Up2Date, 2 augustus 2015

Up2Date, 2 augustus 2015

Het is weer zover! De zondag is weer hier en dus is het weer tijd voor een verse Up2Date. En geloof me, verser dan dit ga je ze niet krijgen. Net zoals elke zondag kijken we terug op de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week. En hoewel de Gamescom aankomende week van start gaat, is er toch genoeg te vertellen.

Xbox Live heeft haar 100.000e achievement gehad
Ben jij een echte achievementhoer? Zo’n persoon die altijd maar de meeste gamerscore wil hebben? Geloof me, je hebt de helft nog niet weten te verzamelen. Sterker nog, er is pas één persoon op de aardbol die de helft onder zijn hoede heeft. ‘Stallion83’ wist als eerste de magische grens van een miljoen achievementpunten te bereiken en heeft inmiddels de helft van alle te behalen achievements daadwerkelijk vrij weten te spelen. Sinds de launch van de Xbox 360 zijn er inmiddels 100.000 achievements te verzamelen, samen goed voor 2.3 miljoen gamerscore. Uiteraard zijn de meeste achievements te behalen op de Xbox 360. In 2011 zijn de meeste achievements ‘geboren’ en 2015 wordt waarschijnlijk het jaar dat 2011 gaat overtreffen. Hoeveel score heb jij inmiddels achter je naam staan?

Mafia III bestaat
Al jaren kijken vele gamers uit naar een derde deel in de Mafia-franchise. Maar steeds bleef het stil rondom de serie. Deel twee was fantastisch en schreeuwde om een vervolg. Waar bleef het nou? Maar de kogel is door de kerk: het komt er echt aan! 2K heeft afgelopen week een tweet de wereld in gestuurd waarin verteld werd dat het spel op de aankomende Gamescom officieel onthuld zal gaan worden. Op vijf augustus gaat de trailer live en uiteraard vind je deze dan op GameParty!

Tien miljoen Wii U’s verkocht
Nintendo heeft haar kwartaalcijfers gepresenteerd. Hieruit bleek dat de Wii U de afgelopen drie maanden best goed verkocht is. Er zijn er nu zo’n tien miljoen over de toonbanken gegaan, maar de release van Splatoon heeft voor een verkoopstijging gezorgd. Splatoon zelf is 1.6 miljoen keer verkocht. Ook de Amiibo’s vlogen de winkel uit en uiteraard gaf Nintendo aan hier extra in te gaan investeren zodat er veel meer poppetjes gaan verschijnen.

Trailer voor LEGO Dimensions
Er is een oude planeet in het midden van de LEGO Multiversum die wordt bewoond door een kwade meesterbrein, Lord Vortech. Er wordt gezegd dat degene die de basiselementen beheerst waar deze planeet op is gebouwd, de hele Multiversum beheerst. Lord Vortech heeft gezworen om deze heerser te zijn en gebiedt personages van verschillende LEGO werelden om hem te helpen deze bouwstenen van de LEGO beschaving te vinden. Sommigen hebben toegezegd. Anderen hebben zich ertegen verzet. En alleen de krachten van de grootste LEGO helden samen kunnen hem stoppen. Wanneer een mysterieuze en krachtige vortex plotseling opduikt in diverse LEGO werelden, worden verschillende personages van DC Comics, The Lord of the Rings en The LEGO Movie meegesleurd. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle dapper in de vortex om de hele LEGO figure-heid te redden. Tijdens hun reis naar locaties die hun wildste verbeelding te boven gaat om hun vrienden te zoeken, beseffen ze al snel dat Lord Vortech schurken uit verschillende LEGO werelden gebiedt hem te helpen controle te krijgen. Terwijl zijn macht groeit en werelden mixen, ontmoeten onverwachte personages elkaar en worden alle grenzen doorbroken. Onze helden moeten reizen door ruimte en tijd om hun vrienden te redden, voordat de draaikolken het hele LEGO universum vernietigen. Stop maar met lezen. Je had me bij Lord of the Rings, DC Comics en Gandalf. Dat Doctor Who ook z’n opwachting maakt is een groot pluspunt.
Hulk Hogan niet meer te downloaden in WWE 2K15
Je hebt het misschien wel meegekregen. Blijkbaar is Hulk Hogan een ontzettende racist. Daar houden de meeste mensen niet van en daarom is bijvoorbeeld het profiel van Hulk Hogan op de WWE-site compleet verdwenen. Ook de DLC van Hulk Hogan is nu nergens meer te verkrijgen in WWE 2K15. Mocht je de DLC al wel gekocht hebben maar nog niet naar je game gedownload hebben? Dan ben je helemaal het bokje want ook dat is niet meer mogelijk. Dag geld.

Halo 5: Guardians is groter en moeilijker
Volgens ontwikkelaar 343 Industries is Halo 5: Guardians de titel uit de serie met de grootste omgevingen en meeste uitdagingen. De reden hierachter is omdat het spel ontwikkeld is met de coöperatieve stand in gedachten. John Holmes, studiobaas bij de ontwikkelaar, heeft in een bericht op Halo Waypoint laten weten dat het ontwikkelproces zich vastgelegd heeft op het spelen met Fireteams in plaats van in je eentje. Het brengt echter niet alleen meer vijanden met zich mee. Volgens Holmes zijn de vijanden ook slimmer geworden omdat ze meerdere vijanden tegelijk moeten bevechten. Dit neemt trouwens niet weg dat de game ook gewoon in je uppie te spelen is. Dat kun je doen vanaf 27 oktober.

Ik gaf het al aan, de Gamescom staat voor de deur. Daarom zijn de releases van de afgelopen week vrij nihil te noemen. Toch hadden we even de mogelijkheid om naar MotoGP 15 te kijken. Robin, onze trouwe racer, was in zijn review niet helemaal overtuigd door de game. Kevin was in een artikel een stuk positiever. Kan er mee te maken hebben dat hij uitkeek naar zijn favoriete games die hij op de Gamescom gaat zien. Want ja, Kevin reist dinsdag gewoon af naar Duitsland! Mocht je nog even willen genieten van wat voorpret? Dan raden we je aan om onze laatste Podcast even te checken.

Het was een rustige week, maar volgende week gaan we knallen. Met vier man sterk zitten we in Keulen en geven je de beste previews in de vorm van geschreven artikelen, video’s en podcasts! Daar wil je bij gaan zijn, toch? Reden genoeg om je webbrowser gewoon steeds opnieuw op GameParty af te stemmen lijkt me zo…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.