Up2Date, 4 december 2016: The Last of Us 2 is echt!

Up2Date, 4 december 2016: The Last of Us 2 is echt!

Sony die met een eigen evenement komt, de game awards, ja, dit was me het weekje wel. Het was ook de week waarin wij bij GameParty de auto’s moesten krabben, het verdomd koud was buiten en ik de nobele taak kreeg om toch even onder die warme deken uit te komen om deze tekst te schrijven. En er is best wel wat gebeurd. Hoewel ik het complete PlayStation event ga negeren (op mijn afsluiter na), doe ik je meteen de belofte dat we daar uitgebreid op terug gaan komen morgen!

Overwatch de beste game van het jaar
De game awards. Zie het als de oscars voor games. Elk jaar komt een jury samen, brengt nominaties uit en laat daaruit de beste game winnen. Overwatch werd verkozen tot de beste titel van het jaar. Blizzard’s eerste stap in de wereld van de shooters is dus goed bevallen. En hoewel we de game nog steeds spelen, moeten ook wij erkennen dat de concurrentie best fors was. In dezelfde categorie zaten namen als Battlefield 1, Doom, Uncharted 4 en Titanfall 2. Niet de minste. In de meeste categorieën kunnen we wel begrijpen waarom een bepaalde game gewonnen heeft. (Bekijk de lijst vooral eens). Maar Pokémon Go een family game noemen? Ik kan het nog niet begrijpen. Helemaal niet als je naar andere games in de categorie kijkt. Dragon Quest Builders, Lego Star Wars: The Force Awakens, Ratchet & Clank en Skylanders: Imaginators. Games die je met z’n allen kunt spelen, waarbij je niet in je eentje naar je telefoon kijkt. Het zal wel aan mij liggen.

The Walking Dead: A New Frontier toont zich
The Walking Dead. Twee seizoenen, enkele losse verhalen. Samen een extreme ervaring. Op 20 december gaat het door met een derde seizoen. Wederom zien we een oudere Clementine, nieuwe personages en weet de ontwikkelaar binnen luttele minuten een sterke fundering neer te zetten. Een trailer vol emotie. Ik kan niet wachten. 20 december gaat Telltale los.
PlayStation Plus-games voor december bekendgemaakt
Gratis games! Elke maand weer! Waar Microsoft eerder al liet weten dat mensen met een Xbox best wel toffe games gaan krijgen in december, valt het in kamp Sony een beetje tegen. Wat je gaat krijgen? Lees even met me mee. Stories: The Path of Destinies (PS4), Invisible, Inc. (PS4), Hyper Void (PS4, PS3, PS Vita), Tiny Troopers Join Ops (PS4, PS3, PS Vita), Color Guardians (PS4, PS Vita) en VVVVVV (PS Vita). Zit er iets voor je bij?

Star Wars Battlefront Rogue One: Scarif trailer
Persoonlijk het hoogtepunt van de week. Want Battlefront is nog steeds mijn meest gespeelde game van het jaar. Met Rogue One, de volgende Star Wars film die op 14 december in première gaat, is het logisch dat Battlefront hier op in haakt met haar laatste DLC. In de DLC vecht je op vier nieuwe maps, waaronder de stranden van Scarif. Tijdens de nieuwe gevechten krijg je de beschikking over twee nieuwe helden. Aan de kant van de rebellen ga je spelen met Jynn Erso, het personage dat in de film gespeeld wordt door Felicity Jones. The Imperials worden op hun beurt aangevuld door Director Orson Krennic (een rol van Ben Mendelsohn). Ook brengt de DLC een nieuwe mode met zich mee die land en luchtgevechten met elkaar gaat combineren. Vanaf 6 december kunnen spelers met een Season Pass met de content aan de slag. De DLC verschijnt twee weken later ook voor mensen die de Season Pass niet hebben. De trailer toont actie, exotische locaties en de reden waarom ik de komende maanden niet buiten kom.
Bereid je voor op een winters Forza Horizon 3 avontuur met Blizzard Mountain
Maak de winterbanden klaar en pak je beste windjas omdat Blizzard Mountain lonkt! De Blizzard Mountain Expansion voor Forza Horizon 3 komt 13 december uit en bevat Forza’s eerste – sneeuw, ijs, extreme hoogtes en sneeuwstormen om spelers uit te dagen in hun zoektocht om King of the Mountain te worden. Deze gloednieuwe campagne daagt spelers uit om te strijden in een reeks van spannende gebeurtenissen met het uiteindelijke doel om King of the Mountain te worden. Met meer dan 50 nieuwe events en challenges om aan deel te nemen, test de uitbreiding de vaardigheden van de chauffeurs onder extreme weersomstandigheden en gloednieuw race types, waaronder Hill Climb, Descent en Blizzard race-events. Daarnaast zullen spelers in staat zijn om deel te nemen aan nieuwe Bucket List Blueprint en Rivals events, evenals 28 nieuwe Xbox Live Achievements te verdienen ter waarde van 500 Gamerscore punten. Daarnaast zal het veel mensen laten zien dat het ook in Australië kan sneeuwen. Wist je dat niet? Weer wat geleerd!

No Man’s Sky krijgt uitbreidingen, wil spelers terug proberen te halen
No Man’s Sky viel op zijn zachts gezegd toch een beetje tegen. Ik denk dat we daar wel eerlijk over mogen zijn. Een gigantische hype, een game die geen beloftes waar kon maken. Ontwikkelaar Hello Games probeert de schade in te perken met gratis updates. De eerste is inmiddels te downloaden en brengt een hoop met zich mee. Gewoon even de trailer kijken. Zijn ze ook weer blij bij Hello Games.
Universal Parks & Resorts en Nintendo slaan handen ineen
Stel je voor dat je een levensecht Nintendo-avontuur binnenwandelt. Reusachtige Piranha-planten komen tot leven. Overal om je heen de bekende blokken en power- ups. En Mario en al zijn vrienden zijn aanwezig om je een gloednieuwe wereld binnen te loodsen. Je treedt binnen in een compleet rijk vol met Nintendo’s beroemde sfeer, gameplay, helden en schurken. En dit komt naar drie Universal-themaparken in Japan en de Verenigde Staten. Nintendo-themagebieden komen naar Universal Studios Japan, Universal Orlando Resort en Universal Studios Hollywood. De gebieden zijn groot, meeslepend en interactief. De rijk gethematiseerde, authentieke omgevingen zijn gevuld met diverse attracties, winkels en restaurants. Gasten krijgen het gevoel alsof ze een rol spelen in hun favoriete games – maar dit keer in de werkelijke wereld. De planning en het creatieve werk voor deze gebieden is al een eind op weg, ze worden de komende jaren los van elkaar geopend. Ik ga een GameParty team-uitje zien te regelen bij de grote baas. Onder het motto ‘teambuilding’.

Telltale en Guardians of the Galaxy zijn een ‘awesome mix
Game of Thrones. The Wolf Among Us. Batman. The Walking Dead. Minecraft. Borderlands. Het is duidelijk, de mensen van Telltale hadden nog ruimte genoeg voor nog een grote franchise. En daarom slaat de studio de handen ineen met Marvel om een episodische game rondom Guardians of the Galaxy te brengen. In 2017 komt de game naar ons toe. Laten we hopen dat het verhaal wederom Telltale kwaliteiten gaat tonen, maar dat dit keer de techniek de nodige upgrade gaat krijgen. I am Groot!
Battlefield 1 2 nog niet in de planning
Jongens. Maak je niet druk. Battlefield 1 is net pas uit en toch schreeuwt iedereen al om een vervolg. Het gaat gewoon even niet gebeuren. Laat de mannen en vrouwen bij Dice even van een vakantie genieten. Blake Jorgensen, EA’s chief financial officer, heeft laten weten dat er helemaal nog geen nieuwe Battlefield gepland is bij Electronic Arts. En ergens is het logisch; het komende jaar heeft Dice het waarschijnlijk druk genoeg met de DLC voor Battlefield 1. Daarnaast moet in 2017 ook Star Wars Battlefront 2 verschijnen. Battlefield komt daarna wel weer aan de beurt, gokken we zo.

Duke Nukem doet z’n ding in Bulletstorm
Ken je Bulletstorm nog? Het is een, in mijn ogen, zeer matige game die af en toe wel leuk was om te spelen. Waarom deze dan een remake moet krijgen, ik vraag het me enorm af. Maar het gaat toch echt gebeuren. Naast volledig herwerkte graphics met een verbeterde framerate en 4K-support voor PlayStation Pro en PC krijgen fans ook alle uitgebrachte DLC , vijf nieuwe maps voor Echo-mode en een nieuwe mode genaamd Overkill die je meteen aan het begin alle wapens en skillshots geeft om los mee te gaan. Trekker is echter dat de game nu ook met Duke Nukem te spelen zal zijn. Inclusief nieuwe dialogen, ingesproken door de originele stemacteur achter de Duke.

https://www.youtube.com/watch?v=TDtv9fImfNw

The Last of Us: Part 2 officieel aangekondigd
Ja, ik weet het. Ik beloofde het. Ik moet deze titel toch echt even noemen. Want hoewel we het morgen uitgebreid over alle informatie en games van Sony gaan hebben, moet een Last of Us genoemd worden. Hoe dan ook. Het eerste deel liet mensen huilen, lachen, gillen en beven. Het tweede deel zal dit ongetwijfeld weer gaan doen. Deze trailer moet je gewoon even zien. -slik-
Zaten we bij GameParty deze week stil? Misschien een beetje (ook wij hadden het veel te koud!), maar toch hebben we je wat leuke content gebracht. Zo scheen Eefje nog eens haar licht (geheel terecht!) op Valiant Hearts, die andere game die tijdens de Eerste Wereldoorlog speelt, maar totaal geen Battlefield 1 is. Robin ging op zijn beurt los met Black Friday. De frustraties vlogen hem om de oren. Gelukkig kon Watch Dogs 2 wel een glimlach op zijn gezicht toveren. Waarom? Dat lees je in de Watch Dogs 2 review!

Voor meer over Sony moet je toch echt over 24 uur even terug komen op GameParty. Voor de laatste 7 dagen ben je echter weer helemaal Up2Date. Geen probleem, graag gedaan. Ik stuur de factuur nog wel.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.