Up2Date, 18 maart 2018: ladies and gentleman, we have a new Tomb Raider!

Up2Date, 18 maart 2018: ladies and gentleman, we have a new Tomb Raider!

De week is weer voorbij, we hebben allemaal (of vooruit, velen van ons) ons laatste dagje weekend en gaan nog eens even lekker met de beentjes omhoog. En wat is er dan lekker om even te doen? Juist, al resumerend het gamenieuws van de voorbije week doornemen. Welkom bij een nieuwe Up2Date!

Jeff Goldblum maakt zijn opwachting in Jurassic World Evolution
Eens in de zoveel tijd wordt er een briljante game aangekondigd. Simpel, maar briljant. Vaak gaat het dan niet eens perse over de gameplay-mogelijkheden maar gaat het om iets wat je eigenlijk zelf had kunnen bedenken. Met de hele Rollercoaster Tycoon-hype van een jaar of vijftien geleden vond ik het persoonlijk eigenlijk onvoorstelbaar dat ik me nooit heb bedacht hoe gaat het zou zijn om je eigen Jurassic Parc te bouwen in een game. Ontwikkelaar Frontier Developments heeft die gedachte gelukkig wel gehad en heeft deze ook in uitvoering, want Jurassic World Evolution verschijnt komende zomer. En het toffe is: Jeff Goldblum, dr. Ian Malcolm in het Jurassic Parc-universum, zal zijn opwachting maken in de game! In onderstaande trailer zie je, naast Goldblums aankondiging, ook wat nieuwe in-game beelden van Jurassic World Evolution.
E3 persconferentie Microsoft is op 10 juni
Ik denk dat ik niet de enige ben die ieder jaar opnieuw weer toeleeft naar de E3. Ondanks de vele vormen die de beurs de afgelopen decennia gekend heeft, blijft het toch ‘het moment’ voor de wereld der videogames om groot nieuws wereldkundig te maken. Vaste prik zijn daarbij natuurlijk de persconferenties die consolefabrikanten en tegenwoordig ook gamedevelopers tijdens de beurs houden. Dat het circus voor hen al lang weer begonnen is wel uit een nieuwtje van afgelopen week: Microsoft maakte namelijk bekend dat zij haar persconferentie op 10 juni zal houden en wel om 21.00 uur (voor ons in Nederland althans). Op welke aankondigingen hopen jullie het meest?

Cross-platform PS4-Xbox One in Fortnite nog ver weg
De populariteit van Fortnite is onmiskenbaar. Met name de Battle Royale-variant van de game wordt veelvuldig gespeeld op PlayStation 4, Xbox One en PC. Recentelijk is bekend geworden dat de game ook gaat verschijnen voor iOS en Android en met die ontwikkeling in gedachten zou ook een Nintendo Switch-versie er best wel eens aan kunnen komen. Die grote hoeveelheid platformen is op zichzelf natuurlijk hartstikke tof, want dat betekent dat zo veel mogelijk mensen de game kunnen spelen. Het nadeel is echter dat het vaak zo is dat eigenaars van verschillende platformen niet online tegen elkaar kunnen spelen. Fortnite is hierin echter goed bezig: PC, Xbox en in de toekomst ook iOS en Android kunnen tegen elkaar spelen, evenals dat PS4, iOS en Android tegen elkaar kunnen spelen. Echter kunnen PC- en Xbox-gamers niet tegen PS4-gamers spelen. Waarom niet? Sony ligt dwars. Zowel de makers van Fortnite als Xbox-baas Phil Spencer hebben op twitter aangegeven graag de lijnen open te willen gooien, alleen Sony geeft niet thuis. Zou het ooit goed gaan komen?
Nieuwe Tomb Raider-game op komst, verschijnt in september
Vroeger waren het pixel-boobs waar Tomb Raider om bekend stond, tegenwoordig is het een digitaal personage dat zo mooi is dat je zou wensen dat ze echt bestond. Oh ja, en de gameplay is ook dik in orde, laten we dat natuurlijk niet vergeten. Met de release van een nieuwe film nog vers in het geheugen is de buzz rondom de belevenissen van Lara Croft natuurlijk meer aanwezig dan ooit. Een perfect moment dus om een nieuwe game aan te kondigen, en dat is afgelopen week dan ook gebeurd. Shadow of the Tomb Raider gaat ‘ie heten, en eigenlijk weten we er nog niet zo heel veel van. Althans, qua gameplay. In bovenstaande teaser is bekendgemaakt dat de game verschijnt voor PC, Xbox One en PS4 en dat dat gaat gebeuren op 14 september van dit jaar, maar daar moeten we het voor nu dan ook mee doen. De game zal onthuld worden op 27 april aanstaande.

PUBG verwelkomt vijf miljoenste speler op Xbox One
Dat PlayerUnknown’s Battlegrounds een succesmagneet is, dat weet iedereen inmiddels wel. De game kwam vorig jaar in early access uit op de Xbox One en dat was ook wel te zien. Zelfs op de Xbox One X was de framerate niet best, maar he, daar is het ook early access voor. Inmiddels zijn we al een flink aantal patches verder en zit er duidelijk schot in de zaak. Ook het aantal spelers weerspiegelt dat, want inmiddels zijn er al meer dan vijf miljoen gamers die het spel spelen op een Xbox One of Xbox One X. Deze mijlpaal wil de ontwikkelaar niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom krijgt iedereen die het spel vóór 22 maart gespeeld heeft een gratis in-game PUBG5-jacket.
Krijgt Call of Duty Modern Warfare 2 ook een remaster?
Was het een verkeerde productcode of is er een aankondiging gelekt? Amazon Italië heeft een remastered edition van Call of Duty Modern Warfare 2 online gezet. De game zou twintig euro kosten en vanaf 30 april verkrijgbaar zijn. Gezien het succes van de (later ook los verkrijgbare) remaster van het eerste deel van Modern Warfare zou het niet geheel ondenkbaar zijn in ieder geval, alleen waar zou dan de grens getrokken worden? Gaan we dan nu ieder jaar een remaster zien van een Call of Duty die voor de vorige generatie consoles verschenen is? Nog anderhalve maand geduld, dan hebben we in ieder geval uitsluitsel over dit gerucht over Modern Warfare 2…

Bas voorspelde het al vorige week in de Up2Date; zo druk met artikelen als vorige week zou het deze keer vast niet worden op GameParty. En hij heeft gelijk: twee stuks hebben we er deze keer voor je. Zelf bekeek ik wat de mogelijke toekomstscenario’s kunnen zijn met betrekking tot verdienmodellen voor games en Daan schoof zijn liefde toe naar Gears of War 4, de game die hij behandelde in de Ik Speel Nog Steeds van deze week.

En toen waren we er alweer doorheen deze week. Heel druk was het niet en heel veel heb je dus ook niet gemist, maar je bent in ieder geval weer bij! Tot volgende week!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).