WRC 4 aangekondigd

WRC 4 aangekondigd

Bigben Interactive kondigt in samenwerking met ontwikkelaar Milestone WRC FIA World Rally Championship 4 aan, het vierde deel in de geliefde serie dat in oktober verkrijgbaar zijn voor PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en PC.

In navolging van het vorige deel zal WRC 4 een geweldige mix van elementen bevatten met hoogwaardige graphics en realistisch geluid. Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt dankzij de feedback die de ontwikkelaar heeft ontvangen vanuit de community. De kernwaarden van deze nieuwe game zijn: trouw aan de licentie, een opwindende game-ervaring, toegankelijkheid voor nieuwe spelers en een dynamische en competitieve onlinemodus.

Enkele van de nieuwe features in deze 2013 editie zijn nieuwe licht- en weerseffecten afhankelijk van de race en een gloednieuwe carrièremodus waarmee de speler echt in de huid van de coureur kan kruipen. Realisme en diepgang zijn twee van de belangrijkste pijlers van de game, met indrukwekkende 3D-omgevingen en een HDR-systeem waarmee de beste in-game prestaties kunnen worden neergezet.

“We zijn blij en trots om de uitgever te zijn van deze beroemde racefranchise” zegt Alain Falc, CEO van Bigben Interactive. “Dit is een nieuwe stap in de partnership die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd met Milestone. Al het mogelijke wordt gedaan om de speler de meest complete en realistische WRC-game te geven.”

“We zijn erg blij dat we onderdeel kunnen uitmaken van deze aankondiging en alle nieuwe features die zijn opgenomen in de 2013-versie van de game” zegt Luisa Bixio, Marketing en Sales Director van Milestone. “Dit gloednieuwe deel bevat vele verbeteringen ten opzichte van het vorige deel die zijn aangedragen door de community. Een groot deel van de gevraagde aanpassingen die we kregen via Facebook of e-mail zijn toegepast in de game. We zijn ervan overtuigd dat WRC 4 een stap voorwaarts is in de serie en dat deze door spelers zeer zal worden gewaardeerd.”

WRC 4 is de officiële game van het 2013 FIA wereldkampioenschap rally en bevat alle wedstrijden van het seizoen 2013, compleet met alle WRC teams en –coureurs in de opnieuw ontworpen carrièremodus waarmee spelers veranderen in echte WRC-coureurs. WRC 4 bevat ook een verbeterde versie van de grafische engine met de naam Spikengine, welke vorig jaar is gelanceerd.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.