Up2Date, 25 augustus 2013

Up2Date, 25 augustus 2013

Een Up2Date schrijven in de zomermaanden is doorgaands geen pretje. Iedereen is met vakantie, er wordt in stilte geanticipeerd op het drukke najaar en de grote bron van nieuws die de E3 heet is opgedroogd. In die komkommertijd een artikel wijden aan de beste nieuwtjes van de afgelopen week kan dan ook wat creativiteit vergen. In de week van de Gamescom liggen de zaken echter anders. De uitgevers toonden zich in Duitsland weer even van hun meest promotionele kant en een deel van de GameParty-redactie deed haar uiterste best om jullie ter plaatste van de beste indrukken te voorzien. Een Up2Date schrijven voor deze week lijkt een eitje te worden.

Welkom op het nieuwe GameParty!
Uiteraard was het belangrijkste nieuwtje aan het begin van de week het gloednieuwe uiterlijk van de website. De functionele, maar sobere look van de website werd plots omgetoverd tot een strakke frontpage die uitermate geschikt is om GameParty van een mooie toekomst te voorzien. Uiteraard werd er achter de schermen hard en druk gewerkt om dit op poten te zetten, waarvoor deze welverdiende hulde.

Gratis Fifa 14 voor elke Xbox One Pre-Order in Europa
Microsoft heeft iets goed te maken voor de recente marketingblunders en lijkt nu dus wat aan schadebeperking te doen. Door iedereen die de console besteld te verzekeren van een gratis exemplaar van FIFA 14 hoopt de softwaregigant een streepje voor te krijgen op Sony’s PlayStation 4. Voor Benelux-gamers smaakt het uitstel naar maart nu nog net een tikje zuurder. De kans dat wij in maart van volgend jaar een gratis FIFA 14 mogen verwachten bij launch lijkt klein, maar het gerucht doet wel hardnekkig de ronde dat wie reeds een pre-order van de One lopen heeft niet één maar twee gratis spellen mag verwachten. Deze zullen uiteraard later aangekondigd worden en iedereen hoopt collectief dat Zumba fitness niet in de selectie zit.
Releasedatum PlayStation 4 bekend
Op 29 november van dit jaar gaat de nieuwe generatie keihard van start. Multiplatform-toppers als Battlefield 4 en Assassin’s Creed IV: Black Flag gaan hand in hand met nieuwe exclusives als Knack en Killzone: Shadowfall. Een pre-ordertje plaatsen als je de glimmende nieuwe knapperd van Sony onder je tv wil plaatsen dit najaar lijkt een aanradertje.

Fable Legends aangekondigd
Op vlak van echte nieuwe games viel het op GamesCom naar goeie gewoonte een beetje tegen. De grote kanonnen worden natuurlijk afgeschoten op de E3, dat zijn we zo gewend. Toch had Microsoft iets volledig nieuws in petto in de vorm van Fable Legends. Deze nieuwe spin-off van de gekende rpg-reeks laat deze keer de kinect gelukkig achterwege maar mikt volledig op multiplayer. In tegenstelling tot bij voorgaande delen waarin je op je eentje Albion verkende, steunt deze titel volledig op co-op. Een nieuwe weg voor de reeks, of een zoethoudertje in afwachting van Fable 4?

Abonnement nodig voor The Elder Scrolls Online
Ik denk dat weinig mensen verrast zullen zijn dat er voor de MMO-versie van het razend populaire The Elder Scrolls abonnementskosten vereist zullen zijn. Volgens Zenimax Online was dit nodig omdat met een free to play-model er gewoon teveel zaken uit het spel zouden moeten worden geschrapt. Voor kwaliteit betalen mensen graag, toch? Wanneer je de game koopt krijg je sowieso 30 dagen speeltijd en daarna zal je dus een maandelijks bedrag op moeten hoesten. Als de MMO de kwaliteit van spellen als Oblivion en Skyrim weet te evenaren zullen veel spelers dat er voor over hebben, dat lijkt zeker. Als er één MMO aanspraak kan maken op de troon van World of Warcraft, dan is het deze wel.
Assassin’s Creed III, Jak & Daxter Trilogy en meer naar PlayStation Plus
Nog een nieuwtje dat niet gerelateerd is aan de Gamescom. Het is elke maand weer uitkijken naar wat je de volgende maand zal kunnen downloaden met je PlayStation Plus-abo. Zal ik de games al hebben? Er zijn tegenwoordig zelfs Plus-gamers die het vertikken nog nieuwe spellen te kopen uit angst dat het spelletje binnenkort ‘gratis’ bij Plus te downloaden zal zijn. De maand september is in elk geval weer een stevige update met uiteraard de topper Assassin’s Creed III maar ook de niet te versmaden Jak & Daxter-games in knetterend HD. Ook de inventieve 2D-platformer Stealth Inc lijkt heel wat gamers te gaan bekoren. Ook Vita-gamers blijven uiteraard niet in de kou staan, zij kunnen zich vermaken met New Little King’s Story en Urban Trials Freestyle.

De Gamescom is wederom schluss en getan en het belangrijkste nieuws lijkt eventjes achter de rug, maar dat neemt niet weg dat er ook komende dagen veel om naar uit te kijken is. Reviews van de eerste najaarstoppers, nieuws rond de aankomende systemen en meer. Daarnaast hebben we nog een previewtje of veertig voor je klaar staan. Je ontdekt het allemaal op het vernieuwde GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.