Up2Date, 5 februari 2017: Games zijn afgewerkt!

Up2Date, 5 februari 2017: Games zijn afgewerkt!

Wat gaat de tijd toch snel. Serieus. Het is gewoon al februari. De eerste maand van 2017 zit er gewoon alweer op. Voordat je het weet begint de E3, lopen we weer in Keulen voor de Gamescom en moeten we aan de slag met de lijsten met beste games van 2017. Ja, het gaat snel. Maar, om even een halt te roepen aan de vliegende tijd, kijken we even terug. Terug op de laatste week. Welkom bij een compleet nieuwe Up2Date!

Nieuwe details bekend Star Wars Battlefront 2
Electronic Arts heeft laten weten dat Star Wars Battlefront 2 een singleplayer campagne zal bevatten. Hoewel dit al bekend was, laat de ontwikkelaar en uitgever nu wat meer vrij. Electronic Arts’ CEO Andrew Wilson heeft aangegeven dat Dice goed naar de spelersgroep luistert. Waar eerder bekend was dat Battlefront 2 zich ging focussen rondom de nieuwe trilogie van films (The Force Awakens, The Last Jedi, Episode IX), blijkt nu dat de campagne van de game diverse ‘Star Wars era’s’ aan zal spreken. Hoewel Wilson The Force Awakens en Rogue One noemde, liet hij niet vallen dat deze tijdperken aan worden gedaan. Ook werd niet bevestigd of er specifieke, bekende personages een opwachting gaan maken.
Eerder wist Dice al content van The Force Awakens en Rogue One in de eerste Battlefront te verwerken. Battlefront 2 verschijnt ‘holiday 2017’ en is in ontwikkeling bij DICE, Criterion Games en Motive Studios. Volgens Wilson is de game grootser, worden er meer verschillende locaties aangedaan en moeten er meer ‘Hero Characters’ aanwezig zijn. Battlefront was een gigantische hit voor EA met meer dan 14 miljoen verscheepte exemplaren. Het grootste minpunt was, volgens de fans, het gebrek aan een singleplayer campagne. Persoonlijk geniet ik nog steeds enorm van het eerste deel, dus laat de tweede maar komen. Een tof Star Wars-verhaal, met deze engine? Count me in!

Pas je penis aan in nieuwe Conan-game
Ik schrijf nu meer dan tien jaar over games, maar nooit dacht ik een nieuwtje als deze te moeten schrijven. Toch gebeurde het eerder deze week. In het aankomende Conan Exiles, een open wereld survival game die binnenkort te spelen is via Early Acces, is het uiteraard mogelijk om je personage aan te passen. Echter, waar we normaliter de kleur van de ogen, de afmetingen van een neus en dat soort dingen bepalen, gaat dit spel een beetje verder. Of best wel een eindje verder. In het menu waarin je je personage maakt kun je aangeven hoe veel naakt je in het spel wil zien. De barbaren waren niet de meest geklede personen, dus het is mogelijk om met amper een lapje stof voor je kruis te spelen. Wanneer je daarna kiest voor een vrouwelijk personage is het uiteraard mogelijk om de (naakte) borsten van hun afmetingen te voorzien. Echter is het ook mogelijk om bij een mannelijk personage de afmeting van de penis in te stellen. Stel je eens voor dat je jaren jezelf hebt leren modelleren, eindelijk aan een game mag werken en dan aan digitale penissen mag werken! Lullig baantje!

https://twitter.com/screencuisine/status/826192363487846400?ref_src=twsrc%5Etfw

Geen Skate 4, wel Tony Hawk
Tony Hawk, die knakker van die toffe games van lang geleden en die brakke games van de recentere tijden? Hij is terug! Tenminste, hij gaat terug komen. De Birdman is bezig met een nieuwe game. En hoewel we na THPS 5 alles behalve enthousiast zijn, werd het nieuws leuker toen bekend werd dat Tony z’n game eindelijk bij Activision weg heeft gehaald. Waar ‘ie wel in ontwikkeling is, is niet bekend. Snel doken geruchten op dat EA Hawk in huis had gehaald en dat Skate 4 een Tony-game ging worden. Echter heeft EA bekend dat Skate 4 compleet niet in ontwikkeling is dus we moeten nog even wachten op de onthulling wie dan wel het betere vervolg aan het maken is.

Fucking Morrowind, bitches!
Sorry. Die moest er gewoon even uit. Morrowind was een fantastische game die ik heeeeeeeel veel gespeeld heb op mijn originele Xbox. En nu kunnen we in The Elder Scrolls Online terug naar dit gedeelte! Dit nieuwe avontuur dat de game gaat uitbreiden laat Elder Scrolls-fans terugkeren naar het legendarische eiland Vvardenfell. Naast deze grote zone komt er een nieuwe spelersklasse, meer dan 30 uur aan verhaalcontent, een nieuwe Trial en een nieuwe 4v4v4 PvP mode aan. Niet verkeerd!

De beste niet-Rare Rare game is klaar!
Yooka-Laylee, wat heb ik veel zin om je te spelen. In alles oog je als een Banjo Kazooie, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. De game is klaar. Afgewerkt, zoals onze Eefje dat noemde. Ontwikkelaar Playtonic laat weten dat de koddige platformer in april zal verschijnen voor PS4, Xbox One en PC maar helaas niet langer op Wii U. Maar goed, wie speelt er in april nog op de Wii U? Dan zit iedereen achter z’n Switch.

Marvel is goed bezig
Waar vorige week een heuse Avengers-game werd aangekondigd uit handen van de teams achter Deus Ex en Tomb Raider, kondigde dezelfde Deus Ex ontwikkelaars een Guardians of the Galaxy-game aan. Wat de game moet doen en wat het gaat worden is niet bekend. Het is echter niet de enige Guardians of the Galaxy die in ontwikkeling is. Ook Telltale, die je kent van The Walking Dead, Batman, Game of Thrones en meer is bezig met dit universum. Want sci-fi is eindelijk weer hip! Yes!

Horizon: Zero Dawn doet een Yooka-Laylee
Waar je net al kon lezen dat Yooka-Laylee helemaal klaar is en snel gaat verschijnen, kan het zelfde gezegd worden rondom Horizon: Zero Dawn. De PS4-game, gemaakt in Amsterdam, gooit wereldwijd hoge ogen. En niet onterecht, want wat ziet het er fantastisch uit. We geloven het meteen wanneer veel mensen zich begin maart ziek melden om heel de dag te gamen. Onze zegen heb je.

https://www.youtube.com/watch?v=RRQDqurZJNk

Het was een rustige week. Ook voor ons. Qua artikelen staan we een beetje stil, maar dat is iets waar volgende week behoorlijk wat verschil in gaat komen. Iets met Rogue One en een flipperkast, alsook een killer die zichzelf behoorlijk goed kan kleden. Afgelopen week stonden we echter wel even stil bij Overwatch en gaf Ricky tips rondom het behalen van meer loot boxen dan dat je kunt tellen. Harmen liet zijn liefde blijken voor Forza Horizon 3. De game die hij niet uit zijn Xbox One lijkt te krijgen.

Volgende week gaat het gebeuren. Want volgende week, exact rond deze tijd, kun je een nieuwe Up2Date verwachten. Bij mij staat ‘ie alvast in de agenda.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.