Hoe goed was de Nintendo Spotlight? #E32017

Hoe goed was de Nintendo Spotlight? #E32017

Nintendo heeft de eer om – als je het mij even eerlijk vraagt- een redelijk teleurstellende E3 af te sluiten. EA, Bethesda en Sony wisten niet bepaald te overtuigen en ook Microsoft heeft wel eens een betere E3 gehad. Ubisoft is tot nu toe de winnaar van de E3. Maar Nintendo moest dus nog komen. Spoiler alert: Nintendo deed een hele goede poging om deze E3 te winnen. Maar hoe precies? Dat lees je in dit verslag!

Nintendo begon deze ‘presentatie’ met een trailer die nog maar eens de kracht van de Switch liet zien: je kunt hem overal mee naar toe nemen! Oké, het niet is niet heel realistisch dat je een Switch meeneemt naar de autogarage of de sportschool, maar het idee is duidelijk! Nintendo liet nog eens zien dat ARMS en Splatoon 2 er aan zitten te komen… maar daar was ook ineens Rocket League in dat rijtje! De game werd casual getoond tussen ARMS en Splatoon 2 in en kreeg later tijdens de presentatie nog meer aandacht. De game komt rond de feestdagen naar de Switch en krijgt speciale content (Battle-Cars en cosmetische items) exclusief voor de Switch. Tevens zullen alle modi van de andere versies in de game zitten en is het mogelijk om tegen spelers op anders platformen te spelen. Gooi er nog lokale multiplayer bij en je hebt toch wel een behoorlijk prettige verrassing.

Het mag geen verrassing heten dat Xenoblade Chronicles 2 er aan zit te komen.Toch is het goed om te zien dat de game grafisch gezien prima oogt. Bovendien, na Rocket League is dit al meteen aan het begin de tweede titel die een derde partij voor de Nintendo Switch brengt. Je moet er van houden, maar voor diegene die er van houdt gaat het rond de feestdagen helemaal los. Spektakel gegarandeerd.

Rocket League was natuurlijk een leuke verrassing, maar meer verrassingen is natuurlijk altijd meer beter! En verrassingen, die kwamen er. Zo was er gameplay van een nieuwe Kirby-game. Het lijkt er op dat we deze game gezellig samen met vrienden gaan spelen. Helaas moeten we even wachten. De game verschijnt pas in 2018. Ook was er een nieuwe Yoshi-game, die ook pas in 2018 gaat verschijnen. De game lijkt qua gameplay een beetje op Yoshi’s Wooly World. Alleen is in deze game de wol even ingeruild, Yoshi leeft nu in een wereld van papier en karton. Nog even wachten, we gaan het volgende jaar ongetwijfeld meer zien.

Yoshi en Kirby zijn natuurlijk bekende Nintendo-namen, maar er was nog veel meer! Zo was er een filmpje over Pokémon. De Nintendo Direct bracht ons al Pokkén Tournament DX en die game werd dan ook even kort getoond. The Pokémon Company had nog even een kleine mededeling. Game Freak is namelijk hard aan het werk om een traditionele Pokémon RPG te maken voor de Swtich. Fans vragen al jaren om een traditionele RPG op een console en eindelijk gaat deze er komen. De game blijft nog minstens een jaar weg, en gezien het feit dat 2018 niet expliciet werd genoemd zou het zo maar eens kunnen zijn dat de game doorschuift naar 2019.

Kirby, Yoshi en Pokémon. Maar u wilt nog meer? Geen probleem bij Nintendo. Want nadat het Pokémon-bommetje werd gedropt, kwam daar een enorme bom. Metroid Prime 4 is ontwikkeling! Opnieuw geen releasedatum (zelfs geen 2018), maar die game is ontwikkeling. Wat wil je nog meer? Nintendo gaat in ieder geval helemaal los tijdens deze presentatie. Collega Bas verwoorde het misschien nog wel het mooiste: ‘Dit is het Nintendo waar we al jaren op zitten te wachten’.

Dat was nog niet het einde! Zo kregen we wat meer te zien van de DLC voor Breath of the Wild. De eerste DLC komt volgende maand al, de tweede DLC komt het einde van het jaar. En ach, als je dan toch bezig bent, gooi er dan meteen een paar toffe amiibo’s bij. Kan Nintendo het schelen. Techmo Koei deed overigens ook een duit in het zakje met Fire Emblem Warriors. Opnieuw een game in de categorie ‘je moet er van houden’, maar wel een toffe voor de fans van de ‘Warriors’-serie. En Fire Emblem-fans kunnen dit misschien ook wel waarderen.

Mario sloot deze persconferentie af. We kregen nog een korte blik op de Rabbids + Mario-game, maar die werd eerder al (en behoorlijk overtuigend ook trouwens) getoond tijdens de persconferentie van Ubisoft. Natuurlijk sloot Nintendo af met Super Mario Odyssey. De game komt 27 oktober al en belooft een waar spektakel te worden. Vooral de pet van Mario belooft een grote rol te krijgen. Met deze pet kun je bijvoorbeeld ook vijanden overnemen en in je voordeel gebruiken. We kregen voornamelijk in de Nintendo Treehouse – nadat de presentatie was afgelopen – een hoop gameplay te zien en dat zag er toch ook wel weer heel erg tof uit. Met Odyssey heeft Nintendo goud in handen, dat weet ik zeker.

Een erg positief stukje tekst dit, maar ik ben ook van mening dat Nintendo het ontzettend goed heeft gedaan. De line-up voor 2017 zit ramvol met voor ieder wat wils. Maar Nintendo laat al zien dat ze ook voor 2018 goed bezig zijn. En dat vind ik misschien nog wel het belangrijkste. Nintendo heeft mijn vertrouwen in ieder geval helemaal terug. Dit is pas de start voor die prachtige Switch. Er gaat nog zo veel moois van Nintendo komen. Zo ben ik er van overtuigd dat we later nog een Animal Crossing of Smash Bros. te zien krijgen. Misschien krijgen we nog wel een nieuwe Star Fox, of een nieuwe Donkey Kong County in de toekomst. Nintendo komt wat mij betreft sterker uit deze E3 dan dat ze er in gingen. En dat zegt wat, gezien het succes en het momentum dat ze tot nu toe hadden vanaf de lancering van de Switch.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.