Up2Date, 7 juli 2013

Up2Date, 7 juli 2013

Terwijl dit misschien wel het mooiste weekend van het jaar aan het worden is, deel ik graag even de beste nieuwtjes van de afgelopen week met jullie. Dan hoef je niet zelf al het nieuws door te kijken, maar kun je snel weer naar buiten om van het mooie weer te gaan genieten. In deze Up2Date zijn de drie grote spelers (Microsoft, Nintendo en Sony) goed vertegenwoordigd, hoewel de één wat positiever dan de ander.

Don Mattrick verlaat Microsoft
Misschien wel hét belangrijkste nieuws op gamegebied deze week. Een paar weken geleden liet Don Mattrick nog met trots de Xbox One zien aan de wereld en vertelde daarbij de visie van Microsoft. De storm aan kritiek die volgde en het gebrek aan communicatie vanuit Microsoft hebben het bedrijf niet veel goed gedaan en nu lijkt Don Mattrick de prijs daarvoor te moeten betalen. Hij stapt over naar de functie van CEO bij Zynga. Dit lijkt me niet echt een stap vooruit in zijn carrière dus alles wijst erop dat Microsoft hem met zachte had de deur heeft gewezen. Terecht of niet? In ieder geval moet Microsoft nog vol aan de bak om de consument te overtuigen van de kracht van de Xbox One.

Prestige update voor Real Racing 3
Een gratis mobiele game die een grote update krijgt. Dat is iets dat je niet elke dag hoort, maar wel past bij een titel als Real Racing 3. Toen ik Real Racing 3 reviewde in maart was ik al heel erg te spreken over de vele auto’s, racebanen en modi die de game te bieden heeft. Nu heeft de ontwikkelaar er nog even een schepje bovenop gedaan met een prestige update. Nieuwe auto’s en een Time Trial modus zijn toegevoegd aan de game. Maar belangrijker misschien nog wel: de belonings- en reparatiesystemen zijn op de schop gegaan. Qua beloning zijn er nu meer mogelijkheden om geld te verdienen, waardoor je sneller kan groeien in het spel. Daarnaast hoef je niet meer de aparte onderdelen van je auto te repareren na een aantal races. In plaats daarvan is er nog maar één meter die aangeeft wat de status van je auto is en of je al moet betalen voor een reparatie. Alles bij elkaar een top update die mij overgehaald heeft om de game weer op te pakken.
Nintendo gaat nieuwe Wii U games onthullen
Toen ik zag welke games Nintendo tijdens de E3 had aangekondigd voor de Wii U was ik een beetje teleurgesteld. Natuurlijk is het leuk om te zien dat Mario Kart en Donkey Kong weer van de partij zullen zijn op de console van Nintendo, maar ik had toch gehoopt op iets nieuws. Ik twijfel niet aan de kwaliteit van de achtste Mario Kart, maar ik zit te wachten op nieuwe IP’s die laten zien wat de Wii U aan gameplay te bieden heeft. Bij een Mario Kart of Pikmin voelt het gebruik van de gamepad snel als een ‘extra feature’ en niet als fundament van de gameplay. Nieuwe titels hebben geen last van de geschiedenis van de serie en de verwachtingen van de fans. Dus het feit dat Nintendo binnenkort nieuwe games gaat onthullen vind ik fantastisch! Laat maar komen!

Halo 4 toernooi met 500.000 dollar prijzengeld
Een toernooi rondom een shooter is tegenwoordig niet zo bijzonder meer. Zo was er een paar weken geleden nog het Call Of Duty toernooi voor clans. Halo 4 gaat nu bewijzen ook zeer geschikt te zijn voor eSports door middel van een wereldwijd toernooi met een hoofdprijs van 200.000 dollar! En het mooiste: iedereen kan meedoen met dit toernooi door zich in te schrijven op de website en daarna veel Halo 4 te gaan spelen via Xbox Live. Je bent dus niet verplicht om naar grote toernooien af te reizen in verre landen, maar kunt gewoon vanuit je eigen huis en vanaf je eigen bank een kans wagen op de vele mooie prijzen. Mooi om te zien dat zo’n toernooi voor een groter publiek beschikbaar wordt gemaakt en niet meer alleen voor de professionele (en gesponsorde) gamers.

Playstation Access: de controller
Afgelopen week kwam ook Sony nog met een mooi nieuwtje. Via Playstation Access publiceerden ze namelijk een video waarin de nieuwe controller van de PlayStation 4 nader wordt uitgelegd. Natuurlijk is het één en al positief nieuws (ze gaan echt niet hun eigen controller afkraken), maar het biedt wel een leuke en gedetailleerde kijk op de controller. Zelf vind ik de controller er mooi uitzien en het zal vast weer goed werken. Alleen ben ik nog niet overtuigd van het touchpad (voelt toch gek op een controller), maar wie weet kan Sony me op de Gamescom nog overtuigen.
Naast deze nieuwtjes beginnen we ons ook langzaam op te maken voor de Gamescom in augustus. Zo kwam het nieuws naar buiten dat Microsoft mogelijk een persconferentie gaat organiseren. Misschien dat daar komende week meer bekend over wordt, maar tot zover de Up2Date van deze week. Dit waren naar mijn mening de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week. Natuurlijk was er nog meer nieuws te lezen op de website, maar die kan je beter bewaren voor een moment dat het niet zulk mooi weer is buiten.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.