Up2Date, 11 februari 2018: een flinke geruchtenstroom!

Up2Date, 11 februari 2018: een flinke geruchtenstroom!

Terwijl de zuidelijke helft van ons land (waar GameParty haar roots heeft liggen) hossend en lallend het weekend in is gegaan met carnaval, werken we op de redactie gewoon door. Op dergelijke dagen badend in het bier, zweet van andere mensen en in een tsunami aan slechte muziek kan het zomaar zijn dat je een interessant nieuwtje mist. En daarvoor zijn wij er met deze nieuwe Up2Date met het interessantste nieuws van de afgelopen week!

Yakuza 6 uitgesteld; leed wordt verzacht met demo
Het is voor een ontwikkelaar nooit leuk om slecht nieuws te moeten brengen over een project waar je met veel enthousiasme aan werkt. Maar ja, slecht nieuws ombuigen tot goed nieuws is iets wat nou eenmaal niet zo vaak mogelijk is. Dus wat is het beste dat je kan doen op een moment dat je nieuws naar buiten moet brengen dat wat minder leuk is? Juist: ervoor zorgen dat je tegelijkertijd wat positiefs te melden hebt. Precies dat gaat op voor het nieuws dat SEGA afgelopen week bekendmaakte. Het slechte nieuws is dat Yakuza 6 een maandje later verschijnt, namelijk op 17 april. Het goed nieuws is dat er vanaf 27 februari een demo van de game in de PlayStation Store te downloaden is om het wachten wat draaglijker te maken. Acceptabele compromis, toch?
Wordt de nieuwe Call of Duty het volgende deel in de Black Ops-reeks?
De naam Marcus Sellars zegt je mogelijk niet al te veel, maar dat maakt niet uit. Het gaat erom dat de man een bron binnen de gamesindustrie is die eerder dingen heeft gelekt die achteraf waar bleken te zijn. Recente voorbeelden zijn de komst van Dark Souls en Nintendo Labo naar de Nintendo Switch. De man weet nu het volgende te melden: na het WW2-spektakel van afgelopen jaar, zal Call of Duty dit jaar weer ‘gewoon’ in de toekomst spelen. In het najaar zou namelijk Call of Duty Black Ops 4 gaan verschijnen, aldus Sellars. Veel informatie over de game an sich heeft hij verder niet, wel weet hij te melden dat het spel ook naar de Nintendo Switch zal komen en gebruik zal maken van HD Rumble en motion controls. Of hij gelijk heeft? Rond de E3 weten we vast en zeker meer.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy mogelijk onderweg naar PC en Nintendo Switch
Eerder gingen er al geruchten dat de Crash Bandicoot N.Sane Trilogy na de PS4-release ook een release op Xbox One gaat krijgen. We hebben daar nog niet eens ontkenning of bevestiging van gehad en het volgende gerucht duikt alweer op: ook een PC- en Switch-versie zouden in de maak zijn. Het zou allemaal onderdeel zijn van een plan van uitgever Activision om de voormalige PlayStation-mascotte weer bekend en geliefd onder het grote publiek te maken. Het bedrijf zou de komende jaren namelijk gloednieuwe Crash-titels in de markt willen gaan zetten. Wat ons betreft geen slecht idee mits dezelfde kwaliteit als eerdere games hadden behaald kan worden, maar first things first: wachten op een bevestiging (of ontkenning) van de multiplatform-gang van de Trilogy.

The Surge krijgt sequel; verschijnt in 2019
Met de komst van de Souls-games is een heel nieuw genre geboren dat de laatste tijd flink aan populariteit lijkt te winnen. The Surge was (en is trouwens) een RPG die ook gebouwd is rondom die onvergeeflijke Souls-gameplay. Een toffe titel, en een vervolg was dan ook een kwestie van tijd. Er gaat nog wel even overheen voor we met de game, die op een nieuwe engine draait, aan de slat kunnen; we moeten nog wachten tot 2019. Dan verschijnt The Surge 3 op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Helaas zijn dat dan ook de enige details die hebben, hopelijk wordt er snel meer bekend over de gameplay!
‘Ridge Racer 8 en Metroid Prime 4 in ontwikkeling bij Bandai Namco’
Naast dat LinkedIn een prima manier kan zijn om een nieuwe baan te scoren, is het ook een prima netwerk om nieuwswaardige feitjes in op te snorren. Afgelopen week is er bijvoorbeeld een CV van een medewerker van Bandai Namco gevonden, waarin staat dat de betreffende persoon werkt aan Ridge Racer 8. Als het waar is, dan is het sowieso al goed nieuws dat er weer eens een nieuwe Ridge Racer-titel aan zit te komen, maar opvallender is het platform waarvoor de game in ontwikkeling zou zijn: de Nintendo Switch. Geen enkele andere console.

Daarnaast zou er nog een titel voor de Switch bij Bandai Namco in ontwikkeling zijn. Nintendo zou de ontwikkeling van de nieuwste telg in de Metroid (Prime)-franchise uit handen hebben gegeven en daarvoor een veilig onderdak gevonden hebben bij Bandai Namco. Wilde speculaties of waarheid? Hopen dat we snel weer een grootschalige Nintendo Direct krijgen om het een en ander op te helderen…

Nieuwe Pokémon van generatie 3 toegevoegd aan Pokémon Go
Niantic blijft lekker bezig met haar mobiele Pokémon-game. Geregeld verschijnen er updates en vooral op het gebied van toevoegen van nieuwe Pokémon is men de laatste tijd flink op dreef. Ook tijdelijke acties worden niet geschuwd, want tot en met 14 februari is een beperkt aantal nieuwe Pokémon te vangen. Daarna is de pret weer over. Mocht je ze dus allemaal willen vangen: snel naar buiten want je hebt nog maar even!

Afgelopen week hadden we op GameParty een hagelnieuwe review voor je, namelijk van de Resistance-DLC voor Call of Duty: WW2! Onze Eefje was er zeker niet ontevreden mee. Daarnaast liet ze zich uit over het nieuws dat Red Dead Redemption 2 is uitgesteld en gaf ze tips om de extra wachttijd door te komen. Daarnaast raakte Daan helemaal in de ban van de Superbowl en vertelde hij waarom hij nog steeds Madden NFL 18 speelt.

Dat was hem weer voor deze week, je bent weer helemaal op de hoogte van het laatste gamenieuws! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.