Up2Date, 6 april 2014

Up2Date, 6 april 2014

De week is alweer voorbij! 1 April hebben we overleefd, en hoe… Met te mooi nieuws om waar te zijn. Natuurlijk was er ook ander nieuws deze week; leuk nieuws, maar ook minder leuk nieuws. Dit alles lees je in de nieuwe Up2Date!

“Consument heeft elk jaar behoefte aan nieuwe Assassin’s Creed”
Lionel Raynaud is er zeker van dat gamers het liefste ieder jaar een nieuwe Assassin’s Creed willen zien. Hij wil de games dan ook ieder jaar blijven uitbrengen. Vooral omdat Ubisoft de mogelijkheid heeft om dit ook ieder jaar zo te doen, geeft hij ook aan dat het stom zou zijn hier geen gebruik van te maken. Het nadeel is dat het wel aardig wat druk op de schouders van de makers legt. Dat Assassin’s Creed het goed doet hoeft niet benadrukt te worden, dat mag namelijk wel duidelijk zijn. Dit komt omdat de makers van de series vinden dat de game hoge eisen aan zichzelf stellen:

It needs to keep the series core values and we need to really make sure that we have a good, high level understanding of what it is to be an Assassin. We have to make sure we always deliver a better feel and overall experience every time while still bringing something that they haven’t seen before that’s consistent with being an Assassin in the world we’ve created.

Ridley Scott toch bezig met een ‘Halo-film’
We werden van de ene naar de andere kant gesleurd wanneer het ging over informatie over de mogelijke Halo film. Het leek erop dat hij daadwerkelijk gemaakt zou worden, maar nog geen moment later zou het toch weer niet zo zijn!? Het laatste nieuws is dat hij toch echt het daglicht gaat zien. Er is getekend voor een live-action ‘digital- feature’ rondom Halo. David Zucker zal de film gaan produceren, Ridley Scott en Paul Scheuring zullen het script gaan schrijven. Dat hij gepland staat is dus bij dezen duidelijk, maar het lijkt er ook op dat hij zelfs dit jaar nog verschijnt! Het verhaal start in de 26ste eeuw en zal niet de Master Chief als hoofdpersoon hebben. Het verhaal zal wel een ‘cybernetically-enhanced super-soldier’ volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ca3Y8Ws3plI

Schrijfster Uncharted werkt aan Star Wars-game
Het is al langere tijd duidelijk dat Amy Henning bij Naughty Dog is gestopt. Nu gaat ze zich storten op een nieuwe Star Wars. Dit gaat ze doen als Creative Director bij Visceral Games. Zelf lijkt ze erg enthousiast te zijn met deze nieuwe mogelijkheden.

Very excited to share that I’m joining Visceral Games as Creative Director on a new Star Wars project. I began my career EA almost a quarter century ago (I have the 1991 Rising Star award from Trip Hawkins to prove it – ha!). It might’ve taken me 23 years, but I’m back – and it’s good to be home at EA.

Het zal alleen nog een tijdje duren voordat we hier daadwerkelijk iets van zullen zien, ze is namelijk nog maar net begonnen aan het verhaal.

Cross-play tussen Xbox One en PC verboden
De mogelijkheid om als PC speler tegen Xbox One speler te gamen en vice versa behoort niet tot de mogelijkheden. Microsoft wil hier namelijk niks van weten en ze staan het dan ook niet toe. De rede waarom Microsoft deze functie verbiedt? Ze willen zicht kunnen houden op de servers van Xbox Live.

Ubisoft blijft nog jaren ontwikkelen voor last-gen
Hoewel er genoeg ontwikkelaars zijn welke de PS3 en Xbox 360 links laten liggen nu de PS4 en Xbox One op de markt zijn verschenen, laat Ubisoft weten nog jaren games te blijven maken voor de oudere consoles. Hierbij geven ze ook duidelijk aan dat dit geen invloed zal hebben op de kwaliteit van de next-gen games. Lionel Raynaud, vicepresident bij Ubisoft, laat hierover het volgende weten:

We will have games for PS3 and 360 for this year and probably the years after. We want to be able to provide games to people who are playing on these consoles. Black Flag was the first Assassin’s Creed game of this new generation but it was designed with that in mind, but I wouldn’t say it was a cross-generation game, as it has features that could only be for this generation.

1 April hebben we allemaal overleefd, met of zonder kleurscheuren. Ook GameParty nam jullie allen in de maling, helaas, want het nieuws dat Bas bracht was niet verkeerd! Een nieuwe Resident Evil was te mooi om waar te zijn (Dat was het dus ook….bedankt Bas! ;-)) Daarnaast vertelt Bas ook over andere goede 1 April grappen waar we van konden genieten dit jaar.

Auke kreeg de beste ‘soccer-moves’ te zien tijdens het NK FIFA ’14. Hier kwamen de 24 beste FIFA-spelers van Nederland samen om te strijden voor de ultieme overwinning.

Qua reviews zijn deze week The Witch And The Hundred Knight en Diablo III: Reaper of Souls de revue gepasseerd. Bij deze waarschuw ik je alvast: wie, zoals zovelen, verwacht dat in het jaar 2014 iedere game een knal game is lees dan vooral deze reviews, want helaas is dit niet het geval.

Dat was het weer voor deze week. See you next week voor de volgende Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.