Up2Date, 5 april 2015

Up2Date, 5 april 2015

Het was de week van 1 april. Genoeg leuke en minder leuke grappen passeerden deze woensdag de revue. Wil je daar iets van terug lezen dan raad ik je aan om Google even op te starten. In deze Up2Date komen die nieuwtjes namelijk niet teug, maar lees je wel over onder andere GTA V in 60 frames per seconde, de releasedatum van Halo 5 en een hele mooie editie van de PlayStation 4.

GTA V in 60 fps
Bijna iedereen heeft de game ondertussen wel gespeeld op de console, maar op 14 april komt het vijfde deel van de Grand Theft Auto serie eindelijk uit op de pc. Dat wil Rockstar nog even laten weten en daarom zijn er afgelopen week twee trailers verschenen van de game. Eentje om nog even te showen dat de pc-versie een mooie framerate van 60 fps kan tonen met daarbij prachtige graphics. Natuurlijk zal je ook een goede pc in huis moeten hebben om dit optimaal te kunnen draaien, maar dan is het ook wel smullen. De pc-versie zal compleet verschijnen met GTA Online en de heists. Ook daarbij kwam Rockstar nog even met een trailer, met beelden uit de heist in de pc-versie van GTA V. Alles wijst erop dat ook de pc-gamers kunnen gaan genieten van een top titel met GTA V. Vanaf 14 april weten we het zeker.

Releasedatum voor Halo 5: Guardians
De kogel is door de kerk: 27 oktober verschijnt Halo 5: Guardians voor de Xbox One. Dat betekent dat de game dus nog maar een half jaar van ons verwijderd is. Bij de bekendmaking kwam Microsoft ook met twee trailers, die ieder een eigen verhaal vertellen. Het is even de vraag welke van de twee de waarheid vertelt, maar waarschijnlijk gaan we dat dus op 27 oktober zelf uit kunnen zoeken. Gelukkig heeft Microsoft laten weten dat ze op de E3 dit jaar ook al met nieuws gaan komen. Dat scheelt weer een paar maanden langer wachten.
https://www.youtube.com/watch?t=60&v=9rd8FWUCCZk

https://www.youtube.com/watch?v=tHQiYPiNVEE&spfreload=10

Eerste beelden Assassin’s Creed: Chronicles
Ubisoft heeft een nieuwe trilogie binnen de Assassin’s Creed franchise onthuld. Het eerste deel speelt zich af in China. De volgende delen zullen India en Rusland als setting gebruiken. Opvallend is dat elke game een geheel eigen verhaal en hoofdrolspeler zal krijgen. En we hoeven ook niet lang te wachten, want het eerste deel verschijnt al op 22 april voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Het lijkt een beetje of Ubisoft met deze games de franchise op een goedkope manier een nieuwe impuls wil geven. Het lijken namelijk ‘simpele’ games te worden (2,5 D en veel platformelementen) met wel de typische sfeer die we kennen van deze games. Of het ook leuke games gaan worden zullen we nog even af moeten wachten. Dat kunnen we vanaf 22 april zelf gaan ervaren.
OnLive gaat uit de lucht
Tegenwoordig streamen we films via Netflix en muziek via Spotify. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden, maar het streamen van games wil nog niet echt van de grond komen. OnLive begon hier enkele jaren geleden al mee en de dienst kende een rumoerige geschiedenis. In november 2014 kwam de dienst ook beschikbaar in Nederland, maar nu moet het toch zijn meerdere erkennen in Sony. Die heeft namelijk de patenten overgenomen van OnLive en de dienst zal daarom op 30 april de stekkers uit de servers trekken. Sony heeft niet laten weten wat ze met de patenten gaan doen, maar het ligt wel heel erg voor de hand dat ze die in gaan zetten voor PlayStation Now. De streamingdienst van Sony kent namelijk ook een moeizame start dus het zou geen gek idee zijn als Sony die een nieuwe impuls wil geven.

Batman krijgt eigen PlayStation 4
Het was niet het belangrijkste nieuws van afgelopen week, maar toch wel opvallend. Er verschijnt een speciale versie van de PlayStation 4 met een afbeelding van de Dark Knight erop. Zelfs als je geen groot fan bent van Batman dan zie je aan de foto’s dat dit toch wel een hele mooie console is geworden. Voor de fans zonder PS4 is dit volgens mij een must-have.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Fabiano en Bas zijn flink in de ban van Battlefield: Hardline, want Fabiano geeft je vijf multiplayer tips en Bas geeft zijn oordeel in de review van de game. Robin is aan de slag geweest met Dragon Ball Xenoverse en schreef daar een review over. En we hebben ook nog een hele bijzondere prijsvraag waar je een echte tank kan winnen. Daar zou ik zeker even aan meedoen als ik jou was!

Als je de nieuwtjes van afgelopen week bekijkt dan zie je dat er best veel leuke dingen gaan verschijnen in de nabije toekomst. Met GTA V en Assassin’s Creed Chronicles zelfs al in april. Maar (helaas) zullen we dat dus niet meer via OnLive kunnen spelen, maar wie weet met welke verrassing Sony nog zal komen. Tot die tijd blijven we de games gewoon kopen. Welke game ben jij van plan om te gaan halen?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.