Vijf mobiele games voor tijdens het reizen

Vijf mobiele games voor tijdens het reizen

Als student reis ik veel en vaak komt het voor dat mijn bus weer vertraging heeft of ik de trein net gemist heb. Tegenwoordig hebben we allemaal onze smartphones op zak en natuurlijk hebben we onze PC of consoles voor de levensechte graphics, maar heb je ook net zoals ik die ene game op je smartphone waar je geen genoeg van kunt krijgen? Nee? Hier zijn 5 mobiele games voor die avonden op het perron of die moedeloze uren in de trein.

Marvel Future Fight
Disney besloot in september plotseling een ander Marvel spel, Marvel Avengers Alliance, te beëindigen. Zowel een Facebook versie als de app waren vanaf 30 september niet meer te spelen. Ik en vele duizenden andere Marvel fanatics besloten over te stappen naar een alternatief: Future Fight.

In Future fight rekruteer je Marvel helden om zowel in PVE als PVP het tegen andere helden uit alternatieve universums op te nemen. Future Fight heeft naast prachtige effecten en 360 karakter modellen ook een interessante verhaallijn met bekende personages uit het Marvel universum. Je doet quests, verzamelt je favoriete helden of neem het op tegen andere spelers in de online PVP. Deze game heeft me meerdere malen gered uit totale verveling op het station.
Pokémon Go
Pokémon Go was een grote hype in de zomervakantie, maar deze hype duurde slechts enkele weken. Ik daarentegen ben nooit gestopt met spelen als fanatieke Pokémon-fan. De game is niet perfect, maar vrijwel iedere maand komen er nieuwe features bij die bijdragen aan het vullen van de Pokédex. Naast de extra features zijn er ook regelmatig events waar je verschillende Pokémon vaker kunt vangen. Of nu, met de feestdagen, kun je een Pikachu vangen met een kerstmuts op zijn hoofd.

Deze koude winterdagen zijn niet ideaal voor het lopen van grote afstanden, maar gelukkig is het mogelijk om in de bus ook Pokémon te vangen en op sommige punten wat kilometers en Pokéstops te sprokkelen. Met de nieuwe Pokémon generatie in het vooruitzicht en de nieuw uitgegeven baby Pokémon is Pokémon Go een leuke game om op te starten tijdens de busrit naar huis.
Oz Kindgdom
Tijdens de Apple Keynote van september kregen we al een voorproefje van Oz Kindom, maar nu is de game toch echt uit. Oz kingdom is een turn-based game waar je als de nieuwe held Ophelia of als de oude bekende helden van Oz zoals de vogelverschrikker, de tinnen man of de leeuw Oz moet redden. Het is aan jou en je trouwe kameraden om Oz te verlossen van de kwaadaardige wezens, heksen en vliegende aapjes. Zoals in de Keynote werd vermeld is Oz geoptimaliseerd voor de iPhone 7 en heeft speciale effecten en haptische feedback op dit toestel. Oz is ook zonder de haptische feedback of effecten een prachtige game met een hoop levels om te voltooien. Als je de levels bovendien zat bent, kun je zelfs beginnen aan de PVP voor speciale beloningen. Oz is een game waar je lekker voor kunt gaan zitten in de verwarmde ruimtes op het station terwijl je je Starbucks drinkt tegen de winterkou.
Super Mario Run
Nintendo is flink op dreef na hun bijdrage aan de succesvolle launch van Pokémon Go en komt nu met hun antwoord op de groeiende mobiele markt: Super Mario Run. In Super Mario Run moet je zoveel mogelijk muntjes verzamelen terwijl Mario vanzelf naar de finishlijn loopt. Naast het uitspelen van de levels met het verzamelen van verschillende speciale muntjes kun je ook online strijden om de populatie van je Toad dorpje te vergroten, huisjes neer te zetten in het dorpje en andere Mario karakters aan je collectie toe te voegen.

Super Mario Run is jeugdsentiment en zeker materiaal voor in de trein naar huis. Super Mario Run is momenteel alleen beschikbaar op iOS, maar komt ook op Android uit.
Goat Simulator
Deze game is al wat ouder, maar dat bederft het nutteloze plezier van deze game niet. Goat simulator is al een tijdje uit voor iOS & Android vanuit de PC release, maar is nu gratis te downloaden als app van de week. Goat simulator is precies wat de naam zegt, je speelt een geit. In Goat simulator is het doel de achievements halen, maar vooral nutteloos rondrennen als een geit. Wie wil er nu niet een demonisch ritueel uitvoeren als geit of willekeurige mensen de lucht in schoppen?

Als je op zoek bent naar wat breinloos vermaak terwijl je op de bus staat te wachten is Goat Simulator een goede suggestie voor jou.
Of je nu veel reist of het slachtoffer bent van vertraging, met deze apps zul je je in ieder geval niet meer vervelen tijdens deze akelig lang durende minuten.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.