Up2Date, 24 juli 2016: Darth Vader in je woonkamer!

Up2Date, 24 juli 2016: Darth Vader in je woonkamer!

Er wordt gezegd dat het komkommertijd is in de periode waar we nu in zitten, maar het nieuwsaanbod van afgelopen week viel allerminst tegen! Er werd aardig wat interessante nieuwe informatie bekend, waaronder een aantal releasedata. Weet je nu niet waar ik het over heb? Lees het dan snel in deze nieuwe Up2Date!

Xbox One S ligt vanaf 2 augustus in de winkel
Dat de kleinere, verbeterde versie van de Xbox One rond augustus in de schappen zou liggen was op de E3 al bekend, maar nu hebben we ook een precieze datum: 2 augustus is de dag waarop de eerste vernieuwde consoles van Microsoft hun weg vinden naar de winkels. De console heeft een frisse witte finish, is 40% kleiner dan het origineel, ondersteunt 4K video playback en is verkrijgbaar met 500GB, 1TB en 2TB opslag. De vanaf-prijs is 299 euro voor de 500GB-versie, voor 1TB opslag leg je 349 euro neer en de Xbox One S met 2TB harde schijf kost 399 euro.
Interactieve VR-ervaring met Darth Vader in de hoofdrol op komst
ILMxLAB werkt aan een interactieve VR-ervaring rondom Darth Vader. Veel details over bijvoorbeeld te verschijnen platformen en een precieze releasedatum zijn nog niet bekend, wel weten we dat het een nieuw verhaal wordt waarin jij als speler in een virtuele wereld rond kunt lopen en interactie kunt hebben met de digitale personages die er aanwezig zijn. Het project heeft nog geen naam en staat op de planning om te verschijnen in 2017.

Star Wars: The Old Republic-uitbreiding Knights of the Eternal Throne aangekondigd
Star Wars: The Old Republic krijgt een vijfde uitbereiding. Over de inhoud is nog niks bekend, maar het pakket gaat Knights of the Eternal Throne heten en verschijnt naar verwachting rond de vijfde verjaardag van de originele game, wat neer zou komen op aanstaande 11 december. Ongetwijfeld niet geheel toevallig verschijnt rond die tijd ook de eerste Star Wars story Rogue One in de bioscoop, wat betekent dat de game mee zou kunnen liften op de populariteit van de film en omgekeerd.

Eerste episode Batman-game Telltale komt 2 augustus uit
Niet alleen de Xbox One S, maar ook de Batman-game van Telltale komt op 2 augustus uit. De ontwikkelaar vierde dat nieuws afgelopen week met het vrijgeven van een in-game trailer van Batman- The Telltale Series. Het spel verschijnt voor een hele rits aan platformen: PlayStation 4, Xbox One, Android, iOS, Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 en Mac OS. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd…
Rise of the Tomb Raider komt op 11 oktober naar PS4 in 20 Year Celebration
Wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar zeggen. Gamers met een Xbox One mochten eind vorig jaar al aan de slag met de eerste volledig voor de huidige generatie spelcomputers ontwikkelde Tomb Raider, de PS4-versie zou ongeveer een jaar later verschijnen. Dat blijkt dus inderdaad te kloppen: voor zowel de PS4, Xbox One als PC ligt vanaf 11 oktober Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration in de schappen. Naast de game staat ook alle verschenen DLC op de disc, inclusief de nieuwe DLC Blood Ties.

‘Pokémon Go heeft al 35 miljoen dollar opgebracht’
Dat Pokémon Go misschien wel de grootste rage is sinds de eerste verschijning van de kleine monstertjes ruim vijftien jaar geleden, valt niet meer over het hoofd te zien. Je hoeft maar een stap buiten de deur te zetten of je ziet iemand met zijn telefoon in de weer om nieuwe Pokémon te vangen of materialen te verzamelen bij een van de vele Pokéstops. Ondanks dat we natuurlijk te maken hebben met een gratis app, betekent dat niet dat er geen geld verdiend wordt. De microtransacties zouden volgens een onderzoeksbureau tot nu toe zo’n 35 miljoen dollar opgeleverd hebben. En dan is de game nog maar net uit…

Star Wars Battlefront vanaf nu deels offline speelbaar met bots
Dice lijkt geluisterd te hebben naar de kritieken: afgelopen week verscheen er een update die de offline mogelijkheden van de game heeft uitgebreid. In de Skirmish-mode is het mogelijk om de Fighter Squadron- en Walker Assault-modi offline tegen bots te spelen. En niet alleen dat, daarnaast is het ook mogelijk om diezelfde modi met een vriend in split-screen te spelen. De betreffende patch zorgde tevens voor extra stabiliteit in de Cloud City DLC.
GTA Online krijgt waarschijnlijk biker-DLC
Een veelgehoord verzoek van de GTA Online community is of Rockstar biker-DLC wil ontwikkelen voor de game. In de vorm van bikergangs welteverstaan. En dat zou zomaar eens kunnen gaan gebeuren. Een enthousiaste hacker is namelijk gaan graven in de meest recente code van de game, en heeft daar informatie gevonden die wijst op de komst van een dergelijke update. Daarnaast werden er motoren gevonden die op dit moment nog niet beschikbaar zijn in de game. Zou het dan toch…?

Afgelopen week op GameParty kwam Eefje met een vervolg op haar vooruitzicht op het najaar, deed Bas verslag van zijn bezoek aan de Star Wars Celebration in London en schreef Robin een uiteenzetting over zijn redenen om nog steeds Mario Kart 8 te spelen.

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).