkende Halo te maken en dat doet erg hard uitkijken naar de release volgende maand.
Project Morpheus krijgt nieuwe naam
Ik hoop dat de games die ze voor het ding gaan maken iets inventiever gaan worden dan de uiteindelijke naam van het ding: PlayStation VR gaat het worden. Het heeft jaren en ongetwijfeld een shitload aan geld gekost om uiteindelijk een naam te bekomen die voorspelbaar als bruine suiker op een pannenkoek is. Het boeit me ook echt voor geen meter hoe het ding gaat heten, eerder wanneer het komt, hoeveel het gaat kosten en of er wat van substantie te spelen op zal zijn. Noem me cynisch, maar na Kinect en Move word ik echt niet vrolijk van het zien van techdemo’s waarbij je gewoon een bal richting een doel moet koppen of on rails schietspellen waarbij je gun in een griezelig zwevend los handje over het beeld beweegt. Noem me voorlopig maar een scepticus als het om VR gaat.

Michael J. Fox is Marty McFly in LEGO Dimensions
Natuurlijk is Michael J. Fox de enige echte Marty McFly; er is slechts één iemand die het recht heeft die stem in te spreken, hoe goed de imitator uit de Telltale-games zijn best ook deed. Ergens vind ik het jammer dat ik op de trailer bij deze newspost geklikt heb want jeetje, wat ziet dit er onwaarschijnlijk fun uit. Ik hou wel van die LEGO-gameplay maar ik was echt niet van plan dit te gaan kopen. De prijzen van het starterpack en de uitbreidingen zijn gewoon aan de hoge kant en ik vermijd liever dat hele Skylanders en Disney Infinity gedoe een beetje. Die gasten van LEGO Dimensions spelen het echter gemeen door hun pijlen echt wel te mikken op mij en andere kinderen van de jaren 80. Back to the Future mengen met Ghostbusters, Scooby Doo, The Simpsons en The Wizard of Oz? Diepe zucht. Ik durf te wedden dat ze er tegen najaar 2016 The Gremlins ook nog eens tegenaan gaan knallen. Ik wilde LEGO Dimensions echt niet kopen, maar ze maken het gewoon zo lastig met de talloze beloftes van awesomeheid. Op 1:35 in het filmpje is het finaal om zeep met de reserves die ik nog had. Unikitty die samen met Stay Puffed op avontuur trekt? Stop it and take my money!! Ik weet stiekem al wat ik… ik bedoel de dochter zo rond December onder de kerstboom gaat vinden.
Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue komt naar PlayStation 4
Het verhaal van Kingdom Hearts is na diverse delen en spin-offs een haast onontwarbaar kluwen geworden wat ervoor kan zorgen dat veel spelers bij aanvang van deel drie gewoon gaan verdwalen in het narratief. Om ietwat van een brug te slaan richting dat zo langverwachte nieuwe deel in de reeks en als opwarmertje verschijnt volgend jaar ergens Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue. Het is een belachelijke mondvol van een titel, maar wel ééntje die de moeite waard kan zijn voor fans en nieuwkomers. Enerzijds bied het een in HD geremasterde versie van Dream Drop Distance, de meesterlijke 3DS-game die fungeert als vervolg op deeltje twee. Uiteraard essentieel werk voor je aan het derde deel begint en dankzij het snellere tempo van de gevechten zeker de moeite waard. Verder bevat het pakket ook een volledig nieuwe speelbare episode die zich afspeelt na het Birth by Sleep-spel en een film die extra duiding geeft wat de mysterieuze Foretellers betreft. Klinkt allemaal best raar en nog een tikje verwarrend, maar als opwarmer voor het echte werk heeft het wel degelijk waarde.

Star Fox Zero komt pas volgend jaar
Ik hoop dat Nintendo-fans dol zijn op tennis, want iets anders dan Mario Tennis valt er dit najaar op de WiiU niet te beleven. Tenzij we eindelijk de westerse port van Fatal Frame: Maiden of the Black Water in de rekken zien opduiken uiteraard. Yup, de grote hoop voor WiiU dit najaar is een game die al meer dan een jaar geleden in Japan uitkwam. Dat en tennis uiteraard.

Afgelopen week op GameParty kon je een heerlijk herkenbare feature lezen van Lisa. Het is een probleem waar elke ouder wordende gamer mee geconfronteerd wordt, vroeg of laat wordt je steeds vaker geowned door steeds jonger wordende kinderen. Gisteren nog werd ik tijdens een potje Gears of War afgemaakt met een granaat, vergezeld van een boom bitch!!, door een kereltje die klonk alsof hij aan de helium zat. Verder kon je ook in de review van Dishonored lezen dat ik ALTIJD gelijk heb en dat Kojima met Metal Gear Solid V geen mooier afscheid kon afleveren dan dit.

Dat was hem wederom voor deze week. Kijk met ons mee uit naar volgende week en het boeiende nieuws dat ons dan vast weer te beurt zal vallen. Kondigen die grapjurken van LEGO Dimensions een uitbreiding van The Gremlins aan? Kondigt Naughty Dog The Last of Us 2 officieel aan? Gaat Konami enkel nog voetbalgames maken die minder verkopen dan FIFA? Je leest het op je vertrouwde GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.