2014: Het jaar van Fabiano

2014: Het jaar van Fabiano

Zo, 2014 is zo goed als voorbij. Wat ging het snel en wat zijn er veel toppers uitgekomen! Zoveel dat ik niet eens kan beslissen welke game op welke plaats komt maar in ieder geval is één ding zeker: tijd voor een terugblik!

Top 2014
Uncharted 4 beelden
Fuck-ing hell! Eindelijk! Uncharted 4 is aangekondigd en er zijn beelden vrijgegeven. Eerst een soort trailer en later mochten we gameplay zien. Af en toe verschijnt er nog een screenshotje hier en daar of een vergelijking tussen Uncharted 3 en deeltje 4. Wat zeker is, is dat de game er abnormaal uit gaat zien. Andere ontwikkelaars moeten hard hun best gaan doen om de titel van “Game of the Year 2015” van mij te krijgen. Eigenlijk is het al beslist. Uncharted 4 gaat de game worden waar ik het meest naar uit kijk.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Grand Theft Auto V Next Gen
Eigenlijk helemaal geen nieuwe game, maar voor PlayStation 4/Xbox One-begrippen wel. GTA V staat op nummer twee in mijn “Top 2014”. Net toevallig nog online zitten spelen en de game voelt gewoon lekker vertrouwd aan en speelt zo weg. Even in een andere wereld en weg van alles. Volledig focussen op die idioten die met een vliegtuig op je in proberen te rammen, geweldig!

Destiny
Een game waar ik ook erg naar uitgekeken heb is Destiny. Binnen Gameparty hebben we een groepje gemaakt van iedereen die Destiny speelt: zo kunnen we samen levelen, strikes doen en (het belangrijkste) raids halen. Helaas heeft de game me niet vast kunnen houden door andere topgames die ik ook per se wil spelen. Maar de kans zit er goed in dat ik volgend jaar gewoon weer verder ga hoor, want ik mis m’n Destiny-buddies wel :).

Flop 2014
Driveclub
Misschien niet helemaal eerlijk om Driveclub op nummer 1 flop van 2014 te zetten, maar toch. Een game die een jaar uitgesteld is en vervolgens de online functies niet eens aan kan is voor mij een flop. Helemaal als een game geheel gaat om het online samen spelen. Gelukkig zijn de server-issues nu grotendeels opgelost en kan je probleemloos online racen.

IK WIL MEER!
Misschien klink ik verwend maar ik zou toch wel meer toppers willen. Maar dan natuurlijk wel met een releasedatum in bijvoorbeeld de zomer zodat niet alles achter elkaar in november/december uit komt zoals het dit jaar wel het geval was. Willen we meer of minder toppers? MEER!

Controller beschadigd
Ik vroeg me al af wanneer het zou gebeuren. In de tijd van de PlayStation 3 zijn bij mij in totaal 8 controllers volledig onbruikbaar geworden. Nu, meer dan een jaar na release, heb ik bij één van mijn DualShock 4 controllers een kleine beschadiging door euhm…. dat doet er niet toe. Iets met killcams die nergens op slaan ofzo. Gelukkig ben ik het alweer vergeten en heb ik het nog niet helemaal kapot kunnen krijgen. NOG niet.

Hoopt in 2015 op
Uncharted 4 it is!
Ik hoop dat in 2015 Uncharted 4 zonder problemen in de winkels zal liggen. De game verdient de beste launch die je maar kan bedenken voor een game. De gasten bij Naughty Dog trouwens ook! En hey, als jullie dit lezen, doe ook een Crash Bandicoot please? Voor de rest hoop ik op een release van Rainbow Six Siege. Een shooter waarbij je echt puur moet samenwerken mis ik. Natuurlijk heb je shooters als Battlefield en Call of Duty maar de meeste rennen daar toch wel solo als rambo…

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Is na 2014 helemaal klaar met
Uitstellen
Damn hey, zoveel games werden uitgesteld afgelopen jaar. Van een week uitstel tot een jaar (ja, ik bedoel Driveclub inderdaad grrr!). Kap er nu mee en zorg dat je je deadlines haalt. Om steeds je deadline naar voren te schuiven tja…. gamers worden daar niet blij van en jullie, uitgevers en ontwikkelaars, gaan dat merken aan de zak geld dat steeds kleiner word hierdoor. Kom op!

Het was een vol jaartje met veel positieve maar ook negatieve dingen. Mijn terugblik zit er op en als dit online staat zullen er vast weer andere games ineens mijn aandacht hebben, maar daar kwam ik dit keer helaas niet op. Ik wens jullie allemaal een fijne feestdagen toe, doe voorzichtig met vuurwerk en hopen op een NOG vetter gamejaar!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.