Up2Date, 31 december 2017: Het beste van het jaar!

Up2Date, 31 december 2017: Het beste van het jaar!

Het is vandaag de laatste dag van het jaar en dus is het nu wel echt even het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Normaal gesproken ben je van ons gewend dat we een Up2Date schrijven over het nieuws van de afgelopen week. Tijdens de feestdagen ligt de industrie echter flink op zijn gat en is er weinig nieuws. Daarom hebben we deze week een speciale Up2Date voor je, met het heetste nieuws van het afgelopen jaar!

Meer details voor Nintendo Switch in januari
Eind 2016 maakten we voor het eerst kennis met de Nintendo Switch, omdat Nintendo zo vriendelijk was een korte video te laten zien. Daarna bleef het even stil, tot aan januari 2017. Nintendo maakte toen onder meer de prijs en de releasedatum bekend voor de Switch. Deze kwam dan ook eerder dan dat velen gedacht hadden: 21 maart 2017 verscheen de console al. Laten we dan ok nog even stilstaan bij de reis die de Switch dit jaar gemaakt heeft. Begin 2017 wisten we nog amper wat over de Switch en was iedereen behoorlijk sceptisch. Op het einde van het jaar heeft de Switch er een hoop fans bij gekregen en is iedereen zeer te spreken over het eerste jaar van het apparaat. Ik kijk in ieder geval erg uit naar het tweede jaar van de Nintendo Switch!

Xbox Game Pass gelanceerd
Diensten als Netflix, Videoland en Amazon Prime zijn inmiddels behoorlijk ingeburgerd, maar voor games moeten deze diensten nog een beetje op gang komen. Sony heeft al een poging gewaagd met PlayStation Now, maar die dienst lijkt niet bepaald aan te slaan tot nu toe. Microsoft deed in 2017 ook een poging met Xbox Game Pass. Waar je bij PlayStation Now de games streamt naar de console, moet je bij Game Pass de game wel echt downloaden. Iedere maand komen er nieuwe games in het aanbod van de Game Pass, waarbij het wel om games gaat die al iets ouder zijn. Ik heb niet het idee dat het een mega-succes is tot nu toe, maar wat niet is kan nog komen. Microsoft blijft in ieder geval trouw elke maand nieuwe games toevoegen aan de service, dus voor diegenen die lid zijn is er een hoop moois. Wat denk jij, gaat 2018 het jaar worden van de games-on-demand service?

https://www.youtube.com/watch?v=OH9MmfwFHXI

Nintendo doet gek met NES Mini, komt wel met een SNES Mini
Na het grote succes van de Nintendo Switch heeft Nintendo het afgelopen jaar (in eerste instantie) wel een rare beslissing gemaakt. Nintendo stopte namelijk met het produceren van de NES Mini. En dat terwijl vele gamers nog altijd geen NES Mini in huis hadden, terwijl ze dat eigenlijk wel graag zouden willen. Genoeg vraag dus, te weinig aanbod. Zeker als je dan de productie stopzet. In 2017 kwam dan wel de aankondiging en de release van de SNES Mini. Hoewel hier nu wel een aantal vragen bij opkwamen: gaat Nintendo dit jaar wel voldoende produceren? De Mini’s zijn nog altijd schaars, maar de SNES is minder schaars dan de NES. En voor wie vorig jaar naast een NES Mini heeft gegrepen: in 2018 gaat Nintendo de NES Mini weer in productie nemen. Dat lijkt me een verstandige keuze!

Nieuws rondom Red Dead Redemption 2
Al in april van 2017 wisten we dat Red Dead Redemption 2 niet meer in 2017 zou gaan verschijnen. Sinds april van dit jaar staat de releasedatum op voorjaar 2018. Niet eerder dan 1 april 2018 in ieder geval. Ik hou mijn hart vast voor het komende jaar. Ik ben – om even heel eerlijk te zijn – al blij als we de game nog überhaupt in 2018 gaan zien. Qua releasedatum is het dus behoorlijk stil gebleven in 2017, al dook de datum 8 juni deze week wel ineens op. Gelukkig kregen we eindelijk een trailer. Niet dat dat het wachten veel beter maakt. Sterker nog, na het het zien van de trailers wil ik nog maar één ding: Red Dead Redemption 2 spelen. Helaas ga ik nog even moeten wachten

Project Scorpio eindelijk Xbox One X genoemd
Naast de Nintendo Switch lanceerde er dit jaar nog een nieuwe console: de Xbox One X! De One X mag dan geen geheel nieuwe console zijn, revolutionair en mooi is het in ieder geval wel. De krachtigste console die op dit moment verkrijgbaar is levert in ieder geval prachtige beelden op. Gelukkig zijn we er dan dit jaar ook eindelijk achter gekomen wat dat mysterieuze Project Scorpio was: het is de One X. Speel even een potje Forza Motosport 7 op de One X op een 4K-televisie en je bent overtuigd.

PUBG en Fortnite zijn de games van het jaar?
Oké, het lijkt me duidelijk dat Player Unknowns Battlegrounds en Fortnite: Battle Royale niet de games van het jaar zullen worden. Maar qua nieuws zijn deze games waarschijnlijk wel de games van het jaar. De battle royale games waren in 2017 ineens ontzettend hot, en dat is ook te zien in de populariteit van de games. Toen PUBG (voorlopig) exclusief naar de Xbox One kwam, ontplofte het internet onderhand. Een blik op mijn vriendenlijst verraad echter dat Fortnite in het gat op de PlayStation 4 is gesprongen: deze free-to-play game is mateloos populair.

Er was natuurlijk nog veel meer op GameParty: waaronder een hoop mooie features. Zo werd er geschreven over de vijf ontwikkelaars die EA niet overleefden. Harmen schreef deze feature na aanleiding van het ten onder gaan van Visceral. Ook zorgden de lootboxes dit jaar voor een hoop discussie. Daan schreef hier ook een prachtige feature over. De mainstream media vergeleek ondertussen FIFA 18 met een fidget spinner, iets waar ik het dan persoonlijk weer niet mee eens was. En nog even over die Xbox One X: Bas vertelde je waarom zo’n upgrade een goed idee is. De SNES Mini is in ieder geval in huis gekomen bij Eefje, en zij legt je nog eens haarfijn uit waarom jij er ook eentje in huis moet halen!

Dat was het voor 2017. Ik wil je een fijne jaarwisseling wensen namens het hele team van GameParty! Doe voorzichtig met de oliebollen en het vuurwerk en we zien elkaar in 2018!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.