AeternoBlade II: Director’s Rewind

AeternoBlade II: Director’s Rewind is een hardcore actie puzzel rpg die verrassend goede gameplay heeft. Ik kreeg dit review exemplaar voor steam op pc en was zeer benieuwd hoe de game speelde, hoe de puzzels zijn en hoe hardcore het hardcore betekende volgens de makers.

De game neemt je mee door middel van drie verschillende characters, Freyja, Bernard en Felix. Nadat Freyja in deel één de wereld had gered is er nu vanwege haar acties een groot zwart gat in de lucht ontstaan die de tijd manipuleert, wat ervoor zorgt dat Freyja met haar metgezellen weer vanaf het begin kan beginnen.
Gameplay

De game speelt lekker en de combat is is goed. Naarmate je iets verder komt in de game unlock je abilities waarmee je de tijd kan beheersen. Elk speelbaar character heeft zo zijn eigen type van tijd manipulatie. Ik speelde de game eerst met toetsenbord en muis maar dat begon al snel erg te irriteren omdat je teveel verschillende knoppen nodig hebt die op niet handige plekken zitten. Dus na veel gevloek en getier voor een dag toen maar besloten om m’n xbox controller te gebruiken, en dat werkte zoveel fijner, waardoor de game direct een stuk aangenamer was om te spelen. Nu merkte ik wel dat elk character minimaal één aanval heeft die behoorlijk sterk is en je daarmee praktisch alles makkelijk verslaat. Boss fights zijn weer een ander verhaal, leuk en uitdagend. Verschillende tactieken heb je zeker nodig in deze gevechten, slim gebruik van je tijdskills zijn zeker een extra bonus. Het rpg element in de game, gedurende je reis verzamel je natuurlijk onderweg materialen die je nodig hebt om verschillende skills te unlocken en upgraden. Je standaard aanval kun je dus upgraden van een single attack naar een 5x combo bonus aanval. Meer health, meer mana, de standaard wat je kunt verwachten van rpg games zit er in dus gewoon in.

Graphics

De game ziet er redelijk uit, heeft af en toe helaas nog wel een paar kleine schoonheidsfoutjes erin zitten maar die hebben geen invloed op de gameplay. Ik had wel graag gezien dat er meer detail was in de background die daarin mij wel enigszins teleurstelde. Het lijkt nu wel verdacht veel op een PS2 titel, niet dat daar wat mis mee is maar anno nu kijkt het grotendeel van de spelers hier toch wel naar.

 

Puzzels

Het paradepaardje van deze game naar mijn mening, er zitten aardig wat puzzels in de game, ook veel variatie is er in te vinden. In de puzzels maak je veel gebruik van je tijd skills om ze te kunnen oplossen. Zo is er een level met allemaal teleport orbs, je kunt niet alleen elke keer de orbs blijven gebruiken om de puzzel op te lossen, je zult ergens een keer je tijd skill moeten gebruiken om jezelf zo te positioneren zodat je tot het einde kunt komen. Ook vind je gedurende de levels kleinere puzzels die je weer rewards geven.

 

Audio

Dan komen we bij het grootste minpunt van de game, namelijk de audio. De voice acting is echt bizar slecht, je hoort gewoon dat het voorgelezen is vanaf een blaadje en er is echt 0 emotie te horen in de stemmen, alles klinkt monotoon en zorgde ervoor dat ik me echt compleet kapot ergerde aan de cutscenes. Het werd zelfs zo erg dat ik ze of skipte of gewoon het geluid uit deed gedurende de scène. Voor de rest is de audio prima, goede soundtrack aanwezig en de algemene audio is ook allemaal prima in orde.

 

Conclusie

AeternoBlade II: Director’s Rewind is in het geheel een meer dan prima game, combat loopt soepel en de puzzels zijn uitdagend. Grafisch is het geen hoogstandje maar er is ook niks mis mee, het geluid is ook goed te noemen. Helaas op de voice acting na, want die is bedroevend slecht. De game speelt lekker weg en als je van actie rpg’s houd is dit zeker een leuke toevoeging aan je collectie.

Good

  • Uitdagende puzzels

Bad

  • Voice Acting is om te huilen
73
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.