Up2Date: 24 december 2017: De laatste, soort van…

Up2Date: 24 december 2017: De laatste, soort van…

Jawel. Daar is ‘ie dan. De laatste reguliere Up2Date van 2017. Ja, volgende zondag valt nog in dit jaar, maar daar doen we net wat anders. Voor de laatste keer in dit jaar mag ik terug gaan blikken op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. De dingen die er uit sprongen. De dingen die opvielen. De dingen die het waard zijn om te vernoemen in de laatste normale Up2Date van 2017…

World of Tanks krijgt gigantische uitbreiding
Wargaming heeft aangekondigd dat er een gigantische update aan zit te komen voor hun vlaggenschip World of Tanks. In maart zal de game een flinke upgrade krijgen in de vorm van update 1.0. Deze zal de onderliggende technologische basis van de game aanpassen en een compleet nieuwe graphics engine introduceren. Hierdoor gaan meer dan vijfentwintig maps opnieuw ontworpen worden om aan de hedendaagse grafische kwaliteiten te gaan voldoen. Elke map krijgt een diepere onderlaag door betere grafische kwaliteiten, dynamische muziek, een authentieke soundtrack en atmosferische ambience. Reden genoeg om weer terug te keren naar Wargaming’s meest interessante game.
Ook Gran Turismo Sport groeit lekker
World of Tanks is niet de enige game die uit z’n voegen gaat groeien. Ook ‘GT Sport’ kreeg deze week een flinke update voor de kaken. Niet tien, niet elf, maar twaalf auto’s, twee compleet nieuwe circuit lay-outs en een carrière mode zijn klaar om bespeeld te worden. Het gehele pakket weegt maar 3 gigabyte, dus de download staat zo op je PlayStation 4.

Cuphead verkoopt meer dan 2 miljoen keer

Eén van de beste games die ik dit jaar speelde was Cuphead. De prachtige grafische stijl, de uitdagende gameplay, de heerlijke muziek, het bracht een briljante ervaring met zich mee. En gelukkig was ik niet de enige die er zo over dacht. Inmiddels is duidelijk dat de game de twee miljoen verkochte exemplaren aan heeft weten te tikken. Een knappe prestatie, helemaal wanneer je je bedenkt dat de game pas eind september verscheen op PC en Xbox One. Heb jij de game in huis?
Zelda is in ontwikkeling bij Nintendo
Aonuma, een grote naam achter de Zelda-franchise, heeft bevestigd dat Nintendo inmiddels bezig is met een nieuwe Zelda-game. Dit heeft hij verteld in een artbook genaamd The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Master Works. Het is geen ondenkbaar nieuws. Nintendo begon meteen met de ontwikkeling van Breath of the World nadat Skyward Sword in de winkel verscheen. Of de game naar de Switch gaat komen is niet bekend.

PUBG scoort prima op Xbox One
PlayerUnknown’s Battleground was een hit op de PC. En de game kwam recentelijk ook naar de Xbox One. Hoewel ik de game daar nog niet gespeeld heb (Eefje is bezig met de review!), is mijn interesse best gewekt. Een game die nog niet af is, nog niet lekker draait, maar toch zo populair is? Wat is gaande?! Op de Xbox One gaat het spel in ieder geval erg lekker. In de eerste twee dagen na de release werd de game een miljoen keer verkocht. Bij deze staat ‘ie op mijn lijst voor 2018.
Op GameParty zijn we druk bezig met kerst, nieuwjaar en het wegwerken van de games die we nog moeten spelen. Want volgende week moeten we dan toch echt de beste game van het jaar gaan voorzien van een prijs! Welke dat gaat worden lees je zondag. Tot die dag hebben we elke dag een artikel waarin onze crew terug blikt op 2017. De persoonlijke, favoriete games, maar ook de complete top tien van het jaar zullen aan je voorbij komen. We zijn er al mee begonnen. Zo kun je Harmen’s beste games van het jaar hier al lezen en deed Daan eigenlijk ook precies dat. Robin liet weten dat ‘ie Gran Turismo Sport nog steeds aan het spelen is (zou het te maken hebben met die update?) en ik liet weten dat ik zestig euro eigenlijk veel te goedkoop vind voor een game. Het is wat!

Was ‘em dan. De laatste. Maar niet de echt-laatste. Want die is er volgende week. Maar die is anders. En daarna is het 2018. Knallende kurken enzo. We zijn er bij met Gameparty.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.