Wederom een launchtitel minder voor PlayStation 4

Wederom een launchtitel minder voor PlayStation 4

Eerder kon je op GameParty al lezen dat er twee grote games die oorspronkelijk tijdens de launch van de PlayStation 4 in de winkel zouden liggen, uiteindelijk deze deadline niet gingen halen. De games verschijnen later. We hebben het uiteraard over Watch_Dogs en DriveClub. Nu zal er wederom een titel van de lijst geschrapt mogen worden. Waar Sony op de Gamescom nog trots vertelde dat Minecraft tegelijk met de PlayStation 4 zou gaan verschijnen, blijkt dit nu niet waar te zijn. Ontwikkelaar 4J Studios liet namelijk weten dat ze bezig zijn met het testen voor de PlayStation 3. Een PlayStation 4 versie werd niet genoemd. Daarom kwam de vraag; gaat de game de launch nog wel halen? Het antwoord werd snel gegeven.

No, it won’t be a launch title.

Ontwikkelaar 4J Studios heeft het momenteel druk met de versie voor de PlayStation 3. Daardoor is er geen tijd en mankracht om te werken aan een versie voor de PlayStation 4 en al helemaal niet om de game op de dag van release ook uit te brengen.

Minecraft verkocht 8 miljoen keer op de Xbox 360 en komt ook naar de Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.