Up2Date, 7 juni 2015

Up2Date, 7 juni 2015

Nog even en de E3 gaat van start! De beurs der beurzen gaat ons nieuwe games tonen, misschien wel nieuwe hardware en de nodige aankondigingen voor dingen die we pas over jaren gaan zien. Toch leek het deze week af en toe alsof de E3 al begonnen was. De aankondigingen waren niet verkeerd!

Uncharted in oktober naar je PlayStation 4
Ja, ik ben gemeen. De titel hierboven deed je vast vermoeden dat Uncharted 4 toch niet doorgeschoven werd naar 2016 en gewoon dit jaar nog op je PlayStation 4 te spelen was. Helaas, dat gaat niet het geval zijn. Wel is deze week Uncharted: The Nathan Drake Collection aangekondigd door Sony. Deze collectie brengt Drake’s Fortune / Among Thieves en Drake’s Deception naar de PlayStation 4, uiteraard met zestig frames per seconde en een resolutie van 1080p. Vanaf 7 oktober kun je met de collectie aan de slag. Een mooie opwarmer voordat het echte werk aan gaat breken met deel vier en een goede start voor nieuwe fans.
Infinite Crisis gaat stoppen
Het is nooit leuk wanneer een game tot een einde komt. Nu is bekend geworden dat de servers van de DC Comics MOBA Infinite Crisis vanaf 14 augustus op non-actief worden gezet. Turbine, de ontwikkelaar achter het spel, is per direct gestopt met het spel, maar geeft spelers nog enkele maanden om afscheid te nemen van Batman, Superman en Green Lantern. Het stoppen van de game is onverwacht; de game is pas in maart officieel verschenen op Steam. Turbine wil nog wel even de fans bedanken voor de vele feedback tijdens de beta en het opzetten van een toffe community.

Fallout 4 officieel aangekondigd
Onze Lisa stond deze week even te dansen in haar kamer, schreeuwend van geluk. Want jawel, de game waar ze al jaren op wacht lijkt eindelijk te komen. Bethesda heeft Fallout 4 voor het eerst getoond door middel van een trailer. Het spel is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De trailer is volledig in-game en geeft een voorproefje van wat komen gaat. De echte wereldpremière van de game staat gepland op 14 juni, tijdens de E3. Bethesda zal dit gaan streamen via Twitch en Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4

Black Tusk Studios krijgt een nieuwe naam
Black Tusk Studios, de ontwikkelaar die momenteel bezig is met Gears of War, heeft een nieuwe naam gekregen. Onder ‘The Coalition’ gaat het team verder met de game waar ze mee bezig zijn. De reden achter de naam is het feit dat het team zich hier beter bij voelde. Je werkt als een coalitie samen aan een spel, je hebt dezelfde doelen en doet er alles aan om daar te komen. De studio wil dat je bij de naam meteen aan Gears of War gaat denken, op dezelfde manier als dat Halo in je gedachten schiet bij de naam 343 Industries.

Nieuwe Skylanders in aantocht, met voertuigen
De volgende Skylanders game gaat SuperChargers heten en zal land-, water- en luchtvoertuigen toe gaan voegen aan de serie. De voertuigen kunnen aangepast worden met betere wapens of andere eigenschappen. In totaal zullen er 20 speelgoed voertuigen in de winkels verschijnen waarmee de basisgame aangevuld kan worden. Een andere toevoeging is de nieuwe klasse, de SuperChargers. Door een SuperCharger te koppelen aan zijn eigen voertuig ontstaat er een ‘SuperCharged’ combinatie en worden beide sterker. De meer dan 300 Skylanders poppetjes van de vorige games zullen ook bij deze versie weer gebruikt kunnen worden. Skylanders SuperChargers zal op 25 september verschijnen voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, Playstation 4, Wii U en de iPad. Activision heeft aangegeven dat ze daarnaast ook nog bezig zijn met een ander avontuur voor de Wii en 3DS.
XCOM 2 in ontwikkeling, niet voor consoles
Firaxis werkt op dit moment aan XCOM 2, de opvolger van XCOM: Enemy Unknown. De game is enkel in ontwikkeling voor de pc, Linux en Mac en moet in november van dit jaar verschijnen. Het verhaal van XCOM 2 vindt plaats 20 jaar na zijn voorganger en de aliens hebben het nu voor het zeggen op onze aardbol. Het is aan jou en je team de taak om dit te doorbreken. Verdere details ontbreken nog, maar grote kans dat er op de E3 meer informatie naar buiten zal komen.
LEGO Worlds is Minecraft met LEGO
Warner Bros. Interactive Entertainment, ontwikkelaar TT Games en The LEGO Group hebben LEGO Worlds aangekondigd, een onbegrensde verzameling werelden die geheel van LEGO stenen is gemaakt waarin spelers unieke omgevingen kunnen bouwen en hun eigen ervaring vormgeven. Met LEGO Worlds kunnen spelers LEGO bouwsets digitaal gebruiken en kunnen ze alles bouwen en creëren wat in hun fantasie opkomt. De game is sinds deze week meteen in STEAM Early Access te krijgen, zodat de gaming community feedback kan geven voor continue verbeteringen en de integratie van extra content. Spelers die willen deelnemen aan de Early Access ervaring kunnen de STEAM client downloaden en vervolgens de LEGO Worlds product pagina bezoeken om de game te downloaden. In LEGO Worlds hebben spelers de vrijheid om werelden aan te passen en alles te creëren wat ze maar kunnen bedenken. Dit kan door een steen per keer te gebruiken of door middel van voor-geproduceerde gebouwen om eigen omgevingen aan te passen. Grootschalige landschapsarchitectuur tools zijn beschikbaar om terreinen snel en makkelijk aan te passen. Hele werelden en creaties komen tot leven met characters en wezens die met elkaar en de speler interactie hebben op onverwachte manieren. Van helikopters tot draken en van motoren tot beren; er zijn altijd interessante manieren voor spelers om de uitgestrekte werelden en verborgen schatten te ontdekken. Fans van de LEGO bouwsets worden beloond met een aantal sets die in-game ontgrendeld kunnen worden tijdens de Early Access en in de toekomstige updates van de game. Toekomstige plannen bestaan uit het bieden van een multiplayer en de mogelijkheid om functies te delen, zodat vrienden elkaars werelden kunnen ervaren en kunnen pronken met hun creaties.

Lara heeft het koud in nieuwe trailer Rise of the Tomb Raider
Tijdens de afgelopen Gamescom werd bekend dat het volgende avontuur van Lara Croft (tijdelijk) exclusief naar de Xbox One gaat komen. Microsoft liet dan ook deze week weten dat er nieuwe beelden in aantocht waren van het spel. De trailer toont hoe Lara in een koude omgeving zichzelf staande probeert te houden. Het zonnige eiland uit het eerste deel lijkt ineens heel ver achter ons te liggen…
Boven al dit nieuws hadden we de afgelopen week nog wat extra’s voor je. Zo keek Lisa even naar het feit dat vrouwen steeds meer in games gestopt worden. Maar is dit wel een positieve ontwikkeling? Want waarom moeten vrouwen ineens overal verschijnen? Puur omdat het moet, of is er een andere reden? Kevin hield het wat luchtiger en bekeek of Splatoon, de nieuwe IP van Nintendo, een beetje uit de verf kwam. Hij heeft best wat plezier met het spel gehad, maar is het de knaller waar Nintendo op hoopt?

De E3 komt er snel aan. Vanaf aankomende week zal GameParty je daarom ook gaan bombarderen met verwachtingen en stellingen rondom de komende beurs. Blijf ons daarom in de gaten houden, jouw input is zeer belangrijk. Tot snel, tot Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.