Up2Date, 26 juli 2015

Up2Date, 26 juli 2015

Een redelijk gevulde week op vlak van nieuwtjes. Je zou haast vermoeden dat er een gamesbeurs zit aan te komen. Deze week hebben we het vooral over naaistreken, niet ingeloste beloftes en het ongeduldig uitkijken naar die ene titel. Dat alles en meer lees je in de nieuwe Up2Date

Wilde Hideo Kojima ons waarschuwen?
Hoe Konami omgegaan is met hun sterontwikkelaar Hideo Kojima duikt dit najaar ongetwijfeld op in vele eindejaarslijstjes in de categorie schaamteloze dickmoves van een uitgever. De naam van de maker die roemloos verwijderd wordt van zijn eigen artistieke werk? Je zou gaan denken dat Hideo met alle echtgenotes van de leden van de raad van bestuur bij Konami naakt door de confituur is gaan rollen. Of een zak met puppy’s heeft geschopt. Iets heeft in elk geval een stevige dosis haat voor de man opgewekt bij Konami, maar die storm lijkt niet zo abrupt gekomen te zijn als de fans dachten. In Ground Zeroes zit een missie genaamd Deja Vu waar je logo’s van Metal Gear-games van de hand van Kojima moet gaan verwijderen. Wel erg profetisch klinkt de zin “You might be able to erase the markings, but the memories will never disappear”. Lijkt er sterk op dat Hideo toen al wist dat zijn dagen bij Konami geteld waren, is het niet?
Project Cars voor Wii U geannuleerd
De WiiU krijgt echt niet het minste greintje aan respijt als het om support van Third Party’s gaat, is het niet? Slightly Mad Studios bevestigd na weken van bitchen over de moeite die ze hebben met het porten van Project Cars naar de WiiU uiteindelijk dat ze gewoon gestopt zijn met werken aan de WiiU-versie van de game. De console is gewoon niet krachtig genoeg luid het, maar mogelijk komt de sequel wel naar de NX als er wat krachtigere hardware onder die motorkap zit. Nou, felicitaties zijn op hun plek voor Slightly Mad lijkt me. Niet alleen lukt het hun niet om een racegame in gedowngrade vorm naar een console te brengen die met Mario Kart 8 en Need for Speed Most Wanted bewees best wat in haar mars te hebben als er moeite gedaan wordt om het potentieel er uit te halen, maar vooral negeren ze vlotjes even gemaakte beloftes. Indertijd toen de game voorgesteld werd op Kickstarter, lang voor er sprake was van een versie van de game voor PS4 en Xbox One, was de WiiU-versie van de game een groot onderdeel van de crowdfunding-belofte. Eerijk is uiteindelijk eerlijk, de Wiiu-versie was gewoon gebaggerd vanaf het moment dat een grote uitgever Project Cars oppikte. Vergeet technische problemen en ondermaatse hardware, de game specifiek voor de WiiU herwerken zoals initieel beloofd is gewoon niet lucratief genoeg, punt.

FIFA 16 boxart heeft vrouwelijke spelers
Kut. Dit betekent dus echt wel dat vrouwelijke teams het grote selling point zijn voor deze nieuwe FIFA? Ik had echt gehoopt op een uitgebreidere versie van manager-mode waarbij je jezelf kan opwerken tot hoofd van de FIFA, het WK moet zien te versjacheren aan corrupte naties zoals Quatar en je zoveel mogelijk steekpenningen moet zien te versluizen naar je bankrekening op de Bahama’s. Nope, wiebelende tieten-physics zijn blijkbaar waar het dit jaar om gaat draaien. Enkel als ik mezelf kan maken als speelster, me kan inschrijven in een mannenclub en me opwerken tot tweede spits van Barcelona om met mijn wiebelende tieten te scoren na een geniale pass van Messi vind ik het vet, anders is het gewoon een nutteloze en beperkte toevoeging. Dan was minivoetbal nog toffer geweest.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Fallout Anthology aangekondigd
Hoeveel uren aan gameplay zou deze collectie bevatten? Fallout 3 en New Vegas samen met alle uitbreidingen staan sowieso al garant voor honderden uren aan avontuurlijk dolen door de radioactieve wildernis van een vergane beschaving. Combineer die meesterwerkjes met de games waarmee het ooit begon en die onmiskenbaar de fundamenten van de recentere games dragen en je hebt een collectie die zeker de moeite waard is om op te pikken. Uiteraard hebben we dit allemaal al uitvoerig gespeeld en is er geen enkele kans dat je dit uitgespeeld krijgt voor Fallout 4 zijn opwachting maakt, maar die verpakking in de vorm van een a-bom, die vraagt gewoon om op de gamekast uitgestald te worden.

Rise of the Tomb Raider eind 2016 naar PS4
Exact een jaar na de release op Xbox One zullen gamers met een PlayStation 4 zich kunnen verblijden met Rise of the Tomb Raider. De game zal dan vast wel enkele tweaks bevatten en ongetwijfeld in een Game of the Year-versie komen die alle downloadbare content op het schijfje bundelt. De moeite van het wachten waard? Ongetwijfeld, maar ik ga het in elk geval niet doen. Iemand de laatste gameplaybeelden van Rise of the Tomb Raider onlangs zien passeren op GameParty? Ik wil echt geen jaar langer wachten om daar mee aan de slag te kunnen gaan, jullie wel?

Deze week op GameParty waren er geen reviews te lezen. Tja, dat is de zomer voor je, alle uitgevers zijn in vakantiestemming en er moeten uiteraard nieuwe games uitkomen om van een review te kunnen voorzien. Gelukkig was er de leuke feature van Robin die in de verf zette dat The Witcher 3 echt wel moddervet is en je zelfs als RPG-leek er heel wat fun mee te beleven valt. Er zijn echt geen excuses om deze game niet te spelen. En vergeet ook niet de tweede podcast te checken.

Komende week sluipen we weer een tikje dichter naar de GamesCom toe, wat betekent dat een aantal crewleden van GameParty alvast mogen beginnen denken aan koffers pakken, maar ook dat er vast al wel wat leuke nieuwtjes te rapen zullen vallen in aanloop naar de beurs. Zoals altijd lees je ze uiteraard op je vertrouwde GameParty.net.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.