Xbox Live en operating system compleet herbouwd voor Xbox Scorpio

Xbox Live en operating system compleet herbouwd voor Xbox Scorpio

Wat de Xbox Scorpio nu precies gaat worden (naast de meest krachtige console ooit), weten we nog niet. Eerder deze week keken we nog wel naar het belang van de volgende console van Microsoft. Nu laat Xbox-baas Phil Spencer via Twitter weten dat Microsoft de eigen studio’s klaar aan het stomen is voor de Scorpio. Volgens Spencer is de ondersteuning vanuit first party van gigantisch belang. Daarom is Microsoft momenteel bezig met het opbouwen van een goede first party-ondersteuning voor het nieuwe systeem. Waar eerder de focus vooral lag bij de hardware van de Scorpio, kijkt Microsoft nu ook naar de software die er bij hoort. Zo zijn Xbox Live, alsook het complete besturingssysteem van de Xbox compleet opnieuw gebouwd voor de Scorpio. Deze toewijding wil Microsoft nu ook toepassen in de first party-games.

Ook geeft Spencer aan de E3 te willen gebruiken om de nieuwe focus te tonen. Zo zal er meer aandacht besteed worden aan de first party-exclusives.


Volgens de laatste geruchten wil Microsoft een speciale Scorpio-presentatie geven voor de E3. Hierin willen ze het puur gaan hebben over de hardware, wat de Scorpio is, wat ‘ie kan en wanneer ‘ie te koop is voor welke prijs. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de conferentie tijdens de E3 puur kan focussen op games.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.