Up2Date, 7 oktober 2018: weer dichter bij Red Dead 2!

Up2Date, 7 oktober 2018: weer dichter bij Red Dead 2!

De blaadjes vallen langzamerhand van de bomen, het najaar is nu echt begonnen. Zeker in de gamingwereld, want het was deze week de week waarin toppers als Super Mario Party, Forza Horizon 4 en Assassins Creed: Odyssey verschenen. Hiermee is toch echt het startschot gegeven voor een najaar vol met toffe games. Een kleine reminder bijvoorbeeld: Red Dead Redemption 2 komt over 3 weken al uit! Dat komt nu ineens toch wel heel erg dichtbij. Misschien ben je deze week dus druk bezig geweest om toffe nieuwe games te spelen en heb je daarom het laatste nieuws gemist. Ik zet het heetste nieuws van de afgelopen week voor jou op een rijtje.

DiRT Rally 2.0 aangekondigd
Het nieuws is eigenlijk nog van vorige week, maar mijn collega Eefje heeft er geen aandacht aan besteedt in haar Up2Date. En dat is heel erg jammer, want ik vind dit best wel groot nieuws. Codemasters zijn tegenwoordig wel echt de koningen van de racegames. Oké, ze hebben zware concurrentie van Turn 10 en Playground Games met hun Forza-serie, dat moet ik eerlijk toegeven. Maar de Formule 1 en de DiRT-games van Codemasters zijn altijd echt heel erg goed. Vorig jaar wisten ze te overtuigen met DiRT 4, dit jaar gaf ik zelf F1 2018 een 8.7.

Nu is DiRT Rally niet voor de poes. Codemasters heeft een tweedeling in haar DiRT-serie gemaakt. De gewone DiRT games zijn wat toegankelijker en richten zich op spektakel. Naast klassiek rallyracen kun je ook rallycrossen en racen met onder meer trucks en buggies, terwijl er in de stadions allemaal vuurwerk omhoog gaat. DiRT Rally is wat dat betreft heel anders: voor spektakel is er geen plek. Je hebt maar één doel: zo snel mogelijk van punt A naar punt B komen. Hoewel de taak makkelijk is, is de game behoorlijk pittig. Je zult alles op alles moeten zetten om de auto goed onder controle te houden, want anders dan eindigt je avontuur sowieso in een greppel of tegen een boom. Dat is wellicht even wennen, maar als je eenmaal een snelle tijd hebt neergezet dan voelt het zo ontzettend goed. Begin volgend jaar kunnen rallypuristen weer aan de slag met DiRT Rally. Ik ben erg benieuwd!
Overwatch krijgt LEGO en Halloween evenement
Speciale evenementen rondom feestdagen in games, ik moet eerlijk zeggen dat ik er behoorlijk gevoelig voor ben. Dat de wereld van jouw favoriete game ineens helemaal in de sfeer van een bepaalde feestdag is gedompeld, ik vind het altijd erg tof. Overwatch doet gelukkig ook mee aan deze trend en heeft al twee jaar lang een Halloween-evenement gehad. Ook dit jaar zal het Halloween-evenement in Overwatch weer terugkeren, en zullen we ongewijfeld weer een hoop nieuwe toffe skins kunnen verzamelen. Dit jaar zal het evenement starten op 9 oktober.

Maar er was deze week nog meer nieuws omtrent Overwatch. Zeer tof nieuws bovendien als je het mij vraagt. Je kunt binnenkort namelijk het kind in jou weer helemaal loslaten met nieuwe Overwatch LEGO-sets. We zagen deze week een korte trailer waarin Tracer een eigen LEGO-figuurtje kreeg. Ongetwijfeld zal LEGO in samenwerking met Blizzard met een aantal toffe sets op de markt komen. Helaas betekent dit nog niet dat er een LEGO Overwatch game aan zit te komen, maar wie weet is dat wat voor in de toekomst.
Nieuwe beelden voor Red Dead Redemption 2
Ik noemde de game al heel even in het begin: Red Dead Redemption 2. Met afstand natuurlijk de meest geanticipeerde game van dit jaar. Rockstar wist ons een aantal weken geleden al lekker te maken met de eerste gameplaybeelden van de game, deze week kwam er een vervolg op deze trailer en kregen we nog meer van de game te zien. Het ziet er allemaal zo ontzettend mooi uit, het lijkt er op dat we ontzettend veel kunnen gaan doen en als Rockstar maar enigszins haar gebruikelijke niveau kan halen, dan kan het niet anders dat Red Dead Redemption 2 heel erg hoog in iedereens lijstje voor de game van het jaar komt te staan. Wordt ongetwijfeld vervolgd met een review van de game.
Mijn collega Bas van Dun schreef het in zijn review van Forza Horizon 4: Beste. Racegame. Ooit. Drie woorden waar ik mij alleen maar bij kan aansluiten. Want wat is Forza Horizon 4 fantastisch. Wat ziet de game er geweldig uit. En wat zijn er een hoop dingen te doen in de game. Mocht je nog niet overtuigd zijn: ga dan vooral de review van Bas lezen. Bas was sowieso lekker bezig deze week. Hij was ook nog bezig met Asssasin’s Creed Origins. Die game speelt hij nog steeds, om zo zich voor te breiden op de Odyssey die gaat komen. Daan schreef een feature over cross-play: Sony lijkt nu dan ook eindelijk om te zijn. Kunnen we binnenkort met alle games met elkaar spelen?

Dat was het weer voor deze week. Ik hoop je volgende week weer terug te zien op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.