Xbox One toch zonder Kinect?

Xbox One toch zonder Kinect?

De Microsoft-soap gaat verder. Waar het bedrijf eerder al terug kwam op het altijd online zijn van de console en de headset die dan toch bij de box geleverd werd, krijgen we nu te horen dat ook de Kinect niet zo verplicht is als dat origineel het idee was. Gisterenavond heeft Xbox Corporate Vice President Marc Whitten in een vragensessie met IGN bevestigd dat de Xbox One werkt zonder de Kinect, al zullen er flink wat functies vervallen.
Het is, wanneer je de sensor niet aansluit, uiteraard niet mogelijk om de Xbox One aan te zetten met je stem. Ook zal de Xbox je niet identificeren en werken voice commands tijdens games totaal niet. Gamen zonder camera is echter geen probleem. Voor mensen die bang waren dat de Xbox niet aanging zonder de Kinect: dat doet ‘ie wel gewoon. In de unboxing video, die eerder deze week te zien was, zagen we dat het Xbox-logo op de console diende als een aan en uit knop.

Volgende week gaan wij de console in ieder geval testen op de Gamescom. Zorg ervoor dat je de pagina in de gaten blijft houden!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.