Up2Date, 5 november 2017: Griezelig goede games

Up2Date, 5 november 2017: Griezelig goede games

De kou begint nu dan echt toe te slaan en na lang volhouden heb ik nu toch dan eindelijk mijn winterjas uit de kast moeten trekken. Maar daardoor een goed excuus om lekker binnen te blijven om alle top games te kunnen spelen. Want de eindejaarstoppers vallen als de blaadjes van de bomen en er zijn dus weer genoeg titels om ons mee te vermaken. Daarnaast is er natuurlijk nog genoeg nieuws voorbijgekomen deze week, dus ik hou je niet langer in spanning, hier is de Up2Date.

Persconferentie Sony tijdens Paris Game Week
Sony had al laten weten dat ze dit jaar een heuse persconferentie zouden houden en deze week was het dan ook zover. Tijdens de persconferentie werden veel nieuwe trailers getoond van games waar we met smacht op zitten te wachten die in 2018 zullen gaan verschijnen. Zo waren er trailers van The Last of Us II, Spider-man, Detroit: Become Human en was er ook nieuwe gameplay van God of War te zien. Verder kwamen nieuwe games zoals Concrete Genie aan bod waarin je speelt met een jongen die schilderijen tot leven kan wekken en werd de nieuwe arcade racer van Codemaster getoond, Onrush. Daarnaast werd ook de nieuwe game van Sucker Punch voor het eerst getoond, Ghost of Tsushima. Dit is een open world action/stealth game die zich afspeelt in het oude Japan van de 13e eeuw. Wanneer deze gaat verschijnen is echter nog niet bekend.
Call of Duty WWI I DLC reeds aangekondigd
De game ligt pas net in de winkels, maar de eerste DLC staat al op de planning. The Resistance DLC zal in januari naar PS4 komen en een maandje later naar de Xbox vanwege de exclusieve deal die Sony heeft. Verder kon Activision laten weten dat we nog drie andere map packs kunnen verwachten voor Call of Duty WWII.

Pay to win systeem Star Wars Battlefront II wordt op de schop gegooid
Tijdens de beta van de game kwam er veel kritiek naar boven over het pay to win systeem wat gebruikt werd doormiddel van de lootboxes. DICE heeft deze kritiek ten harte genomen en laten weten dat er een aantal veranderingen zijn doorgevoerd om het spel een stuk eerlijker te laten verlopen. Zo zijn de Epic Star Cards uit de lootboxes verwijderd en kunnen deze alleen maar gecraft worden. Het craften van speciale Star Cards kan pas vanaf bepaalde levels waardoor je verplicht bent om de game ook daadwerkelijk te spelen voordat je dit kunt doen. De meeste wapens zullen ook alleen maar beschikbaar zijn door verschillende doelstellingen te behalen in de game. Dit is in ieder geval al een hele verbetering voor alle critici.
Launch titels voor Xbox One X
De One X zit er bijna aan te komen en er zijn genoeg mensen die met smacht zitten te wachten op hun pre-order. De games voor de console zijn natuurlijk dezelfde games als die voor de gewone Xbox One, maar de games zullen er een stuk mooier uitzien en vloeiender en sneller spelen. Er zullen totaal 162 games geoptimaliseerd worden voor de One X, maar vanaf de launch datum, 7 november, zullen er 70 geoptimaliseerde games zijn voor de krachtigste console ter wereld.

Eerste uitbreiding voor Destiny 2
Curse of Osiris is de eerste uitbreiding voor het populaire Destiny 2 en zal, zoals deze week bekend werd, op 5 december 2017 gaan verschijnen voor PS4, Xbox One en PC. Het verhaal in de uitbreiding gaat verder na het verhaal van de originele game en neemt je mee naar Mercurius waar je de krachtigste Warlock genaamd Osiris moet vinden, om de Vex tegen te kunnen houden. Er zal verder een nieuwe sociale ruimte zijn, strikes, raid content en nog veel meer.
Super Mario Odyssey is record breaker
Dat de nieuwe Mario goed is wisten we al, maar het blijkt nu ook een flink aantal records te breken. De game is namelijk de snelst verkopende Mario game in de Verenigde Staten en de snelst verkopende Switch-game wereldwijd. Ook scoorde er maar één game in de afgelopen 3 jaar zo hoog als Mario op Metacritic en dat was de andere topper voor de Switch, Legend of Zelda: Breath of the Wild. Met al die toppers voor de Switch beginnen mijn handen toch te kriebelen om er één in huis te halen.

Deze week waren er natuurlijk weer een aantal reviews te vinden, namelijk de review van South Park: The Fractured But Whole, waarin Michael vertelt dat de game een waardige opvolger is. Verder konden we in de review van Assassin’s Creed: Origins door Eefje lezen dat de franchise na een jaartje pauze weer helemaal terug is en was ik flink aan het griezelen met The Evil Within 2. Robin keek verder naar het tweede deel van Life is Strange: Before the Storm en vertelde Eefje over alle domme beslissingen die gemaakt worden in horror games.

Zo, dat was weer al het nieuws van deze week op een rijtje. Ik hang mijn jas snel aan de kapstok en kruip weer lekker achter mijn tv, en vergeet volgende week niet weer de nieuwe Up2Date te checken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.