Up2Date, 26 januari 2014

Up2Date, 26 januari 2014

Holy shit, wat stoor ik mij aan het feit dat er nog bijna geen games op de PS4 verkrijgbaar zijn! Afgelopen week is er gelukkig niet veel nieuws gekomen van games die uitgesteld zijn, want dat kan ik niet echt meer handelen momenteel… Er waren gelukkig leukere nieuwtjes die naar buiten kwamen. Zo mogen we binnenkort de eerste DLC van Call of Duty: Ghosts verwelkomen, Final Fantasy XIV heeft een releasedatum gekregen op de PS4 en de PC gamers onder ons lijken ook snel GTA V te kunnen spelen. Dan mogen we toch spreken van een positieve nieuwsweek.

GTA V pc-versie opgedoken bij Game Mania & Amazon
Waar velen van ons de overstap naar next-gen hebben gemaakt, blijven er ook nog veel mensen trouw aan de PS3 en Xbox 360. En een van de games die daar momenteel nog het meest op wordt gespeeld is GTA V. Nu mogen de PC eigenaren zich eindelijk ook binnenkort verheugen op deze meesterlijke titel. Of althans, dat is het gerucht. Er zijn namelijk exemplaren verschenen op websites van Game Mania en Amazon. Hoewel er nog geen releasedatum is, wordt in de wandelgangen gesproken over een release ´ergens in maart´. Voor nu kunnen we alleen nog wachten op de aankondiging van Rockstar zelf om het zeker te weten.
Waarom het langer heeft geduurd dat GTA V op de PC uitgebracht gaat worden? Er wordt gezegd dat Rockstar misschien bezig is met een andere game. Een opvolger van Read Dead Redemption is een mogelijkheid, maar misschien ook wel het feit dat ze GTA V op de PS4 en Xbox One uit willen brengen. Of ze daar echt mee bezig zijn, is nog een raadsel. Rockstar houdt de lippen stijf op elkaar.

PlayStation Now in 2015 naar Europa?
PlayStation Now, de nieuwe streamingservice van Sony, gaat volgens hardnekkige geruchten in het eerste kwartaal van 2015 verschijnen in Europa. Met PlayStation Now wordt het mogelijk om PlayStation-games te streamen naar PlayStation 4, PlayStation 3 en later ook PS Vita, smartphone en tablet. Er komt een nieuwe abonnementsvorm waarmee je alle games die beschikbaar zijn onbeperkt kunt spelen, maar het zal ook mogelijk worden om losstaande games te huren.

Deze maand gaat PlayStation Now in besloten bèta van start in de Verenigde Staten. Als het daar loopt zoals het moet, zal het daar live gaan ergens tegen de zomer. Daarna zijn Canada, Japan en Korea aan de beurt. Zoals we al een beetje gewend zijn, komt Europa ergens onderaan de lijst en moeten wij uitgaan van begin 2015.

Marketingafdeling EA Nederland sluit de deuren
Het leek er even op dat EA volledig de deuren zou sluiten, maar dat is gelukkig niet het geval. Het gaat hier namelijk alleen om de marketingafdeling in Nederland. Zou ook wel een beetje raar zijn dat een van de grootste uitgevers/ontwikkelaars volledig zijn deuren sluit, ook al is het alleen de Nederlandse tak. Toch is het ook wel vreemd dat de marketing overgenomen door hun Franse vestiging. Dit betekent dat de marketing voor de Belgische en Nederlandse markt in handen zal zijn van het Lyon kantoor van EA. Door deze beslissing raakt een nog onbekend aantal werknemers hun baan kwijt. De officiële toedracht is nog niet bekend.

Call of Duty: Ghosts Onslaught ‘CODnapped’ en ‘Nightfall’ trailer
Nieuwe DLC voor een Call of Duty-game doet het altijd goed. En ook nu weer, niet ten minste om de awesome trailer die er dit keer voor gemaakt is. Acteur Steven Graham, vooral bekend van Snatch met Brad Pitt, is ingehuurd om het geheel aan elkaar te praten. Maar belangrijker is; wat krijgen we voorgeschoteld in deze nieuwe DLC? Ze hebben dit keer goed gekeken naar Treyarch en brengen nu niet alleen maps uit, maar ook een nieuw wapen.

Zoals we gewend zijn dus vier nieuwe multiplayer maps: Fog, Ignition, Bayview en Containment. Waarvan Ignition met een beetje geluk geïnspireerd is op Scrapyard uit Modern Warfare 2. Geïnspireerd betekent bij Call of Duty meestal dat het één op één gekopieerd is, maar dan in een nieuw jasje. Daarnaast mogen we dus een nieuw wapen gebruiken: de Maverick Assault Rifle. En ja, ook de Maverick A2 Sniper Rifle. Wat eigenlijk dezelfde gun is, maar dan met een sniper scope erop.
En daarbij ook een nieuw alien-level: Nightfall. Een minder spannende trailer maar wel een mooie map om weer te proberen de aarde te redden van het buitenaards gespuis. Deze tegenhanger haalt de populariteit van de Zombies van Treyarch nog niet, maar is toch een erg leuke toevoeging aan de game.

Toch wel weer wat leuk nieuws deze week. Nu nog even wat mooie games uitbrengen en we kunnen de winter nog een beetje leuk afsluiten. Een beetje sneeuw zou eigenlijk ook wel leuk zijn, dan kan ik nog even met de kinderen buiten de slee op. Maar tot het zover is, en er alleen nog maar regen valt, zit ik lekker binnen. Wachtende op mooie games om te spelen en sappig nieuws om te lezen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.