Up2Date, 24 mei 2015

Up2Date, 24 mei 2015

We zijn alweer ruim over de helft van mei, en dat wil zeggen dat we toch echt richting de zomer gaan. Die brengt meestal niet zo heel veel games, maar wel een hoop nieuws vanaf de E3. Het duurt nog een paar weken voor het zover is, maar toch waren er deze week behoorlijk wat leuke nieuwtjes te melden. Ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje!

Need for Speed krijgt een volledige reboot
Zonder twijfel is dit mijn nieuws van de week. Bijna elk jaar kocht ik traditiegetrouw de nieuwe Need for Speed. Als de reviews enigszins positief waren, dan scheurde ik naar de winkel om vervolgens flink verder te scheuren op mijn PlayStation of Xbox. De eerste game die ik op mijn PlayStation 4 speelde was dan ook Need for Speed Rivals. Vorig jaar (2014) was Need for Speed een grote afwezige tijdens het drukbezette najaar. En dat terwijl dat najaar eigenlijk wel nog een toffe racegame kon gebruiken. Gelukkig komt Need for Speed dit najaar weer helemaal terug. En hoe!
De makers hebben zich afgevraagd: wat is Need for Speed nou precies? Want je kunt een hoop zeggen over de serie, maar dat NfS: Shift, Most Wanted, Hot Pursuit en Underground op elkaar lijken is wel een heel gewaagde uitspraak. De makers zijn tot de conclusie gekomen dat Need for Speed de ‘urban car culture’ moet uitstralen. Dus: snelle en stoere auto’s, achtervolgingen die zich ’s nachts afspelen en een hoop mogelijkheden om je auto aan te passen. Klinkt als je het mij vraagt alsof het een nieuwe Need for Speed Underground gaat worden, iets waar de fans al jaren om vragen. Ghost Studios, de studio die zich helemaal richt op Need for Speed, heeft met Rivals al bewezen dat ze een goede Need for Speed-game kunnen maken. Ik reken er dan ook op dat ik dit najaar gewoon een goede Need for Speed-game kan spelen. Als de game dan ook nog een beetje op Underground en Underground 2 lijkt, dan ben ik helemaal niet meer te houden.

Zie God of War III in 1080p en 60fps
Dan een nieuwtje waar ik me de afgelopen week het meest boos om heb gemaakt. Want ik ben sowieso een beetje klaar met remakes. En om heel eerlijk te zijn: ik zit er ook echt totaal niet op te wachten om 40 euro neer te leggen om God of War III nog een keer te spelen. Ik zag op Reddit een vergelijking voorbij komen. In Amerika was namelijk de God of War Saga beschikbaar op de PlayStation 3: vijf God of War games voor slechts 40 euro. Twee PSP-titels en twee PS2-titels die werden geremasterd voor de PlayStation 3, en dat voor slechts 40 euro. Waarom zou je dan nog in hemelsnaam 40 euro neerleggen voor God of War III alleen, puur omdat de game misschien nóg wat mooier is?

Over dat de game wat mooier is lopen de meningen ook uiteen. De reacties op onze site waren in ieder geval duidelijk: een opmerking was of we niet per ongeluk een PlayStation 3-trailer van de game online hadden gezet. Dan zegt voor mij wel genoeg: dat is foute boel! Nee, het lijkt erop dat gamers ondertussen echt helemaal klaar zijn met die remakes en remasters. We willen nieuwe games!
M. Bison vecht mee in Street Fighter V
Street Fighter IV is (ondanks dat er zo ontiegelijk veel versies zijn verschenen) wel een van de beste fighters die ooit gemaakt is. Toch is er rondom de aankondiging van Street Fighter V naar mijn mening helemaal niet zo veel bombarie geweest. Dat terwijl ik best wel uitkijk naar de nieuwe Street Fighter. Niet alleen komt de next-gen versie Ultra Street Fighter IV exclusief naar de PlayStation 4, ook Street Fighter V komt qua consoles exclusief naar de PlayStation 4. Ik vind M. Bison altijd een van de tofste personages in Street Fighter, dus ik ben blij dat hij ook in de nieuwe Street Fighter mee gaat doen!

Eerste nummers voor Rock Band 4 zijn bekend
Nog zo’n game waar ik behoorlijk naar uitkijk: Rock Band 4. We waren een tijdje helemaal moe van alle Rock Band- en Guitar Hero-games, maar na wat jaren afwezigheid snakt iedereen naar games binnen beide franchises. Rock Band 4 lijkt op het eerste oog de strijd met Guitar Hero Live nu al een beetje te winnen. Rock Band 4 is namelijk backwards compatible met zowel alle eerdere Rock Band DLC, als een behoorlijk aantal gitaren van de vorige generatie. De eerste nummers van Rock Band 4 zijn in ieder geval veelbelovend. Er is voor iedereen wat tofs, van Avengend Sevenfold tot aan Fleetwood Mac en The Killers. Ik kijk vol verwachting uit naar Rock Band 4!

Er was afgelopen week nog meer nieuws op GameParty: onder andere trailers van Batman Arkham Knight, F1 2015, Portal Pinball en DOOM! Verder ging Eefje aan de slag met Wolfenstein: The Old Blood. Zij werd er in ieder geval blij van dat ze met nóg meer Wolfenstein aan de slag kon. Zelf ging ik na wat voor mij de top 5 van racegames van de afgelopen generatie was. Kleine spoiler: Gran Turismo staat er niet in!

Dat was het weer voor de Up2Date van deze week. Ik wens je nog een fijne (zon)dag en hoop dat je volgende week ook weer op GameParty te vinden bent!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.