Wargaming komt met World of Tanks VR en opent samen met VRTech een kantoor in Amsterdam

Wargaming komt met World of Tanks VR en opent samen met VRTech een kantoor in Amsterdam

Wargaming en VRTech kondigen Neurogaming aan, een samenwerking tussen beiden als een wereldwijde VR gaming provider met eigen technologie en content uitbreiding. De eerste game waaraan gewerkt zal worden is World of Tanks VR. Slava Makarov, World of Tanks creator and strategic advisor of Neurogaming:

With location-based VR, we make the experience more affordable and accessible. Moreover, unlike any other developer, our biggest aim is to change the experience from one-time involvement to a long-term engaging story with co-op and competitive elements. Working with the Word of Tanks IP and creating an experience for its 180 million community is a massive and exciting opportunity for us.

Neurogaming heeft met haar hoofdkantoor in Nicosia en het ontwikkel studio in Moskou al meer dan 75 mensen in dienst. Om de groei nog verder door te zetten zal het bedrijf, in het eerste kwartaal, zich gaan uitbreiden in Europa en de VS met een nieuw kantoor in Amsterdam en een in New York.

Op dit moment werkt Neurogaming aan CinemaVR een “scalable location-based entertainment VR solution” waarbij multiplayer en co-op sessies gespeeld kunnen worden. CinemaVR heeft al zijn potenties getoond door in de GOS landen op 36 locaties meer dan 180,000 mensen de game te hebben laten ervaren. Ook komen zij met hun eigen “Platform-as-a-Service” voor zakelijke gebruikers die hun eigen VR locaties willen opzetten.

PolygonVR is zoals Neurogaming het noemt een “high-end, location-based entertainment solution with a full immersion VR platform for competitive long-play multiplayer and eSports” Een behoorlijke mond vol maar het houdt in dat de VR ervaring zich plaatsvind in een ruimte vol met high speed motion camera’s. De spelers krijgen flink veel straps over hun lichaam gebonden die vol met sensoren zitten waarmee de camera’s alle bewegingen kunnen volgen. Zo kan men met het lichaam multiplayer games spelen met een VR bril op. Deze gehele setup was te ervaren op gamescom 2017 en de Tokyo Game Show en bevat al in-huis en content van derde partijen. De PvP gaming content is momenteel nog in gesloten bèta en men werkt ook aan support voor tweede schermen zodat het signaal direct kan worden doorgestuurd naar een TV en andere OTT kanalen wat voor eSports media interessant is.

Zowel CinemaVR en PolygonVR zijn samengevoegd in Ruslands grootste VR park genaamd VR Park City. Dit complex is 850 vierkante meter groot en is gesitueerd in Afimall; een van de grootste winkelcentra in het hart van Moskou.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.