Up2Date, 22 mei 2016: Stilte voor de storm…

Up2Date, 22 mei 2016: Stilte voor de storm…

De aanloop naar E3 is nu wel echt ingezet. Er hangt spanning in de lucht, verwachting. Er wordt gehint en geteased dat het geen naam meer heeft, maar gelukkig is er nog steeds de Up2Date om het essentiële voor je op een rijtje te zetten.

Nintendo NX is geen opvolger van Wii U of 3DS
Hier gaan we weer jongens en meisjes. De E3 zit er aan te komen en daar zullen we eindelijk wel een glimp van de NX te zien krijgen, maar nu lijkt al zeker dat de nieuwe console van Nintendo weer een ander pad kiest dan de concurrentie. Volgens de CEO van Nintendo gaat de NX een volledig nieuwe manier van gamen brengen, en wordt het geen opvolger voor de WiiU en 3DS. Ik hou mijn hart al vast ervoor. De Wii, WiiU en 3DS werden ook georakeld als volledig nieuwe manieren van gamen en we weten allemaal wat daar uit kwam. Enkele parels in een zee van gemist potentieel. Sorry, maar als NX weer die weg op gaat, dan pas ik liever deze keer denk ik. Nou zeg ik niet dat ze gewoon een nieuwe versie van de GameCube moeten maken, maar ik hoop dat Nintendo toch eindelijk eens een console levert die de gimicks waar het op drijft overstijgt.

Nascar-uitbreiding nu beschikbaar voor Forza Motorsport 6
Forza Motorsport 6 is een erg toffe game, maar Nascar? Serieus? Is dat niet gewoon een gevalletje van dertig auto’s die negentig rondes lang in een ovaal rijden? De meest populaire sport in Amerika zeg je? Dat is gewoon omdat het zo spectaculair crasht als er één van die racers in slaap valt van verveling. Maak me wakker als er een Formule 1-uitbreiding aan zit te komen.

Warner Bros. kondigt Batman: Return to Arkham aan voor PS4 en Xbox One
We wisten al een dik half jaar dat deze er aan zat te komen, maar deze week kondigde Warner de HD-remake van Batman Arkham dus effectief aan. Zowel Arkham Asylum en Arkham City komen dus in een geremasterde versie naar de PS4 en Xbox One. Dat is tot op zekere hoogte wel echt tof, het zijn allebei topgames die nu op een nieuwe engine draaien met alle toeters en bellen voorhanden. Toch vind ik het jammer dat Arkham Origins, de prequel, uit de collectie geweerd werd. Zo slecht was die game toch echt niet? Het goeie nieuws is gelukkig wel dat naast de betere graphics het pakket ook alle uitgebrachte downloadable content gaat bevatten.
EA brengt Unravel 2
Waarschijnlijk het beste nieuws van heel de afgelopen week. Unravel krijgt een sequel! De game bleek een charmante frisse bries te zijn dit voorjaar en leverde een heerlijk combinatie van platformpuzzelfun met dromerig mooie visuals op. Een opvolger op een game als dit slaan we nooit af.

EA was geen fan van WO1-setting Battlefield 1
Ligt het aan mij of lijkt het alsof uitgevers totaal geen voeling meer hebben met hun doelpubliek? Je hoort elk jaar opnieuw de teleurstelling wanneer de nieuwe Call of Duty aangekondigd wordt en blijkt dat het weer “futuristische shit’ blijkt te worden. Vergelijk de reacties op de trailer van Infinite Warfare gewoon maar even met het collectieve orgasme dat iedereen kreeg toen de trailer van Battlefield 1 gedropt werd. En dan durft de vice-president van EA nog zeggen dat ze hun twijfels hadden over de WW1 setting? De perceptie van Wereldoorlog 1 is uiteraard dat het een loopgravenoorlog was, maar dat is slechts een belangrijk aspect van die oorlog; het is niet alsof ze in ’45 louter op stranden aan het landen waren he? Nee, WW1 is gewoon een erg boeiende setting omdat het één van de eerste conflicten was waarin de oude manier van oorlog voeren met paard en getrokken zwaard clashte met de introductie van tanks en zeppelins. Een erg vuile oorlog ook waarin jongeren genadeloos de dood ingejaagd werden door hun superieuren en in het Belgische Ieper de wereld voor het eerst kennis maakte met chemische oorlogsvoering toen duizenden soldaten stierven na een aanval met Chlorine. Als Dice slechts een fractie van die horror over kan brengen op de speler en het niet louter als een schietspelletje aan gaat voelen, dan leveren ze iets af waar vele gamers al jaren naar snakken. EA mocht dan misschien initieel hun twijfels hebben over de slaagkansen van de setting, wij hoegenaamd niet.
Kondigt Rockstar binnenkort Read Dead Redemption 2 aan?
Ik geloof er stevig in ja. Niet alleen gonst het al een tijdje van de geruchten rond een Red dead Redemption Sequel, er was ook nog zoiets als die gelekte gamesmap die meteen in verband gebracht werd met Red Dead Redemption 2. Die map zou verraden dat de game zich afspeelt voor de avonturen van John Marston in de eerste game, nog voor de stoomtrein zijn intrede deed. Het echte Wilde Westen dus. Dat Strauss Zelnick van Take-Two nu verklaart dat het nieuwe project van Rockstar binnenkort onthuld wordt giet uiteraard erg veel olie op het geruchtenvuur. Zou Rockstar voor het eerst in jaren nog eens een bommetje droppen op de E3?

Deze week kon je op GameParty genieten van twee erg toffe features. Bas had het in een interessant opiniestuk over hoe de stopzetting van Disney Infinity wel eens de teloorgang van het toys to life genre zou kunnen inzetten. Harmen speelde dan weer nog steeds met Wolfenstein: The New Order; terecht, wat ons betreft, want het blijft een dijk van een spel.

Was dat hem? Yup, helemaal. Je bent weer lekker up2date en klaar om de nieuwe week in te gaan. Toffe artikelen en het beste nieuws? Dat vindt je uiteraard in deze spannende pré E3 periode op je vertrouwde GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.