Voorverkoop Call of Duty: Advanced Warfare valt tegen

Voorverkoop Call of Duty: Advanced Warfare valt tegen

Elke Call of Duty die de laatste jaren verscheen kon een flinke verkoop verwachten. Over de hele wereld vlogen de games over de toonbank. Ook qua pre-orders wist het spel keer op keer veel exemplaren weg te zetten. Nu, met de komst van Advanced Warfare, lijkt de serie echter een domper te krijgen qua pre-orders. Volgens analisten van Cowen and Company is het spel veertig procent minder besteld als dat het geval was bij Ghosts. De game zakt zelfs zeventig procent qua pre-orders vergeleken met Black Ops 2. Een woordvoerder van de firma:

We continue to believe CoD will be down meaningfully vs. last year. With the franchise facing two consecutive significant year on year declines in sales, we think it is prudent to assume it has peaked.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.